17 Reacties

2 jaar geleden

Sinaspril, een gewone kinderparacetamol waar hij op kan kauwen.

2 jaar geleden

Hoihoi, wat vervelend dat je zoontje het zo vervelend vind. Het is ook niet fijn zo'n zetpil. Je kan proberen het puntje een beetje nat te maken met water. Dan gaat het wat makkelijker. Daarna de billetjes stevig tegen elkaar houden dan floept hij zo naar binnen. Succes!

2 jaar geleden

Sinaspril heeft ook een drankje! Heel zoet

2 jaar geleden

Mijn zoontje doet dit ook, maar zodra hij erin zit is het over. Ik maak de zetpil nat, zodat hij makkelijker glijd. Mijn man houdt zijn benen vast en ik stop hem erin, wat gepaard gaat met veel krijsen en wilde bewegingen. Het is niet leuk, maar voor zijn eigen bestwil. We blijven hem dit ook vertellen en hopelijk gaat het snel beter. Succes馃挄

2 jaar geleden

Even in de vaseline dippen, glijd het gemakkelijk naar binnen, en misschien kan iemand anders 'm afleiden

2 jaar geleden

Op zijn zij leggen? En daarna even fietsen met de benen.

2 jaar geleden

Puntje in de vaseline dippen, erin stoppen, billen tegen elkaar houden en dan op zn zij draaien dan kunnen ze hem niet terug persen. Dan duurt t nog geen 10 seconden. Hier krijst hij dan nog steeds, maar dan gelukkig niet zolang en het hoeft niet steeds opnieuw. Soms moeten wij hem wel 2/3 keer terug stoppen omdat hij hem weer uitperste

2 jaar geleden

Ik krijg de zetpil er niet met m'n vingers in dus ik gebruik het puntje van de thermometer. Daarna hou ik z'n billen op elkaar. Zo duurt het het kortst. Vervelend blijft het sowieso.

2 jaar geleden

Kinderparacetemol vermalen en in de fles of een hap vla geven. Zo doe ik het sinds ik het er niet meer in kreeg zonder dwang. Vind dat echt vreselijk en wilde niet dat hij door zo iets stoms een trauma zou oplopen.

2 jaar geleden

Super bedankt voor alle tips en ervaringen. Voel me al rustiger gelukkig.

2 jaar geleden

Hier ook zo鈥檔 dramaking. Sommige dingen zijn voor zijn bestwil. Dan kan hij moord en brand schreeuwen maar mama鈥檚 wil is wet. Ik sluit m鈥檔 moeder hart dan gewoon even af. Wel maak ik het zo fijn mogelijk. Ik doe bijvoorbeeld de zetpil vast even in m鈥檔 broekzak of wrijf m even tussen m鈥檔 handen zodat hij warm is, Dan is t iets minder onprettig, nog even in de vaseline en hij zit er zo in.

2 jaar geleden

Misschien dafalgan baby siroop een oplossing? Smaakt zoet en werkt even goed als een zetpil

2 jaar geleden

Met 11 maanden gestopt met zetpillen toen ik erachter kwam dat er een vloeibare paracetamol bestaat van sinaspril. Het werd zo traumatisch voor ons allen, zelfs de buurvrouw kwam vragen of ze iets voor ons kon betekenen omdat ze niet gewent is dat onze jongen zo kon huilen. Paracetamol is nooit meer een probleem geweest sinds we die gebruiken.

2 jaar geleden

Ik doe de zetpil ook een beetje natmaken en dan schiet ie er zo in. In het begin krijste hij ook maar ondertussen niet meer. Zit er al in voordat ie kan beginnen krijsen!

2 jaar geleden

Ik geef geen zetpil meer. Mn dochtertje is 15mnd. Ik heb het inmiddels een paar keer geprobeerd (eerst nat maken met water) maar m'n dochtertje perst het er gewoon weer uit ook al leid ik haar af etc etc 馃槵 Dus dat doe ik gewoon niet meer. Ik heb Sinaspril in huis en als ik het nodig vindt doe ik dat voor het slapen gaan in haar flesje. Of overdag in haar bekertje water. Werkt prima!

2 jaar geleden

Ik ben toen ook met zetpil gestopt en sinaspril gehaald, geen gedoe meer en dit vind ze totaal niet erg

2 jaar geleden

Heb het gisteravond weer eens geprobeerd en hem afgeleid en nu ging het gelukkig een stuk beter. Dank je wel allemaal voor de tips