23 Reacties

één jaar geleden

Water.

één jaar geleden

Wat thee kan ook, maar net zoals zijn moeder houdt zoon niet van thee.

één jaar geleden

Tot 1 jaar zou bv of kv het beste de hoofdvoeding moeten/kunnen zijn. Dat heb ik gevolgd, dus voornamelijk dat. Pas rond die tijd ben ik begonnen met aanbieden van water, thee en biologische volle (rauwe) melk. 😊

één jaar geleden

Melk, water, thee

één jaar geleden

Melk (bv) en water. En bij oma krijgt ze nog weleens pure appelsap…. Als mama niet in de buurt is 😅

één jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie! Ik geef dus ook alleen water en probeer nu pas flauwe thee. Ik kreeg vandaag de kriebels toen de oppas (waar we even op bezoek waren) m’n dochtertje Dubbelfris zonder calorieën gaf.. Ik dacht dat ik iets verkeerds deed door alleen maar water te geven.

één jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie! Ik geef dus ook alleen water en probeer nu pas ...
Ik zou not amused zijn! Dat krijgt mijn zoon van 2,5 nog niet eens. Die krijgt hooguit een beetje limonadesiroop in zijn water en bij hoge uitzondering als we eens een dagje weg zijn iets anders. Verder nog steeds water en melk of eens wat verse sinaasappelsap.

één jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie! Ik geef dus ook alleen water en probeer nu pas ...
Zo herkenbaar. Hier wil iedereen mijn zoontje ranja geven, want dan zou hij beter drinken…kind drinkt gewoon goed zijn water en thee en is die zoetigheid helemaal niet nodig. Je doet het goed.

één jaar geleden

Reactie op newmommy😍

Zo herkenbaar. Hier wil iedereen mijn zoontje ranja geven, want dan zou hij ...
Ahw jeetje.. Al die toegevoegde suikers wil ik nog helemaal niet. Ik krijg idd ook alleen maar te horen dat ze het al mag. ‘Maar van mij niet’ is dan weer gek voor ze. Bedankt!

één jaar geleden

Water, thee, melk en ook gewoon lekker ranja 🤗

één jaar geleden

Water. Drinkt hij graag en veel. En af en toe eens proeven uit mijn glas: koemelk of vers sinaasappelsap.

één jaar geleden

Ahw jeetje.. Al die toegevoegde suikers wil ik nog helemaal niet. Ik krijg ...
Zo herkenbaar!! Fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die er zo in staan 😊. Hier krijgt ze ook bv, water of thee... We hebben met kerst dikke ruzie gehad met mijn fam, omdat wij aangaven dat we ons dochtertje geen (of iig zo min mogelijk) suikers willen geven. Zkr de eerste paar jaar... Ze waren het daar op zijn zachts gezegd niet mee eens. En nu gaf mijn moeder haar laatst, toen we daar waren met moederdag, een heeeel klein stukje appelflap. Mijn vriend had al nee gezegd, maar ze vond dit blijkbaar onzin en deed het toch. Mijn vriend en ik waren zo verbijsterd dat we niks durfde te zeggen. Bang voor weer zo'n uitbarsting als met kerst. Morgen weer een familiefeestje. Benieuwd of ze dr dit x taart willen voeren ofzo 😓. Zit er iig bovenop en laat het dit x niet gebeuren.

één jaar geleden

Tot 1 jaar alleen melk (in ons geval moedermelk). Daarna water en thee, maar dat vindt hij geen succes. Inmiddels is hij 19 maanden en krijgt hij ook koemelk en heel af en toe ook wat aangelengde appelsap of sinaasappelsap. Maar voornamelijk water (en nog borstvoeding). Ik vind het ook totaal onnodig om zoete dranken te geven. Zoon taalt er ook niet naar, hoewel hij het vast wel lust. Maar iedere ouder bepaalt dat lekker zelf.

één jaar geleden

Reactie op Iloon1986

Zo herkenbaar!! Fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die er zo in staan ...
Ik ben ook blij om te lezen dat meerdere er zo in staan! Ah wat erg ook dat er geen begrip is voor onze wensen. Ik had gister dus ook geen zin in een preek want die kreeg ik al toen ik mn dochtertje moeizame bv gaf… Ik laat het me ook niet meer gebeuren

één jaar geleden

Reactie op Iloon1986

Zo herkenbaar!! Fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die er zo in staan ...
Echt bijzonder dat de wensen van ouders gewoon niet gerespecteerd worden. Hier ook altijd met o.a. de verjaardagen van ach dat mag hij al hebben en je draait je om en je hoort kijk hij vindt het heerlijk. Kan daar zo niet tegen. Kinderen hoeven suiker niet te leren eten en de ouders bepalen wanneer ze dit willen geven. Mijn zoontje mocht vanaf 1 jaar taart van mij, maar dan nog is het mijn keuze wat en hoeveel (en soms nog steeds gewoon niet)

één jaar geleden

Hier is ze alweer 21 maandjes en echt verzot op water ... echt heeeeeel verzot op water, bijna obsessief. Thee wil ze niet en de rest krijgt ze niet.... waarom... ze wordt zoooo blij van water. Grote mensen beker, kleine beker, rietje, tuitje, flesje water van de appie. Sommige willen variatie in drinken, onze dame wil variatie in waar het in zit. En ook goed voor ons want bij elke maaltijd drinken wij ook water. 😎 oja alleen melk drinkt ze dus ook niet dus ze krijgt nog wel een flesje 🙈

één jaar geleden

Water en af en toe roosvice ☺️

één jaar geleden

Ik zie geen enkele reden om iets anders dan water of thee te geven. Ze is ook pas 7,5 maand.

één jaar geleden

Smorgens water omdat wij fruithap al zoet genoeg vinden, vanaf de lunch vul ik de munchkin 1x met dixap van de appie, daarna vul ik bij met alleen water

één jaar geleden

Water en dixap. Koude thee wil hij niet. En drinkt nog 3 flesjes flesvoeding. Is 10.5 maand.