21 Reacties
3 jaar geleden
Dat gebeurd de beste! Vroeger was er veel minder bekend en toch zijn we er allemaal🤗
Ik ga elke donderdag kaas halen bij de kaasboer, mijn lievelings kaas is graskaas. Daar heb ik dus al hele stukken van gegeten. Vorige week toen onze kaasboer erachter kwam dat ik zwanger was, vertelde hij met een hoofd zo rood als een tomaat, dat zijn graskaas van rauwe melk is en ik die dus niet mag! Oeps!😅
Gelukkig voel ben ik niet ziek geweest en voel ik mn kleine man heerlijk bewegen, dus niks om me zorgen over te maken denk ik dan.
Maar ik snap je gevoel hoor!😁
3 jaar geleden
Zelf nog geen misstap gemaakt, maar kan je wel een beetje geruststellen!
Chocolademousse in restaurants wordt vrijwel altijd gemaakt met gepasteuriseerd eiwit. Ivm salmonella risico, ook voor andere gasten. Zo’n klacht willen ze niet aan hun broek hebben!
Die was dus niet zo slecht als je dacht 😉
Heb jaren in een restaurant gewerkt, waar ik stond zag ik de kok ook altijd het vlees dat voor een zwanger iemand was temperaturen tijdens het bakken. Om zeker te weten dat ze het goed deden.
Ik durf niet te zeggen dat elke kok dat doet, maar ze doen het werk met passie en liefde! Ze letten er echt op als je aangeeft zwanger te zijn.
Bedienend personeel meestal ook, mits ervaren, die kennen de kaart en weten precies wat een zwangere wel of niet mag hebben. 😊
Dus geen stress, het kan gewoon een keertje gebeuren!
3 jaar geleden
De eerste paar weken staat je baby nog niet in verbinding met jouw bloedbaan. Dan haalt hij/zij de voeding uit de dooierzak. Dus geen zorgen. Mooi geregeld door de natuur ❤️
3 jaar geleden
Reactie op Ils_
Ik heb best wel wat boterhammen met snijworst gegeten 😬 mag dus ook niet.. ...
Ik ook, en bifi worstjes. Dat was echt met craving de eerste weken totdat ik er achter kwam. Niet ziek van geworden :)
3 jaar geleden
Zelf nog geen misstap gemaakt, maar kan je wel een beetje geruststellen!
C ...
Bedankt Molly-J! Hoop dat dit idd het geval is. Ik heb het restaurant even gemaild over de chocolademousse, hopelijk was het idd gepasteuriseerde eiwit. En het feit dat mijn lamsvlees verder gebakken was, getuigd vast van extra aandacht 👌
3 jaar geleden
Ja hier ook hoor. Ik heb rauw vlees gegeten (steak tartare) met een rauwe eidooier. Steak medium rare gegeten.. en gerookt! En volgens mij nog meer andere dingen. Oops! Week later bleek ik 4 weken zwanger te zijn.
Wat doe je eraan? Kan gebeuren, uiteraard al deze dingen daarna niet meer gegeten en gerookt🙊
3 jaar geleden
Ja. Ook bewust dingen gegeten. Tijdens tweede zwangerschap merk ik dat ik makkelijker ben. Af en toe haring of leverworst, een stukje parmaham, een wat zachter eitje en soms een minisipje wijn voor de smaak. Confessions, confessions.. ik maak me er geen zorgen om en voel me niet schuldig. Het zijn geen grote hoeveelheden en komt weinig voor. Misschien wordt ik nu keihard veroordeeld, maar goed. Dat is dan maar zo. Weet dat je niet alleen bent in ieder geval ;)
3 jaar geleden
Hier afgelopen zaterdag nog een uitsmijter gehad. Niet over nagedacht dat dat met spiegelei is. Chips dacht ik toen ik het voor me kreeg. Heb het maar gewoon opgegeten. De kans dat het niet goed is, is ontzettend klein.
Dit is dan ook zo met rood vlees. Ik eet ook nog wel eens een biefstukje die nog een klein beetje rood is. Als het maar goed warm is.
3 jaar geleden
Zelf ben ik wel heel bewust bezig met wat ik niet mag eten en anders zoek ik het op
Maar de eerste paar weken kan zeker geen kwaad
Ik was op mijn verjaardag (in november) blijkbaar al zwanger (maar wist dit nog niet) en ik heb toen ook veel rauw vlees gegeten. Maar ik draag een hartstikke gezond jongetje!
3 jaar geleden
Niet zo druk maken! Ik heb zelf al een paar keer boterhammen met salami op , of paar stukjes biefstuk die nog wat roder waren. 2 super gezonde jongens in mijn buik en al bijna 28 weken, dus zoveel kwaad kan het allemaal niet. Ik had vandaag iemand van het consultatiebureau thuis om mij informatie te geven over borstvoeding , toen ging het ook over eten en zei zij zelf ook vroeger was dat allemaal niet, en dat is dan een deskundige !
3 jaar geleden
Afgelopen weekend nog 2 haringen op..... heerlijk! Heb er n genoten!
3 jaar geleden
Toen ik net zwanger was had ik een heerlijke poke bowl met verse zalm. Ik til er niet zo zwaar aan
VRIEND
3 jaar geleden
Ik heb me ook wel eens vergist. Ik heb een tiramisu op en een chocolademousse waar achteraf ook alcohol in bleek te zitten. Weliswaar maar 0,2% maar toch. Ik voelde me daar echt heel schuldig over, maar aan de andere kant.. Vroeger dronken zwangere dames elke week een rood wijntje en het resultaat daarvan is nu de generatie die zich om alles zorgen maakt of dat het wel goed gaat. Dus om het te relativeren, het zal niet veel kwaad kunnen om een keer iets perongeluk te nemen wat eigenlijk niet mag. Ik denk dat het meer kwaad kan om je er te veel zorgen over te maken!