13 Reacties

3 jaar geleden

Why not pindakaas? Smeerkaas? Appelstroop? Jam? Je hebt ze van ‘de kleine keuken’ speciaal voor kleintjes

3 jaar geleden

Gewoon pindakaas, geprakt fruit (op een laagje kwark) of misschien zelfgemaakte ‘jam’. Die potjes van de kleine keuken zijn leuk, maar moeten binnen een week na openen op en anders staat zo de schimmel erin, dus ik was daar snel van genezen😅

3 jaar geleden

Ik doe er boter en geprakt fruit, verder zou bijv. nog kunnen appelstroop, vleeswaren, jam, zuivelspread, pindakaas. (Smeer)kaas en smeerworst zou ik persoonlijk nog niet doen, (smeer)kaas is veel te zout en smeerworst bevat veel vitamine a wat ook niet super is voor een baby

3 jaar geleden

Reactie op Blueyfamilyof5

Gewoon pindakaas, geprakt fruit (op een laagje kwark) of misschien zelfgema ...
Jaa, die fruitspreads van de kleine keuken zijn schimmel gevoelig. 🤢 Maar de appelstroop, pindakaas en chocopasta gelukkig niet 🤗

3 jaar geleden

En geroosterd brood met boter was hier ook een succes of brood met avocado 🤤

3 jaar geleden

Reactie op mljk

Jaa, die fruitspreads van de kleine keuken zijn schimmel gevoelig. 🤢 Maar ...
Nou, aan die tip heb ik dan ook weer wat!! Dankje ☺️

3 jaar geleden

Reactie op mljk

Why not pindakaas? Smeerkaas? Appelstroop? Jam? Je hebt ze van ‘de kleine k ...
Die van de kleine keuken zijn niet per se gezonder voor kleintjes dan gewone jam/stroop/etc. Je koopt het vooral voor de naam, voor de rest is de kleine keuken aardig door de mand gevallen in allerlei vergelijkingen..

3 jaar geleden

Bedankt! Ik zocht inderdaad naar variatie, want elke dag pindakaas vind ik dan ook weer zo saai en eentonig🤪

3 jaar geleden

Ik deed er wel eens een fruithapje op gewoon uit een potje.

3 jaar geleden

Smikkels is een leuke site! En anders zuivel spread, pindakaas, huttekase, geprakte avocado, geprakte aardbei.

3 jaar geleden

Reactie op Blueyfamilyof5

Gewoon pindakaas, geprakt fruit (op een laagje kwark) of misschien zelfgema ...
Je kunt ze in ijsblokjes in vriezen en dan per keer een blokje er uithalen. Hoef je ook niet steeds halve pot weg te gooien!

3 jaar geleden

Reactie op Blueyfamilyof5

Gewoon pindakaas, geprakt fruit (op een laagje kwark) of misschien zelfgema ...
Op het potje staat dat je de spread het beste kunt invriezen in porties 😉 verder is het vooral een marketing product helaas. OT: vega smeerleverworst (niet de gewone ivm vitamine A), hummus less salt, fruit, appelstroop, avocado. Ik ben zelf pas met 10 maand begonnen met beleg. Tot die tijd eigenlijk enkel boter en in het weekend ei of pindakaas ivm allergenen. Tip voor ei: bak het brood in het ei. Makkelijker met snijden en het ei wordt er niet vanaf gepulkt.

3 jaar geleden

* Vega smeerworstjes van Kips vond m'n dochter erg lekker. * Kids smeerkaas = minder zout, maar nog steeds niet te vaak doen * Zuivelspread * 100% pindakaas * 100% appelstroop * Gebakken eitje > boterham in het nog natte ei in de pan doen zodat brood en ei aan elkaar geplakt zitten, anders gaat alleen het ei op.