103 Reacties

één jaar geleden

O ja een speen moet hij ook niks van weten. Of het lijkt alsof hij niet snapt hoe hij die langer dan 10 sec in zijn mond houdt. Heb al 10 modellen geprobeerd.

één jaar geleden

Een baby is ook ontzettend zwaar, al helemaal als je er alleen voor staat! Heb je mensen in je omgeving die je om hulp zou kunnen vragen? Misschien anders een idee om het consultatiebureau of huisarts te bellen. Het klinkt of je veel voor je baby over hebt, en dat is het belangrijkste. Maar je moet er zelf natuurlijk ook niet aan onderdoor gaan! Heel veel sterkte

één jaar geleden

Misschien een combi met flesvoeding?

één jaar geleden

Reactie op Brmstr

Misschien een combi met flesvoeding?
Bedoel je afgekolfde melk of poedermelk? Durf echt in al die horeca niet binnen te lopen en te vragen het te verwarmen als hij er ook al de boel bij elkaar schreeuwt en plaats inneemt (draagzak gaat ook al niet; daarin lijkt hij weg te zakken en tegelijk klem te zitten ofzo want hij kreunt en spartelt daarin voortdurend).

één jaar geleden

Reactie op Brmstr

Misschien een combi met flesvoeding?
Ik ving ook ergens op dat combineren problematisch kan zijn omdat ze dan radicaal het ene verkiezen en dan beginnen tieren als ze dat niet krijgen…

één jaar geleden

Dit klinkt als mijn verhaal…. Super zwaar.. heeft zes maanden geduurd tot ik erachter kwam dat het koemelkallergie was. Ik zeg niet dat dat het is bij jou, maar het is absoluut het proberen waard: een hele week als je zuivelproducten laten staan. Dus geen melk yogurt kaas of boter, ook geen lactose vrije zuivelproducten want daar zit nog steeds melk eiwit in. Goed etiketten bekijken, vaak zit er weipoeder of iets in smaakmakers. Mocht je na een paar dagen een wereld van verschil merken dan heb je de oorzaak. Als je geen verschil merkt zou je daar bovenop nog kippenei en soja kunnen laten staan bovenop de zuivel. Maar als dat niets helpt dan weet je dat dit het niet is.

één jaar geleden

Jeetje wat zwaar! Zeker als je er alleen voor staat. Heb je een steunsysteem waar je gebruik van zou kunnen maken? Het niet willen liggen hebben wij hier ook met periodes gehad. Is een draagzak een optie misschien? Dan heb je je handen vrij om iets te kunnen doen. Qua slaap; misschien tref je het niet omdat je een slechte slaper hebt. Dan is het mega frustrerend maar dan kun je niet veel meer doen dan wat je nu al doet. Baby’s slapen nou eenmaal niet zoveel als dat we horen en lezen. Het bijstellen van mijn verwachtingen heeft hierin wel iets geholpen. Het poepen; baby’s die bv krijgen hoeven niet elke dag te poepen. Er kan soms wel 10 dagen tussen zitten. Heel normaal. Je zou je huisarts kunnen contacten over het laten van de scheetjes en het weinig boeren, maar ook dat hebben we hier een periode gehad. Werd toen vanzelf beter. Alleen voor een baby zorgen houdt ook in dat je tijdens alle sprongetjes/huilperiodes/nukkige momenten aan staat. Rond de 3 maanden heb je wel weer regeldagen en sprongetjes. Dus dat zou het veel/vaker/langer drinken kunnen verklaren; je zoontje ontwikkeld zich ontzettend snel en groeit ook nog eens hard. Hij heeft daarvoor jouw melk nodig. Maar, als je het niet trekt; trek aan de bel bij de huisarts. Anders ga je er straks helemaal onderdoor. Aan een ‘go with the flow’ uitspraak van mij heb je nu dan ook niks. Wilde alleen laten weten dat mijn dochter deze periodes ook heeft gehad. Kwam aan niets toe. Heb alles uit m’n handen laten vallen 🤷🏼‍♀️.

één jaar geleden

Reactie op happy24

Dit klinkt als mijn verhaal…. Super zwaar.. heeft zes maanden geduurd tot i ...
Domme vraag misschien maar ik geef borstvoeding he dus bedoel je dan effectief dat ik die dingen zelf niet moet eten? Heeft dat invloed?

één jaar geleden

Reactie op Lisette3103

Jeetje wat zwaar! Zeker als je er alleen voor staat. Heb je een steunsystee ...
Bedankt voor je uitgebreide reactie en medeleven! Weinig steunsysteem helaas want mijn moeder is overleden, mijn vader heeft zelf een nieuw gezin, mijn zus woont in Engeland en ik in België. Weinig vrienden hier met kinderen, laat staan van mijn leeftijd. Eerder feesters/uitgaanders zo. Buren bieden wel oppas aan maar dan moet ik dus zeker eerst beginnen kolven etc en ben net nog eens verhuisd ook dus weet nog niet goed wie ik kan vertrouwen… Draagzak lukt helaas ook slecht; schreef ik net in een ander bericht hieronder.

één jaar geleden

Ik wil je 2 dingen adviseren: 1. Lactatiekundige mee laten kijken met voeden. 2. Een consult bij een osteopaat. Ik denk dat deze mensen je heel goed kunnen helpen en kunnen voorzien van bruikbare tips. En verder.. je doet het goed!! Zorgen voor een baby is echt zwaar, zeker alleen. Heel veel respect voor jou 🙌

één jaar geleden

En dat ook nog alleen 🥺, dat lijkt me inderdaad zwaar. Misschien heeft je baby gewoon echt honger. Wij hebben ook een hongerige baby, bij honger sliep hij ook niet. Kan het zijn dat hij wat last heeft van verstopping, daar kan hij natuurlijk ook flink last van hebben, misschien eens de huisarts bellen om te vragen of ze er iets voor hebben. Weet je zeker dat je genoeg melkproductie hebt? Misschien is kolven dan juist wel handig om te kijken hoeveel melk je überhaupt aan je baby geeft. En dan zijn er natuurlijk nog de regeldagen, sprongetjes 🫠, als je dacht een beetje ritme te hebben, gelijk weer weg 🙈.

één jaar geleden

Klinkt als reflux. Constant willen drinken en niet plat liggen. Zou eens advies vragen bij je huisarts of consultatiebureau. En zou kijken of je zelf ook hulp kunt krijgen want volgens mij zit je ontzettend in een negatieven neerwaartse spiraal.

één jaar geleden

Misschien flesvoeding proberen? Dan kun je beter reguleren hoeveel hij eet. Het is heel mooi dat je zo lang volhoudt maar als je er zelf aan onderdoor gaat is het niet de moeite waard

één jaar geleden

Misschien flesvoeding proberen? Dan kun je beter reguleren hoeveel hij eet. ...
Mee eens. En bij reflux kun je dan ook beter therapeutisch voeden en kleinere hoeveelheden geven en evt indikken

één jaar geleden

Geprobeerd koemelk vrij te eten? Bij ons hielp dit enorm!

één jaar geleden

Reactie op Een Lena

Domme vraag misschien maar ik geef borstvoeding he dus bedoel je dan effect ...
Ja, hier ook een koemelkallergie en ik zit zelf op een koemelkvrij dieet. Hier heeft het vooral effect op de huid, maar aan de hand van jouw verhaal dacht ik er ook aan. Je zou eens kunnen overleggen met het consultatiebureau? Als je daar een goed gevoel bij hebt tenminste. Ik was 2 weken gestopt met koemelk producten en toen ging het wat beter en heb ik 1 plak kaas op om te proberen of hij reageerde. En daar was meteen een reactie op. Dus toen wist ik genoeg. Let wel op, als je onterecht koemelk gaat mijden kun je juist een allergie creëren. Daarom misschien het beste in overleg. Consultatiebureau kan je ook eventueel doorverwijzen naar de kinderarts als het nodig is.

één jaar geleden

Ik zou even overleggen met het CB, want het klinkt alsof je er aardig doorheen zit. Klinkt zo pittig! Het kan best dat hij last heeft van reflux, dan willen ze graag kleine beetjes drinken en absoluut niet liggen. Verder is 1x per 2 dagen kakken heel normaal! Mag zelfs tot 1x per 10 dagen bij borstvoeding. Dat komt omdat ze alle voedingsstoffen kunnen verteren en er dus weinig afval overblijft. Maar ik zou echt hulp en advies vragen bij de huisarts of consultatiebureau!

VRIEND

één jaar geleden

Met onze dochter was de start ook erg zwaar Hier bleek ook koemelkallergie. Ondanks de kinderarts eerdt zei dst dar het niet was was er overduidelijk verschil na stoppen koemelk (en ook bij opnieuw starten). Mocht je kunstvoeding overwegen dan is bij horeca naar binnen geen probleem. Je kan gewoon een thermoskan met warm water meenemen en dan zo onderweg flesje maken. Zelf nam ik dan ook flesje koud water mee om goede temperatuur te mixen van het water. Vraag hulp, wij vonden het met z'n tweeën en hulpnopas embomas alsnog zwaar. Als familie geen optie is zal ik hij j staties navragen welke hulp mogelijk is. Sterkte!

één jaar geleden

Het is al een paar keer gezegd maar ik herken in jouw verhaal de situatie met onze oudste dochter. Bleek koemelkallergie te zijn! Ik gaf ook borstvoeding en heb toen ook alle melkproducten uit mijn dieet geschrapt (check goed de etiketten want het zit in meer dan je denkt!) flesvoeding uiteindelijk nutramigen gaan gebruiken, vergoed gekregen via de kinderarts. Misschien eens een verwijzing naar de kinderarts vragen om dit te bespreken? Dan heb je iig de optie achter de hand om naar kunstvoeding over te stappen over een tijdje wanneer je wilt! Heel veel sterkte, het is ontzettend zwaar! Maar Het wordt écht beter gelukkig! Onze dochter trouwens ook genoegen reflux en meerdere keren bij osteopaat geweest. Die kon ook niet plat liggen dus hele dagen mee in de draagdoek gelopen

één jaar geleden

Reactie op kaaarr

Het is al een paar keer gezegd maar ik herken in jouw verhaal de situatie m ...
Verborgene reflux moet dat zijn!