33 Reacties

één jaar geleden

Doe een draagconsult. De verkoopster geeft gelijk, vele soorten zijn nog veel te groot voor jouw baby, waardoor ze niet in de kikker houding kan. Ik ben nu op vakantie in Frankrijk en zie echt veel niet ergonomische zakken... Bungelende beentjes, verhard rugpand, te hoog op het hoofd... Dus mijn tip is echt,doe een consult Zelf gebruikte ik vlak na de geboorte een marsupi, die kunnen namelijk al vanaf heel erg klein, nu gebruiken we een Beko baby half buckle. Heel erg fijn en kan pijnloos dragen.

één jaar geleden

Ga naar een draagwinkel zoals wrap with love in alkmaar. Of boek een draagconsult daar kunnen ze je wel goed helpen. Een draagzak is heel persoonlijk. Ik wou ook voor deze merken gaan en kwam bij de draagwinkel uit op een heel ander merk omdat dat veel beter rond mijn lichaam zat

één jaar geleden

Tula free to grow 🙌

één jaar geleden

Reactie op Xaxa

Tula free to grow 🙌
Die wilde ik idd graag passen! Maar zij gaf aan dat deze voor een newborn niet geschikt is?

één jaar geleden

Reactie op BabyJuni22Zomer

Die wilde ik idd graag passen! Maar zij gaf aan dat deze voor een newborn n ...
Dat klopt, zit pas mooi vanaf maat 62 vaak.

één jaar geleden

Maat 47 gaat met geen van deze passen. Allemaal pas boven de 56. En beter nog 62. Ik zou een consult boeken

één jaar geleden

Ik vind bij de hele kleintjes voornamelijk een elastische draagdoek fijn. Kan je ook goedkoop via Amazon ofzo kopen. Daarna heb ik mijn zoon lang in een Lima gedragen. Eerst op mijn buik, later op mijn rug. Heerlijke brede banden voor je schouders, zachte stof, baby zit er goed in.

één jaar geleden

Het is inderdaad zo dat heel veel draagzakken te groot zijn, zelfs als er staat vanaf de geboorte. Wij hebben zelf de ergobaby embrace gekocht toen ze een paar weken was. Die is ook maar geschikt tot een half jaar. Die voelde voor ons wel goed. Maar achteraf had ik toch liever contact gehad met een draagconsulent om te passen voor newborns want uiteindelijk zat ie toch niet helemaal lekker. Wij hebben m overigens alleen gebruikt omdat onze dochter weigerde te slapen, behalve als ze gewiegd werd en zo had ik m'n handen af en toe even vrij.

één jaar geleden

Ik zou je adviseren om je door een draagconsulent te laten adviseren. Bijv die draagwinkel in Alkmaar of een draagconsult boeken. Niet alle draagzakken zijn ergonomisch, zow belangrijk voor jou als je baby.

één jaar geleden

Ik heb twee Tula free to grow coast draagzakken van nog geen jaar oud. 1 enkele keer gebruikt en de ander helemaal niet. Mocht je helemaal niet geïnteresseerd zijn in een overname en wil je het helemaal nieuw kopen dan kan ik deze alsnog aanraden! De Kinderfysiotherapeut raadde ons deze ook aan.

één jaar geleden

Ik heb trouwens zelf de pure baby love draagzak die je zelf nog moet knopen, heel blij mee ze doet er alle slaapjes overdag in. Kan je ook als rugdrager gebruiken. Ik dacht eerst dat knopen gedoe zou zijn, maar deze knoopt heel snel en makkelijk en zit echt fijner dan de draagzak die meer als een rugzak zit zonder knopen. Ik zou even uitproberen met bijv een draagconsult wat jij en evt partner fijn vinden zitten!

één jaar geleden

Ergobaby adapt hebben wij. Heel fijn, voldoet aan al je wensen.

één jaar geleden

Reactie op Eerstekleintje

Ergobaby adapt hebben wij. Heel fijn, voldoet aan al je wensen.
Maar ook die past niet met 47cm

één jaar geleden

Ik heb na een draagconsult een geweven draagdoek van pure baby love aangeschaft, heel fijn ding!

één jaar geleden

Reactie op BabyJuni22Zomer

Die wilde ik idd graag passen! Maar zij gaf aan dat deze voor een newborn n ...
Wij hebben deze gebruikt vanaf dat onze kleine 3200gram was en 51cm. Ze heeft er heerlijk in gezeten en zat er ook goed in. Volgende de beschrijvingen in de boekjes kan dit ook gewoon. Wij hebben er veel plezier van gehad en soms nog, maar het enige jammere van de Tula Free to Grow is dat de kindjes er niet in kunnen zitten met hun rug tegen jouw buik. In die fase zit onze kleine nu, dus hebben we een andere gekocht waarbij dat wel kan. Ik vind die alleen veel minder makkelijk om doen (Ergobaby All Positions 360), zit veel meer te klooien terwijl de Tula echt met 2 seconden om zit. Ik kan je dus zeker de Tula aanraden, vooral in de newborn fase!

één jaar geleden

Ook al knoop je liever niet, dat is wel het fijnst voor je kleintje. Als je 1 fijne knooptechniek opzoekt en die een aantal keren doet dan gaat het steeds makkelijker. Als je kindje wat groter is kan je kiezen voor een draagzak volledig voorgevormd en met clips (full buckle) of deels voorgevormd en deels knopen (half buckle). Ik heb zelf vanaf het begin een half buckle van een vriendin te leen, prachtige draagzak maar ik kon er nog geen kilometer mee lopen. Dacht dat het aan mij lag. Vorige week een draagconsult gedaan en uitgekomen op een pure baby love Wrap & Go. Dat is een half buckle met een brede heupband en schouderbanden die je kan uitspreiden over de schouders. Wat ik maar wil zeggen, de ene zak zit bij de één fantastisch en de ander vervloekt hem. Dus als je budget hebt dan kan ik zeker een draagconsult aanraden.

één jaar geleden

Kokadi flip baby!!!!!!! Echt een aanrader !!

één jaar geleden

Tula explore hebben wij, is heel goed bevallen. Die is op 3 manieren te dragen en kan in principe vanaf de geboorte gebruikt worden. Moet wel zeggen dat wij onze baby niet direct in de eerste weken droegen + ze was ook groter dan gemiddeld. Dus ik weet niet hoe het met een baby van 47 cm zit

één jaar geleden

Ik lees hier veel over de tula. Let op! Deze past pas wanneer een kindje ruim maat 62 heeft. Er zijn niet zo veel draag zakken geschikt voor newborns. Laat je aub goed informeren tijdens bijvoorbeeld een draagconsult.

één jaar geleden

Ik heb de ergobaby omni breeze op aanraden van een vriendin. Die kan voor, op de heup en op de rug en van 3,2kg - 20.4 kg en dus de hele draag periode mee. Zeg nog geen ervaring me (1kindje komt in augustus🥰) Maar wellicht een tip om deze te passen? https://ergobaby.nl/draagzak/omni/omni-breeze