30 Reacties

3 jaar geleden

Bij ons ging omneo en nexium uiteindelijk wel goed, na anderhalve week ongeveer. Waarom zou indikken en nexium niet samengaan vraag ik me af? Je geeft de nexium apart. Bij ons was indikken overigens geen succes, de dikkere omneo was gelukkig genoeg.

3 jaar geleden

Ben je bij een osteopaat geweest? Misschien vind die een lichamelijke oorzaak voor het spugen. Ik zou het echt proberen want die mensen verrichten echt wonderen bij kleine babies maar omdat het alternatief is verwijzen kinderartsen hier nooit naar

3 jaar geleden

Wij gebruiken al 4 maanden nexium en dikken al in met jbpm sinds dochter 2 weken oud is. Gelilact ook geprobeerd maar kon er niet mee omgaan, werd elke keer beton in de fles 😅 Het heeft alleen geen zin om in te dikken met een rijstzetmeel (als ik het me goed herinner), zoals NAN A.R. Dat heeft namelijk maagzuur nodig om dik te worden in de maag.

3 jaar geleden

Wij dikke ook in met jbpm en nexium. Werkt gewoon goed

3 jaar geleden

Ik ben altijd heel sceptisch over de verborgen reflux die ongeveer alle baby’s lijken te hebben. Maar ik herken het we van rond de 12 weken dat het ontzettend zwaar was. Ik heb ook een enorm spugertje gehad, maar dat was meer mijn probleem dan de zijne. Sommige baby’s hebben dat gewoon. En ik geef bv, dus daar kon ik toch weinig mee qua voeding. Dus ik ben zelf verder gaan nadenken wat er allemaal gebeurde en wat ik allemaal deed. Probeer het hele plaatje te bekijken. Dus wat ik me afvraag bij jou verhaal is, hoeveel slaapt hij? Daar ging ik namelijk mis. Dat ik m niet op tijd weglegde in z’n bedje en hij dus overprikkeld was continu. Nou dan willen ze ook niks en is niks goed. Zijn er nog andere dingen die hem zo van streek kunnen maken? Wil je te veel met hem? Ik dacht ook steeds dat hij al wel meer kon. Hopelijk heb je hier wat aan. En het komt vanzelf goed! Ik was ook de wanhoop nabij rond de 12 weken, maar heb nu een altijd blije baby 😊

3 jaar geleden

Reactie op Mama van Tobi

Ik ben altijd heel sceptisch over de verborgen reflux die ongeveer alle bab ...
Verborgen reflux heeft hij al sinds z'n geboorte, hij ligt dan te kokhalzen, slikken en hoesten in z'n bedje, zo zielig. Hij heeft eigenlijk nooit last gehad van spugen, dat doet hij nu ontzettend veel omdat de melk gewoonweg te dun is. We hebben alles geprobeerd; bedje schuin, indikken voeding, voeden in zijligging en daarna rechtop houden, inbakeren, zo weinig mogelijk prikkels en veel rust en regelmaat. Na de fles leggen we hem altijd weer weg in z'n bedje op onze slaapkamer, maar hij lijkt gewoon niet meer te willen slapen. Huilt als hij in z'n bedje wordt gelegd en alles komt dan direct omhoog. Ik zeg steeds tegen mezelf en m'n man 'het komt goed, we moeten er even doorheen'. Maar hij is vandaag 13 weken en het is al 13 weken een zorgenkindje. Op een gegeven moment word je echt radeloos 😪

3 jaar geleden

Reactie op Larissavw

Bij ons ging omneo en nexium uiteindelijk wel goed, na anderhalve week onge ...
Goed om te horen, nog even doorzetten dus. Wat voor klachten had jullie kindje en zijn die nu verdwenen?

3 jaar geleden

Onze oudste was erg onrustig van de nutrilon, enorme kramp en ook best veel spugen. Wij zijn toen overgestapt op geitenmelk, nergens meer last van. Geitenmelk is wat romiger en ligt niet zo zwaar op de maag en de darmen kunnen er beter mee omgaan. Indikken voor ‘reflux’ voorkomt niet dat het eten niet omhoog komt. Het komt nog steeds in de slokdarm en ze spugen het niet uit. Dit doet veel meer pijn. Elke baby heeft een vorm van reflux, is heel normaal het maag klepje leert nog goed te sluiten. Misschien werkt het ook wel om vaker kleinere beetjes te geven. Ik persoonlijk ben niet van het indikken en medicatie bij een baby. Ik zou op zoek gaan naar een hele andere voeding. De nutrilon voor koemelkallergie is nog steeds van koemelk en nog chemischer.

3 jaar geleden

Verborgen reflux is een drama. Althans dat vond ik. Veel mensen zeggen dat het heel normaal is wanneer een baby reflux heeft ivm dat klepje enz. Maar echt waar; als je baby er 18 uur per dag van huilt dan is dat niet oke! Even wat je nog kan proberen; hier dikken we in met jbpm en dan de natuurlijke variant van Holland en barret. Nutriton kon mijn dochter niet tegen. Daarnaast zou ik iets van geitenmelk proberen, lichter verteerbaar. Ik zelf ben dan weer niet zo van de nexium omdat het chemisch is en mijn dochter er juist krampen van kreeg. Ze ging alleen maar harder ervan gillen. Zo zielig! Ik heb er zelf geen ervaring mee maar zou echt de combi nog eens overwegen van indikken en nexium. Als veel mamas het hier wel gewoon doen, waarom wil je kinderarts het dan niet? Misschien wil die geen 2 dingen tegelijk doen zodat je goed weet waar goed op gereageerd wordt? Maar volg je gevoel! Ergens in je achterhoofd heb jij een idee waarschijnlijk en dat klopt vaak het beste! Succes mama! Het wordt beter, echt!

3 jaar geleden

Reactie op Mama van Tobi

Ik ben altijd heel sceptisch over de verborgen reflux die ongeveer alle bab ...
Fijn, dat betekent dat jouw kindje er geen last van heeft :)! Mijn enorme spugertje huilde op een gegeven moment continu en sinds het indikken veel minder (alleen nu om de krampjes maar dat is een verademing). Hij is nog steeds een enorm spugertje, maar nu wel minder. Vooral: hij spuugt nu niet meer hele hoeveelheden melk 4 uur na de voeding. En als ik met de kinderwagen bergaf loop, begint hij niet onophoudelijk te krijsen totdat we weer bergop lopen. Dus het bestaat echt hoor, reflux...

3 jaar geleden

Misschien een andere voeding proberen? Weet niet of je dat al geprobeerd hebt maar een vriendin had een kindje wat heel veel huilde en spuugde en toen ze overging naar nutrilon h.a. was het over. Mijn kindje had ook reflux en ik kreeg in het ziekenhuis advies na de fles minimaal 10/15 min rechtop te houden en toen werd het al veel minder. Nu 9 maanden en ik denk al een maand of 4 geen last meer van gehad

3 jaar geleden

Reactie op Mommy38

Verborgen reflux heeft hij al sinds z'n geboorte, hij ligt dan te kokhalzen ...
Maar dan is er toch weinig verborgen aan? Dan is het gewoon reflux. Want ja zoals andere hier ook al zeggen de maag sluit nog niet altijd goed af naar de slokdarm bij jonge baby’s. Die term verborgen stuit me zo tegen de borst! Als we niet weten wat er is dan is het verborgen reflux.. of krampjes.. Maar goed, daar ben jij natuurlijk niet mee geholpen met mijn geklaag over semantiek. Je hebt nog steeds een huilend kindje dat ergens last van heeft. En als het dan wel reflux is, en je kindje huilt daardoor alleen maar en kan niet slapen, dan heb je er nog een probleem bij: Een oververmoeid kind. Die dan ook weer meer last heeft van lichamelijke prikkels. Bedenk maar wat er met jezelf gebeurt als je het vermoeid bent. En dan zit je dus in een vicieuze cirkel en daar wil je uit. Sowieso wordt die cirkel doorbroken als je kindje ouder wordt, maar nog weken wanhopig blijven terwijl je straks moet werken dat gaat gewoon niet. Plus dat je je kindje gewoon geen pijn wilt zien lijden. Zoals ik al eerder probeerde duidelijk te maken, probeer breder naar het probleem te kijken. Als het nog niet lukt met voeding of medicatie, probeer dan iig ook andere tactieken voor het slapen. Heb je al eens overwogen om je kindje te dragen overdag? Dan leg je je kindje niet plat na het voeden (goed voor de reflux). Ten tweede kindje voelt zich meer geborgen en zo wordt de huidhonger gestild en slaapt hij misschien wel. (En ze zeggen dat dit ook voor de motorische ontwikkeling voordelen heeft, als je daarin wilt geloven). Als ik zelf terug kijk naar mijn situatie, zou ik dat doen, maar voelde me er toen fysiek niet toe in staat, omdat ik zelf ook zo moe was en het allemaal niet meer wist.. maar ja als het had geholpen, had ik zelf misschien ook m’n rust kunnen pakken. Bij mij heeft iig het beter slapen alles doorbroken en sindsdien heb ik een heerlijk kind! Maar je ziet helaas niet binnen één dag verschil.

3 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Fijn, dat betekent dat jouw kindje er geen last van heeft :)! Mijn enorme ...
Mijn kind spuugde ook continu. Ook uren na een voeding, maar indikken nooit kunnen doen ivm borstvoeding geven. Hij had er op een gegeven moment ook echt pijn aan (dit was zo rond die 10-12 weken) en het rook zuur. Maar wat dus echt heeft geholpen was hem veel meer laten slapen. En me niks meer aantrekken van mijn eigen gedachte van ‘maar hij moet ook tummy time doen’ en ‘hij moet in bad’ en ‘we moeten wel naar buiten vandaag’ en ik weet niet meer wat ik allemaal dacht te moeten doen 😓 Een uitgeruste baby kan ook tegen meer prikkels, dus ook tegen die omhoogkomende melk. Dus probeer breder te kijken dan alleen focussen op dat label van reflux. Dat is mijn boodschap. En voor al dat spugen zijn doekjes en een wasmachine.

3 jaar geleden

Reactie op Mama van Tobi

Maar dan is er toch weinig verborgen aan? Dan is het gewoon reflux. Want ja ...
Nee verborgen reflux is het omhoog komen van voeding maar zonder te spugen. Bij onze dochter hoorde je het omhoog komen. Vervolgens begon zei als reactie driftig te slikken en dus ook soms te kokhalzen en slikte ze het weer terug. Maar het kwam dus wel genoeg omhoog om er pijn aan te hebben. Waardoor ze begon te huilen. Heb je zelf wel eens maagzuur gehad wat omhoog kwam? Dat hoef je ook niet altijd uit te spugen en kan je terug slikken. Maar pijn doet het zeker! Omdat er dus niet of weinig gespuugd wordt heet het verborgen reflux. Reflux hebben alle kinderen maar er zit verschil in hoe erg en in welke mate ze er last van hebben. Dus ja reflux is er gewoon en ja er zijn ook kindjes die er geen last van hebben en er dus niet van gaan huilen. Lastig allemaal hoor..

3 jaar geleden

Hela! Mijn zoontje heeft ook reflux. Ik heb echt wel gewoon Nutrilon Omneo ingedikt met Gelilact én Omeprazole gegeven. Zonder enig probleem, opgestart door de kinderarts. Zie ook geen enkele reden waarom het niet gecombineerd zou kunnen.

3 jaar geleden

Reactie op Jansss

Nee verborgen reflux is het omhoog komen van voeding maar zonder te spugen. ...
Ik zal wel te veel in de volwassen gezondheidszorg doen. Maar daar heb ik genoeg mensen gezien op de eerste hart hulp met reflux. Daar noemen we het toch ook niet verborgen? Reflux is per definitie maag inhoud die terug de slokdarm inloopt, bij een volwassene zie ik dat ook niet aan de buitenkant. Sommigen denken dus zelfs dat de het aan hun hart hebben. Maar nogmaals dit is een semantisch kwestie. En daar is de topic starter niet mee geholpen. Maar wat ik me dus wel vaak afvraag, omdat ik hier het hier zo vaak lees, wordt er ook nog wel over het bredere plaatje nagedacht en is het niet gewoon net zoiets als krampjes. M’n kindje heeft last van iets, ik weet het niet, dus het zijn krampjes. Dat het als een soort mode woord wordt gebruikt. Daarom zeg ik dat ik sceptisch ben en vroeg ik door.

3 jaar geleden

Reactie op Mama van Tobi

Ik zal wel te veel in de volwassen gezondheidszorg doen. Maar daar heb ik g ...
Oh ja dat naar het bredere beeld kijken ben ik met je eens! Maar bij een baby van 3 weekjes oud is dat nog zo moeilijk vond ik. Ik kende haar amper. Wist niet wat ze fijn vond ed. Ach weetje, we proberen allemaal maar wat toch? En we willen allemaal het beste voor ons kleintje. En sommige kinderen hebben een wat lastiger start. Hoe het ook mag heten, vervelend is het wel! En aanwezig kan het ook zeker zijn! Enne ja reflux is per definitie voeding die terug loopt. Bij volwassenen, kinderen of babys. Maar of het verborgen is of niet, je kan er last van hebben! Voordeel bij volwassenen lijkt mij dat je aan kan geven welke klachten je hebt. Maar zelfs dan blijkt dat je er naast kan zitten zoals jij aangeeft. Gedoe allemaal hoor. Laat staan dat je een baby bent en alleen maar kan huilen. Geeft wel aan dat er meer aan de hand is. Zeker als een baby zoveel huilt. Zielig voor het kind en de ouders! Hoop echt dat ts iets heeft aan onze tips en verder is het een beetje 'uitvogelen' wat het is ben ik bang..

3 jaar geleden

Reactie op Mama van Tobi

Ik zal wel te veel in de volwassen gezondheidszorg doen. Maar daar heb ik g ...
Maar om nou daarom maar te zeggen dat het een mode woord is en dat je daardoor sceptisch bent vind ik een beetje te kort door de bocht. Ik kreeg dat soort reacties ook. En misschien hadden ze gelijk misschien niet. Geen idee.. voelde me daardoor alleen niet zo serieus genomen eerlijk gezegd.. ook in het zh werden dat soort dingen gezegd. Het hielp mij in elk geval echt niet verder...

3 jaar geleden

Reactie op Jansss

Oh ja dat naar het bredere beeld kijken ben ik met je eens! Maar bij een ba ...
Helemaal mee eens

3 jaar geleden

Reactie op Mama van Tobi

Mijn kind spuugde ook continu. Ook uren na een voeding, maar indikken nooit ...
Geloof me: al die dingen kom je bij een baby met reflux niet aan toe, ook niet voordat hij 10 weken is... Tummy time vooral: dat is een kwelling voor hem. Op zijn buik stroomt alles eruit. En totaal onnodig want doordat hij al sinds de eerste dag overstrekt is zijn nek mega sterk. Bad maar 2 keer per week. Alles om hem zoveel mogelijk slaaptijd te geven. En sowieso was het voeden, huilen, slapen hier. Nu hij wat ouder wordt, wat tijd om te lachen na het huilen. De wandelwagen heb ik nauwelijks gebruikt. Altijd max 1 uur (eerst eigenlijk nog niet eens 3 kwartier, nu 1.5 uur) wakker geweest en dan slapen. In de wandelwagen krijgt hij teveel prikkels om te slapen, dus die staat stof te happen. Als je baby het niet heeft, klinkt het alsof het heel erg lijkt op wat bij een normale baby ook heeft. Maar alles is x10. Mijn baby overstrekt, hikt, spuugt en slikt de hele dag zonder jbpm. De hele wakkere dag want gelukkig had ik van wakkertijd gehoord en leg ik hem op tijd weg. En dan heb ik geluk dat hij goed in slaap komt na wat krijsen. De omas die toch behoorlijk ervaring hebben met babys snappen er niks van. Totdat ik dus de voeding in ging dikken. Toen werd het stukken beter. (Inderdaad hier is de reflux niet verborgen) (En wassen vind ik niet erg) (Hij zit de hele dag vaak bij mij) (Overigens nu extra kut: sinds gisteren ook hangerig)