6 reacties

4 maanden geleden

Ik zou je adviseren om contact op te nemen met een lactatiekundige. Ik heb ook meerdere fases gehad dat ze alleen maar lopend wilde drinken of juist liggend. Vaak wist ik niet waarom en heb ik het gewoon maar geaccepteerd. Maar na een tijdje kwam ik er ook achter dat ze dit gedrag incl borstweigeren en huilen het meest liet zien in de periode vanaf mijn eisprong tot mijn menstruatie. Bleek dus dat ik dan telkens een (flinke) melkdip had met een late tsr. Daar raakte ze enrom gefrustreerd van. Is het mogelijk dat jij hier ook last van hebt? Op advies van de lactatiekundige ben ik toen bepaalde voedingssupplemen gaan slikken tijdens die periode waardoor de melkdip en het onrustige voedingsgedrag een stuk minder werd.

4 maanden geleden

Misschien ook eens kijken of je kindje Misschien spanning in lijfje heeft? Bij een osteopaat kan dat. Of eventueel gewoon liggend op bed proberen, beide in zijligging, of jij oo je rug en kindje op je buik?

4 maanden geleden

Ik ben geen expert maar mijn lactatiedeskundige zei dat je het hoofdje niet mag duwen/sturen richting je tepel, omdat ze dan de neiging krijgen om hun hoofdje achteruit te gooien. Dus dat zou ik niet doen. Zij zei dat je moet wachten tot ze een grote mooie mond maken en dan achter de schouderbladen een zetje geven richting de tepel zodat ze met een mooie grote mond aanhappen.

4 maanden geleden

Probeer eens met huid op huid contact te laten drinken. Wat ik deed is mijzelf in bed instaleren met mn bovenlichaam bloot. Baby uitkleden (luiertje aan) en ik liet haar dan zelf de borst opzoeken. In de madonna of gewoon boven op mij (soort tummy time effect). Wilde of lukte het drinken niet, geen probleem lekker genieten van het huid op huid contact moment en lekker ontspannen. Wat erg belangrijk is is de baby zelf de tepel op laten zoeken en laten aanhappen. Je kan nog beter je borst sturen dan het hoofdje van de baby.

één maand geleden

Hebben jullie uiteindelijk een oplossing gevonden? Hier hetzelfde probleem en ik ben nu dus bang dat ik door zijn hoofd naar de borst te brengen, hem teveel gepusht heb waardoor hij nog meer gaat weigeren…

één maand geleden

Reactie op Charlotte312

Hebben jullie uiteindelijk een oplossing gevonden? Hier hetzelfde probleem ...
Bij ons was het denk ik een combinatie van een sprongetje en toch krampjes. Ik ben toen veel liggend gaan voeden, dat hielp, dus zij op de rug en ik op mijn zij er naast en dan eventueel haar op haar zij draaien als ze aangehapt heeft. Dat hielp! Het was gelukkig een fase, later heeft ze het nog een keer een week gehad en toen hielp liggend voeden weer. Wie weet is dat iets? Het gaat weer over dus!