27 Reacties

één jaar geleden

Ik zou je adviseren om contact op te nemen met een lactatiekundige. Ik heb ook meerdere fases gehad dat ze alleen maar lopend wilde drinken of juist liggend. Vaak wist ik niet waarom en heb ik het gewoon maar geaccepteerd. Maar na een tijdje kwam ik er ook achter dat ze dit gedrag incl borstweigeren en huilen het meest liet zien in de periode vanaf mijn eisprong tot mijn menstruatie. Bleek dus dat ik dan telkens een (flinke) melkdip had met een late tsr. Daar raakte ze enrom gefrustreerd van. Is het mogelijk dat jij hier ook last van hebt? Op advies van de lactatiekundige ben ik toen bepaalde voedingssupplemen gaan slikken tijdens die periode waardoor de melkdip en het onrustige voedingsgedrag een stuk minder werd.

één jaar geleden

Misschien ook eens kijken of je kindje Misschien spanning in lijfje heeft? Bij een osteopaat kan dat. Of eventueel gewoon liggend op bed proberen, beide in zijligging, of jij oo je rug en kindje op je buik?

één jaar geleden

Ik ben geen expert maar mijn lactatiedeskundige zei dat je het hoofdje niet mag duwen/sturen richting je tepel, omdat ze dan de neiging krijgen om hun hoofdje achteruit te gooien. Dus dat zou ik niet doen. Zij zei dat je moet wachten tot ze een grote mooie mond maken en dan achter de schouderbladen een zetje geven richting de tepel zodat ze met een mooie grote mond aanhappen.

één jaar geleden

Probeer eens met huid op huid contact te laten drinken. Wat ik deed is mijzelf in bed instaleren met mn bovenlichaam bloot. Baby uitkleden (luiertje aan) en ik liet haar dan zelf de borst opzoeken. In de madonna of gewoon boven op mij (soort tummy time effect). Wilde of lukte het drinken niet, geen probleem lekker genieten van het huid op huid contact moment en lekker ontspannen. Wat erg belangrijk is is de baby zelf de tepel op laten zoeken en laten aanhappen. Je kan nog beter je borst sturen dan het hoofdje van de baby.

één jaar geleden

Hebben jullie uiteindelijk een oplossing gevonden? Hier hetzelfde probleem en ik ben nu dus bang dat ik door zijn hoofd naar de borst te brengen, hem teveel gepusht heb waardoor hij nog meer gaat weigeren…

één jaar geleden

Reactie op Charlotte312

Hebben jullie uiteindelijk een oplossing gevonden? Hier hetzelfde probleem ...
Bij ons was het denk ik een combinatie van een sprongetje en toch krampjes. Ik ben toen veel liggend gaan voeden, dat hielp, dus zij op de rug en ik op mijn zij er naast en dan eventueel haar op haar zij draaien als ze aangehapt heeft. Dat hielp! Het was gelukkig een fase, later heeft ze het nog een keer een week gehad en toen hielp liggend voeden weer. Wie weet is dat iets? Het gaat weer over dus!

één jaar geleden

Goedemiddag, Ik sluit even aan bij dit topic omdat ik al een paar weken een soort gelijk iets meemaak. Bij bijna drie maanden ging m’n dochter lekker regelen. Daarvoor was het vaak om de twee uren voeding. Nu is ze 14 weken (morgen) en al drie weken op en af ellende met borstvoeding. In de nacht avond en ochtend gaat t goed, maar overdag snap ik er niets meer van. Zodra ik haar in de houding leg begint ze al te huilen. Doordat ze ook volop op haar handjes sabbelt weet ik soms echt niet meer wanneer ze soms honger heeft. Het lijkt alsof in haar en haar manieren volledig kwijt ben op het moment. Maar na 3-4 uren zou ze toch echt trek moeten hebben denk ik dan. Soms helpt het om de wisseltruc met de speen te doen. En dan drinkt ze ineens heel gulzig. Als ze slaperig is gaat het ook goed. Maar verder dus niet. Wat ik al geprobeerd heb; - liggend voeden - in een donkere ruimte voeden - lopend voeden De lactatiekundige hoopt op een fase maar lijkt eigenlijk ook niet echt te weten wat het kan zijn😫. Heeft iemand dit meegemaakt? Hoe ging het over? Is het daarnaast “normaal” dat ze misschien ook ineens van elke 2 uur voeding naar elke 4 uur gaat?

één jaar geleden

Reactie op Dionne1992

Goedemiddag, Ik sluit even aan bij dit topic omdat ik al een paar weken ee ...
Ik heb precies hetzelfde en ik merk dat ik er moedeloos van wordt atm 😪

één jaar geleden

Mijn jongste is vanaf ca 6 maanden gaan borstweigeren, daarvoor was ze al wat langer ontevreden. Ik merkte met kolven dat mijn toeschietreflex best traag was (trager dan bij de oudste) en mijn jongste heeft echt geen geduld, vond het ook niks dat ze aan de borst niks kon zien. Heb nog 3 maanden daarna nachtvoedingen kunnen geven dan was ze rustig en relaxt maar dat was ook klaar toen ze die niet meer vroeg. 😢 Wel verdriet van gehad. Heb de oudste 3 jaar gevoed na een hele moeilijke start te hebben gehad. Nu ging het allemaal een stuk makkelijker, gaf mijn baby het na 6 maand op. Anders dan ik gehoopt had maar heb me er bij neergelegd, was echt geen fase maar combi van trage reflex en karakter. Zelfs nog medicatie geprobeerd maar mocht niet baten. Geen oplossing dus. Hoop dat het bij jullie inderdaad een fase is! En zo niet dan hoop ik dat mijn verhaal illustreert dat je er soms gewoon niks aan kan doen; stomme samenloop van omstandigheden.

één jaar geleden

Heb je de oortjes al eens na laten kijken?

9 maanden geleden

Reactie op Dionne1992

Goedemiddag, Ik sluit even aan bij dit topic omdat ik al een paar weken ee ...
Ik zit EXACT met eenzelfde situatie!! Heb je nieuwe inzichten inmiddels??Hopelijk gaat het beter bij je.. Mijn dochtertje is ook bijna 3 maanden. Ik weet wel dat een baby de zuigreflex verliest met 3 maanden, dan kan je baby zelf kiezen hoe ze eet. Daarin is een fles wellicht makkelijker. In de nacht of als een baby slaperig is, is de zuigbehoefte sterker. Dus dan kan het zijn dat het wel nog lukt. Een mogelijke verklaring.

9 maanden geleden

Reactie op tula

Ik zit EXACT met eenzelfde situatie!! Heb je nieuwe inzichten inmiddels??Ho ...
Hé hoi, Helaas hier op en af nog steeds ellende. Nu ik weer werk en ze overdag vaak de fles krijgt gaat het voor mij wel wat makkelijker soms. Maar afgelopen dagen met neerleggen weer ellende. Soms kies ik ervoor om de strijd niet aan te gaan en dan kolf ik en geef ik dat daarna in de fles. Ik heb het idee dat het een combinatie is van dingen. Ze wil heel graag alles zien (aan de borst kan dat niet). Mijn toeschiet reflex laat overdag even op zich wachten, dus ze moet ook nog geduld hebben. Mijn trucjes nu: voeden na een dutje (dan is ze nog slaperig), even de speen erin om het te doorbreken of even kolven en toch de fles geven. S nachts en s ochtends gaat alles goed. S avonds ook vaak. Het is echt overdag in haar actieve uurtjes soms een ramp helaas .

9 maanden geleden

Reactie op Dionne1992

Hé hoi, Helaas hier op en af nog steeds ellende. Nu ik weer werk en ze ove ...
Wat vervelend voor je.. hopelijk is dit een periode en wordt dit hierna weer beter. Een bekende van mij had het ook een tijdje rond deze weken en daarna werd het voor haar beter, dus hopelijk voor ons ook. Succes!!

9 maanden geleden

Reactie op Dionne1992

Hé hoi, Helaas hier op en af nog steeds ellende. Nu ik weer werk en ze ove ...

9 maanden geleden

Reactie op Dionne1992

Hé hoi, Helaas hier op en af nog steeds ellende. Nu ik weer werk en ze ove ...
Ik herken dit enorm voor die leeftijd, het gaat over! Rustig blijven, en de trucjes die je doet deed ik ook. Soms helpt een donkere rustige ruimte ook!

9 maanden geleden

Bedankt! Ja die had ik inderdaad ook gelezen. Ik blijf hoop houden dat het een fase is 🙏🏻. Wordt er soms kneiter onzeker van

9 maanden geleden

Reactie op Dionne1992

Goedemiddag, Ik sluit even aan bij dit topic omdat ik al een paar weken ee ...
Heel herkenbaar, wij hebben hier nu exact hetzelfde! Kan er wel moedeloos van worden, vooral omdat er geen peil op te trekken is… De ene keer drinkt ze moeiteloos en is het een heel fijn momentje samen, de andere keer is het één groot drama. Tips zijn dan ook meer dan welkom!

9 maanden geleden

Misschien tandjes?

5 maanden geleden

Reactie op Dionne1992

Goedemiddag, Ik sluit even aan bij dit topic omdat ik al een paar weken ee ...
Hier gaat dit nu exact zo met onze 13 weken oude dochter... Bij onze oudste ging het ook erg rommelen rind 3 maanden en uiteindelijk ben ik toen met 5 maanden gestopt met live voeden omdat ze elke voeding bleef weigeren. Ik hoop zo dat het nu gaat lukken om het langer vol te houden! Hoe is het bij jullie allemaal gegaan met de borstvoeding verder?

5 maanden geleden

Reactie op Yvonne79

Hier gaat dit nu exact zo met onze 13 weken oude dochter... Bij onze oudst ...
Ik geef nog steeds borstvoeding met 14 maanden. Dacht toevallig van de week nog terug aan deze moeilijke periode. Daar kan ik mij nu niks meer bij voorstellen, nu krijgt ze een boze bui als ik haar de borst ontzeg (als ze snachts voor de zoveelste keer wil sabbelen 😅)