14 Reacties

2 jaar geleden

Ik denk dat als je helemaal toegeeft, hij het anderen dan niet meer wil hebben. Als je niet proeft dan raak je gewend aan wat je wel krijgt. Ik doe wel eens een boterham half met zoet en half met iets minder lekkers. De stukjes geef ik dan een beetje door elkaar. Zo eet hij soms per ongeluk een ‘vies’ stukje, maar is hij er ook wel weer snel aan gewend. En heeft hij toch wat binnen als het niet helemaal lukt.

VRIEND

2 jaar geleden

Ik zou gewoon meerdere gezonde dingen aanbieden. Je kunt ook mango spread op brood doen, dat is ook zoet. Mijn dochter van 16 maanden heeft überhaupt nog geen chocopasta gekregen! Die is dol op kokosolie op brood en een plantaardige spread (koemelk allergie).,smeerworst en smeerkaas zijn ook nog niet de bedoeling op deze leeftijd. Gelukkig is brood niet het gezondste. Boef brood aan; 2 gezonde verschillende smeersels. Daarnaast nog wat fruit (zoet!) en wat volle yoghurt of kokosyoghurt. Niet van de baby afdeling met allemaalsmaakjes, maar als hij nu al zoet zo gewend is, doe er dan fruit doorheen. Havermoutpap kan ook, met water. Is mijn dochter gek op in de ochtend. Ook gewoon echte havermout, niet met allemaal toevoegingen van ene babyafdeling. Mijn dochter krijgt straks zelfgemaakte tomaat-pompoensoep en mag dat volkoren brood in dopen😊. Je hebt het natuurlijk zelf in de hand wat ze eten! Als je meerdere kleurtjes aanbied is er altijd wel 1 een succes. En zo niet; probeer je het over een uurtje nog eens.

2 jaar geleden

Zeker alles blijven aanbieden maar vooral niet pushen om het te eten. Ik bied meestal iets naast het brood aan, zodat hij opties heeft. Bijvoorbeeld wat fruit, kleine eiermuffins met groenten of fruit pannenkoekjes (bv gemaakt van peer, ei en havermout)

2 jaar geleden

Ik zou meerdere dingen aanbieden. Ik zou ook niet te streng zijn voor jezelf, je mag hem best verwennen. Als hij in de ochtend ‘ongezond’ eet en de rest van de dag gevarieerd en gezond, hoe erg is dat ontbijt dan? Zoveel smeer je niet op een broodje.

2 jaar geleden

Die dingen die ik ernaast aanbied maak ik trouwens klaar en vries ik vervolgens in. Ik sta niet voor iedere lunch een half uur in de keuken 😅

2 jaar geleden

Ik laat mijn dochter vaak uit 2 opties kiezen; in de ochtend appelstroop of pindakaas in de middag zuivelspread of vega smeerworst (bijvoorbeeld). Doordat ze zelf kiest heeft zij een gevoel van controle maar wel binnen mijn kaders. Dit gaat eigenlijk altijd goed! Soms eet ze haar broodje niet op, dan krijgt ze in de namiddag nog wat fruit of een soepstengel extra.

2 jaar geleden

Reactie op Baby2020T

Ik denk dat als je helemaal toegeeft, hij het anderen dan niet meer wil heb ...
Thanks dat is wel een goede tip! Ga ik even proberen. Al is mijn zoontje wel lastig dat als hij iets vies heeft gegeten hij daarna ook echt niet meer zijn mond open doet🙈

2 jaar geleden

Reactie op Annika_

Zeker alles blijven aanbieden maar vooral niet pushen om het te eten. Ik b ...
Klinkt heel erg lekker al die opties! Ga ik ook eens proberen😊

2 jaar geleden

Misschien even tijdelijk wat andere opties geven, zoals pannekoekjes, pap, kale yoghurt of zoete groente (wortel, erwten, zoete aardappel), om daarna weer te starten met brood met hartig beleg?

2 jaar geleden

Reactie op natasjam

Klinkt heel erg lekker al die opties! Ga ik ook eens proberen😊
https://www.srnutrition.co.uk/2021/04/7-days-of-breakfasts-for-babies-and-toddlers/ Hier haal ik veel recepten vandaan, misschien helpt dit nog. De carrot cake porridge vindt mijn zoontje bijvoorbeeld erg lekker (daar kun je ook courgette aan toevoegen zodat er nog meer groenten in zitten) Dan maak ik extra veel en bak ik van de restjes muffins om in de vriezer te bewaren.

2 jaar geleden

Dank je wel voor de link! Wilde net nog reageren waar je de receptjes vandaan haalde😉

2 jaar geleden

Bedankt allemaal voor jullie advies en tips. Ik kan hier weer wat mee!

2 jaar geleden

Wij geven op brood waar onze zoon zin in heeft. En dat gaat een beetje met periodes. Een tijd lang wilde hij altijd jam maar nu bv alweer een hele tijd vega kipfilet. Ik vind het iig gewoon niet zo erg als hij zoet beleg eet :)

2 jaar geleden

Reactie op J-Lo

Wij geven op brood waar onze zoon zin in heeft. En dat gaat een beetje met ...
Ps die van ons is nu 3 maar dit doen we al zo vanaf dat ie kon aangeven wat ie wilde.