13 Reacties

11 dagen geleden

Ik kan alleen mijn eigen ervaring vertellen. Als baby had ik precies hetzelfde en mijn ouders kregen precies deze adviezen. Zij vonden me ook te jong en wilden niet zo ingrijpend handelen op die leeftijd. Op advies heb ik toen een tijd geen koemelk gehad. Dat heeft geholpen want heb daarna geen ontstekingen meer gehad. Die buisjes zijn er nooit gekomen want het was daarna niet meer nodig. Vanaf ca 4 jaar wel weer koemelk gekregen en geen problemen meer gehad totdat ik 20 was. Nu sinds mijn 20e weer van de koemelk af ivm constante misselijkheid. Wil niet zeggen dat dit voor jou kindje opgaat maar baat het niet dan schaadt het niet. Dus wilde dit met je delen.

11 dagen geleden

Kan je geen second opinion aanvragen bij een ander ziekenhuis? Ik vind het heel onverantwoord dat jij nu als leek moet gaan onderzoeken wat het beste is voor je dochter. Is toch te gek voor woorden! Sterkte voor je dochtertje en jullie!

11 dagen geleden

Buisjes doen hier wonderen! Mij zoon is nu 3 maar heeft al voor de 1 jaar buisjes gekregen. Hij ontwikkelde ook prima dus vin dat een rare opmerking eigenlijk van de arts. Misschien als je et ech slecht van hoort dat dat invloed heb? Ik zou ech voor buisjes gaan als ze af en aan oortsteking heb. Me zoon is een ander kind geworden ervan. Hij heb nog steeds ontstekingen maar dit lost zichzelf nu op. Eerder was het dat het er in bleef en uiteindelijk knapte.

11 dagen geleden

Reactie op Lav208

Ik kan alleen mijn eigen ervaring vertellen. Als baby had ik precies hetzel ...
Bedankt voor je reactie! We (ik geef nog grotendeels borstvoeding) hebben de afgelopen weken zo goed als koemelkvrij geleefd, maar behalve dat ze nu geen snotneus heeft, wat ook toeval kan zijn, merk ik geen verandering. Anderhalve week geleden nog met dikke ontsteking aan 1 kant bij de huisarts gezeten... Als de geitenmelkproducten op zijn, gaan we weer aan de koemelk. Als ze dan meteen weer dicht zit en ontstekingen heeft, was het misschien toch wel koemelkallergie. Maar vooralsnog ziet het daar niet naar uit.

11 dagen geleden

Reactie op SouSaiAdam

Kan je geen second opinion aanvragen bij een ander ziekenhuis? Ik vind het ...
Dit was al expres een andere arts dan een maand geleden. Die wilde eigenlijk het liefst niks doen (hij heeft niet elke nacht elke anderhalf uur een wekker). En deze dus wel, maar moest ik zelf maar beslissen. Mss idd naar een ander ziekenhuis gaan

11 dagen geleden

Reactie op littlemisssunshine

Buisjes doen hier wonderen! Mij zoon is nu 3 maar heeft al voor de 1 jaar b ...
Precies! Als het vocht eruit kan, is de druk eraf en ook de pijn weg, lijkt mij. Ze lijkt (nog) geen gehoorverlies te hebben, maar eerlijk gezegd wil ik ook niet wachten tot ze dat misschien wel krijgt.

11 dagen geleden

Ons zoontje heeft buisjes gekregen en neusamandelen verwijderd toen hij anderhalf jaar was. Daarvoor ook heel vaak oorontstekingen, daar erg ziek van. Niet willen liggen, veel huilen. Vaak antibiotica voor die oorontstekingen. Erna nooit meer oorontsteking gehad, slaapt veel beter, minder huilen. We hebben alleen na de operatie een loopoor gehad maar erna ook nooit.. dus vanuit ons een hele verbetering na de operatie.

11 dagen geleden

Reactie op AuroraNox

Bedankt voor je reactie! We (ik geef nog grotendeels borstvoeding) hebben d ...
Ik heb geen ervaringen m.b.t. de oorontstekingen, maar geitenmelk lijkt heel erg op koemelk. Dus mocht het toch aan de koemelk liggen, zou je de geitenmelk ook moeten laten staan. Dat wilde ik je even meegeven :) Sterkte 🤗 https://mobiel.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/is-geitenmelk-beter-dan-koemelk-.aspx

11 dagen geleden

Als kind zijnde heb ik ook altijd buisjes gehad. Het verlicht de druk achter het trommelvlies. En ja het klopt dat je dan wat vaker een loopoor kan hebben, maar dit is lang niet zo vervelend als ontstekingen. Ook zijn mijn neusamandelen toen verwijderd, maar geen idee eigenlijk meer naar de effecten daarvan. Ik zou een second opinion aanvragen want een arts hoort je goed te adviseren. De reden van de oorontstekingen is namelijk heel belangrijk. Als het een ontsteking van de gehoorgang is heb je bijvoorbeeld niets aan buisjes. Succes en laat je niet zomaar wegsturen!

11 dagen geleden

Ik heb geen ervaring hiermee met mijn kinderen, wel met mezelf. Ook van jongs af aan super veel oorontstekingen gehad. Ik heb nooit buisjes gekregen, ik weet niet waarom. Wel op mijn 6e of 7e zijn mijn keel en neusamandelen geknipt. Mijn moeder gelooft niet dat dat echt heeft geholpen (ik weet er weinig meer van, haha). Ik ben wel erg doof aan een oor door alle oorontstekingen, dus ik zou zeker actie ondernemen!

11 dagen geleden

Hier heeft m'n zoontje met 11 maanden voor het eerst buisjes gekregen (jaar later nog een keer, ze groeien uit). Hij had chronische oorontsteking al half jaar lang en dat slapen en toch goed ontwikkelen was hier ook zo! Hier sloeg het ook op z'n luchtwegen, dus altijd hoesten en vaak benauwd. Na het buisjes plaatsen wel eens oorontsteking maar veel minder vaak. Dan nog iets: ik had zelf vaak oorontsteking als kind (jaar of 14) en dat is toen helemaal vast gaan zitten tussen m'n gehoorbeentjes. Ze hebben operatief m'n oorschelp open gesneden aan de achter kant en alle botjes ed uitgehaald en schoongemaakt en terug geplaatst. Dat is een veel heftiger ingreep dan keer buisjes plaatsen. Ook de blijvende schade.... Ik zou als ik jou was ander ziekenhuis zoeken

11 dagen geleden

Reactie op AuroraNox

Precies! Als het vocht eruit kan, is de druk eraf en ook de pijn weg, lijkt ...
Nee snap ik. Dus als je toch zelf mag beslissen zou ik zeker voor buisjes gaan

11 dagen geleden

Reactie op AuroraNox

Bedankt voor je reactie! We (ik geef nog grotendeels borstvoeding) hebben d ...
Ik zou eerst proberen om ook de geitenmelk te laten staan. Kinderen met gevoeligheid voor koemelk, reageren ook op andere dierlijke melk. Dus echt qua melkproducten vegan gaan.