20 Reacties

7 maanden geleden

Ja mijn zoontje heeft het ook bij zijn wenkbrauw/hoek oog. Hij staat nu op de wachtlijst in het ziekenhuis om het onder narcose te laten verwijderen. Is een ingreep van a-z van 20 min. Ze raden dit aan om te doen nadat ze 1 zijn geworden. Het zal namelijk niet uit zichzelf weggaan en als je langer wacht hebben ze actieve herinneringen aan de operatie.

7 maanden geleden

Reactie op RaChelLe2392

Ja mijn zoontje heeft het ook bij zijn wenkbrauw/hoek oog. Hij staat nu op ...
Wij gaan eind oktober naar de plastische chirurg. Ze zeiden idd al dat het niet meteen verwijderd zal worden maar hij groeit best wel flink dus ik heb het liever wel…

één maand geleden

Reactie op RaChelLe2392

Ja mijn zoontje heeft het ook bij zijn wenkbrauw/hoek oog. Hij staat nu op ...
Hey, mijn kindje heeft hetzelfde. Het valt niet op maar je voelt het wel goed als je er met je vinger overheen gaat. Hoe is de operatie verlopen? Viel het bij jouw zoontje erg op? En hoe is het nu?

één maand geleden

Hier hetzelfde, ook bij dezelfde wenkbrauw, alleen minder opvallend. Ik vind het nogal wat zo’n operatie onder narcose merk ik, vooral als het niet opvalt. Hoe is het bij jullie verlopen?

één maand geleden

Reactie op kvims95

Wij gaan eind oktober naar de plastische chirurg. Ze zeiden idd al dat het ...
Is het inmiddels weggehaald?

één maand geleden

Mijn zoontje ook bij de linker wenkbrauw. Laten weghalen is puur esthetisch dacht ik? En vind het tot nu toe (12 weken) niet heel erg opvallen dus weet niet of we er iets aan gaan laten doen...

één maand geleden

Reactie op clairep1989

Mijn zoontje ook bij de linker wenkbrauw. Laten weghalen is puur esthetisch ...
Lijkt ook bij ieder kindje bij dezelfde wenkbrauw te zitten. Ja, we hebben een echo laten maken en dan wordt er eigenlijk gelijk vanuit gegaan om het weg te laten halen. Maar ik vind het ook niet opvallen, je voelt het vooral als je er met je vinger over wrijft. Maar een hele operatie onder narcose vind ik ook wat ver gaan voor iets wat amper opvalt. Mits het gaat groeien natuurlijk… zie je het bij jouw zoontje echt zitten?

één maand geleden

Reactie op Babytje23!

Lijkt ook bij ieder kindje bij dezelfde wenkbrauw te zitten. Ja, we hebben ...
Ja wij ook echo laten maken inderdaad. En eerst werd gezegd operatie en daarna werd weer gezegd alleen operatie als het heel opvallend zou zijn/worden. Dus voor nu wachten we nog maar even af want vind het vooral ook te voelen ipv te zien.

één maand geleden

Reactie op clairep1989

Ja wij ook echo laten maken inderdaad. En eerst werd gezegd operatie en daa ...
Ik denk dat ik dat ook liever doe idd…veel logischer…Mag ik vragen in welk ziekenhuis jij bent geweest? Hoe oud is jouw kindje nu?

één maand geleden

Reactie op Babytje23!

Ik denk dat ik dat ook liever doe idd…veel logischer…Mag ik vragen in welk ...
Hij is nu 12 weken. Bij 2 weken hebben we de afspraak bij de kinderarts gehad in het ziekenhuis in Maastricht.

één maand geleden

Reactie op clairep1989

Hij is nu 12 weken. Bij 2 weken hebben we de afspraak bij de kinderarts geh ...
Ah klein hummeltje nog 😊 Ze opereren sowieso pas na 1 jaar ivm risico narcose geloof ik, dus je kunt het nog aankijken voorlopig idd. Maar ik denk dat ik het voorlopig ook aan blijf kijken, mocht het echt ineens heel groot worden kan het altijd nog weggehaald worden. Niemand ziet het zitten, ik zie het omdat ik weet, maar valt ook bijna niet op. Moet er ook niet aan denken dat ze in haar gaan snijden 🙈

23 dagen geleden

Hier ook een dermoidcyste sinds de geboorte bij linker oog. Mijn dochter is nu 22mnd. Wij mogen het ook aanzien, wel elke 5 maanden controle bij de oogarts. Als we willen krijgen we doorverwijzing want in ons regio ziekenhuis doen ze deze operatie niet.

23 dagen geleden

Reactie op Mamma2020

Hier ook een dermoidcyste sinds de geboorte bij linker oog. Mijn dochter is ...
Bij jullie niet het advies om te opereren of willen jullie het zelf ook (nog) niet? Hebben ze wel een echo gemaakt…? Is het bij haar gegroeid en al vanaf het begin zichtbaar en voel je het ook wegschieten?

23 dagen geleden

Advies van de oogarts was om het nog aan te zien omdat ze vrij jong nog is. De huisarts heeft de echo aangevraagd om vast te stellen wat het precies was. De cyste is 1cm groot. Daarna zijn we doorverwezen naar ziekenhuis. In het begin dacht ik dat het een vochtzakje was , maar later voelde ik pas dat het een soort van erwt is. De ene dag valt die meer op dan de andere dag. Ze lijkt er geen last van te hebben gelukkig

23 dagen geleden

Reactie op Mamma2020

Advies van de oogarts was om het nog aan te zien omdat ze vrij jong nog is. ...
Heeft de arts ook gezegd dat het eventueel weg kan trekken? Nee, mijn dochter lijkt er idd ook geen last van te hebben, daarom vind ik opereren nu niet fijn. Hoewel ze dus eigenlijk wel zeiden dat het beter nu kan dan wanneer ze ouder is. Maar lees dus ook dat het bij sommige kindjes wegtrekt. Is het bij jouw dochter ook een dermoid cyste of een ander soort cyste?

17 dagen geleden

Reactie op Babytje23!

Heeft de arts ook gezegd dat het eventueel weg kan trekken? Nee, mijn docht ...
Dermoidcyste, gaat niet meer weg en ze verwachten dat het niet veel groter gaat worden. Bij ons was het advies om het nog even aan te zien. Bijzonder dan weer he dat jullie weer een ander advies hebben.

16 dagen geleden

Reactie op Mamma2020

Dermoidcyste, gaat niet meer weg en ze verwachten dat het niet veel groter ...
Ja ik vind dat zo apart, maar mijn moedergevoel zegt ook nog even aankijken. Vind haar zo klein om al onder narcose te gaan en dan al helemaal voor iets wat amper opvalt. Als het echt erger wordt en heel erg op gaat vallen vind ik het een ander verhaal. Waarom hebben ze jullie geadviseerd om het aan te kijken? Door haar leeftijd?

15 dagen geleden

Ja omdat ze nog zo jong is en ze er nu geen last van lijkt te hebben.

12 dagen geleden

Reactie op Mamma2020

Ja omdat ze nog zo jong is en ze er nu geen last van lijkt te hebben.
Zo denk ik er ook over hoor… en ze is ook prachtig met dat bultje.😊 Denk je dat je het wel laat halen als ze wat ouder is? Heb je het idee dat het groeit?