26 Reacties

één jaar geleden

Ik zou eerst eens langs de huisarts gaan, die kan het best bepalen wat voor eczeem het is en welke creme daarvoor passend is. Doorgaans begin je niet met hormoonzalf maar met andere neutrale creme en wat aanpassingen (alles parfumvrij, minder in bad, etc). Hormoonzalf is overigens wel een verademing als het eczeem niet onder controle is en niets anders helpt. Bij kortdurend gebruik volgens schema kan dat ook bij baby's.

één jaar geleden

Tja.. weet je? Als je alle huis-tuin-keuken middeltjes al geprobeerd hebt en niks helpt, kan het verstandig zijn om langs de huisarts te gaan. Die zal meekijken en evt een zalfje voorschrijven dat onder de hormooncremes valt. Dat klinkt spannender dan het is overigens en kan (zeker bij kortdurend gebruik) écht geen kwaad. Ik ben ook fan van zo min mogelijk “rotzooi”, maar als moeder van een eczeemkindje wel enorm blij dat die hormoonzalfjes bestaan. Ook als hij er niet bij kan, kan het nog pijn doen en jeuken. Grootste plezier wat ik mijn zoontje kan doen is bij een uitbraak direct 2 dagen smeren met de hormoonzalf. Dan is het weer weg en is de cetomacrogol voldoende als onderhoudszalf.

één jaar geleden

Miss kokosolie? Dat werkt ontstekingsremmend. Zelf gebruiken we het als billencreme, maar het wordt vaker gebruikt tegen exceem. Je zou miss ook shea butter of honingzalf nog kunnem proberen? Die 2 worden ook veel gebruikt bij exceem.

VRIEND

één jaar geleden

Medicatie (welke dan ook) kan kwaad als je het gebruikt terwijl het niet nodig is. Maar als je ziek bent, bijvoorbeeld een huidziekte dan is het medicijn een verademing. Bij ons hielp lichte hormoonzalf niet (zijn in allerlei gradaties) en moedt ze zelfs worden opgenomen voor 4 dagen ivm extreme eczeem. Overleg met dermatoloog wat passend is. Wij hebbem inmiddels meerdere zalven en weten wanneer smeren met welke nodig is of een tijdje niet. Wij gebruiken sinds ze ca 6 maanden was hormoonzalf en teerzalf. Ook bij extreme jeuk vana q jaar druppels fenistil thuis. Ze is nu 1,5 jaar. Als alle energie jaar de eczeem en jeuk gaat (en kindje hierdoor slecht slaapt) is dit ook niet gezond.

één jaar geleden

Ik zou langs de huisarts gaan. Sudocreme droogt uit, dus zou daar mee stoppen. Zelf heb ik voor mijn eczeem hormoon en vaseline lanette zalf. Persoonlijk heb ik gemixte gevoelens bij hormoon zalf en zou het laten afhangen van hoeveel last je zoontje ervan heeft. Ik had als kind al veel last van eczeem en heb wel Veel hormoon zalf gekregen . Mijn moeder denkt dat ik daarom wel kleiner ben gebleven dan mijn broertje en zusje. En vaak gebruik is idd niet goede voor de huid. Aan de andere kant ik weet hoe vervelend erge en permanente jeuk is en dan kan hormoon zalf de verlichting geven die nodig is. En soms is 1-2 weken smeren voldoende om het weg te krijgen en dan zullen boven genoemde bijwerkingen wel mee vallen. Dus overleg met je huisarts of het nodig is en hoe je het het beste kan gebruiken als het nodig is. Artsen zijn tegenwoordig voorzichtig met het voorschrijven van hormoon zalf bij kinderen (terecht). Dus die kunnen je echt het beste advies geven.

één jaar geleden

Hier zei de kinderarts om eerst proberen te behandelen met cicaplast van La Roche Posay en indien dit niet werkt een heel lichte hormoonzalf die ze heeft voorgeschreven :)

één jaar geleden

Als je al die zalfjes al geprobeerd hebt maar nog niet de oplossing hebt gevonden, misschien moet je dan toch aan hormoonzalf gaan denken.. Ik smeer het al sinds ik een heel klein kindje was en dat kan best hoor! Je smeert het ook niet dagelijks non stop, alleen wanneer het heel erg is, daarna volstaat gewone vette zalf vaak wel weer. Ik zou je dringend willen adviseren een keer langs de huisarts te gaan voor advies. Ik kan uit ervaring zeggen, niks is erger dan jeuk...😔 en de pijn die daarna komt als het erger en erger wordt... Sterkte!

één jaar geleden

We hebben zelfde beschrijving hier gehad als bij jou Door de huisarts laten doorverwijzen naar dermatoloog en die geeft goed advies over hoe en wat, ook qua hoeveelheid smeren etc. Laat dit over aan de mensen die er verstand van hebben ipv je eigen zoektocht.

één jaar geleden

Reactie op Karindg

We hebben zelfde beschrijving hier gehad als bij jou Door de huisarts late ...
Precies dit! Toevallig ben ik vandaag bij de dermatoloog geweest met verwijzing vd huisarts. Ik moet een week hydrocortison-vaselinecreme smeren en iedere dag lotion voor de droge huid. Dit moet z’n leven lang. Laat je doorsturen via de ha naar een dermatoloog. Dat is zoveel beter! Succes 🍀

één jaar geleden

Bij mij hielp uierzalf toen het niet te erg was(zitten tegenwoordig geen hormonen meer in) toen ze door ziek zijn het ineens heel veel erger kreeg en dan bedoel ik echt heel dr armpjes en gezichtje (zat ook nog allergie bij) wel naar de dokter geweest en hormoon zalf gekregen. Deze helpt goed en op moment dat minder erg is kan ik dan gewoon weer over gaan op uierzalf. Is gewoon bij de kruidvat te krijgen. Bij mij hielp vaseline, sudocreme, cetomagol en lanettecreme en bephanten eczeemzalf en naif creme allemaal ook niet. Heb deze tip gekregen van zwager. Hij had er als baby ook veel last van en zn moeder smeerde dat op en het was zo weg. Als uierzalf niet werkt zou ik toch naar de dokter gaan.

één jaar geleden

Cicaplast Baume van La Roche Posay misschien eens proberen? Maar als het zo erg is zou ik gewoon nazr een huidspecialist gaan.. dan krijg je zeker het juiste. Misschien is het een allergische reactie ofzo...

één jaar geleden

Ik denk dat geen moeder voor de lol hormoonzalf gebruikt bij haar baby. Bij mijn zoontje hielp niets en hij kon niet slapen van de jeuk en veel huilen. Enige wat hielp was een hormoonzalf kuurtje van een week. Soms bij een opvlamming smeer ik op de plekken een paar dagen hormoonzalf. Nu het meer onder controle is, helpen de mildere zalfjes. Ik gebruik veel olie om de huid vet te houden en dat werkt het beste. Bijvoorbeeld argan, avocado of een andere olie wat je kan kopen bij Holland and Barret. Als je nog niet naar de huisarts bent geweest dan zou ik dat doen. Huisarts kan de mate beoordelen en eventueel doorverwijzen. Laat je adviseren door een deskundige want kleintjes kunnen echt veel last hebben van eczeem.

één jaar geleden

Ik heb zelf eczeem en ik kan alle natuurlijke middeltjes proberen; duur, goedkoop, bekende merken, onbekend, maar niks helpt. Als ik hormoonzalf smeer ben ik er tijdelijk met een paar dagen vanaf. Ik smeer dit al vanaf dat ik zelf een baby ben. Ik zou naar de huisarts gaan, zodat die goed kan beoordelen wel soort eczeem het is en dan samen een plan maken. Desnoods als het heel heftig is naar een dermatoloog. En dan kun je altijd vragen of er nog andere middeltjes zijn, toch? Cetomacrogol is prima zalf om de plekjes vet te houden, maar pakt de eczeem niet aan.

één jaar geleden

Onze dochter heeft eczeem o haar wangen. Wij zijn doorgestuurd naar de dermatoloog. Ik was heel bang voor hormoonzalf maar de arts heeft me uitgelegd dat de gevolgen van hormoonzalf echt pas na langdurig gebruik komen en dat de eczeem zelf ook littekens kan achter laten als het steeds open gaat. Daarom een goede hormoonzalf en goed smeren, zodat we het direct goed aanpakken. Daarna rustig afbouwen volgens het afbouwschema. De huisarts liet gewoon 5 dagen of 10 dagen smeren met een hele lichte hormoonzalf. Dermatoloog zei gelijk dat dat nooit ging werken. Ook veel te kort. Als de eczeem weg is en de hormoonzalf afgebouwd, is het wel de bedoeling dat we met 'normale' zalven de boel onderhouden zodat het niet terug komt.

één jaar geleden

Wij hebben veel aan tiny todd. Natuurlijke crème en echt duidelijk blijvend verschil. Ze hebben instagram en een website

één jaar geleden

Hartelijk bedankt voor al jullie reacties en tips. Dit heeft mij enorm geholpen en meer informatie gegeven over hormoon zalven en dergelijke. Ik wist niet dat daar verschillende sterktes in waren. Wij gaan nu nog een paar dagen de cetomacrogol creme smeren en ipv 2 x per dag bij elke verschoon beurt en ik ga stoppen met de sudocreme wat volgens een aantal mensen hier niet goed zou zijn vanwege het uitdrogende effect. Mocht dit niet helpen eind deze week stappen wij naar de HA voor een aanbevolen creme vanuit hun en evt naar een huid specialist.

één jaar geleden

Reactie op babyaugust_gmmg

Hartelijk bedankt voor al jullie reacties en tips. Dit heeft mij enorm geho ...
Succes!!

één jaar geleden

Reactie op babyaugust_gmmg

Hartelijk bedankt voor al jullie reacties en tips. Dit heeft mij enorm geho ...
Je hebt meerdere soorten eczeem. Daarnaast heb je ook de natte en droge vorm. Het is de vraag dus of je met de cetomacrogol uitkomt. Wat bij de een werkt, kan bij de ander niet werken. Ik zou alvast een afspraak maken bij de huisarts, want wij kunnen hier niet een beoordeling geven zonder het gezien te hebben en de meesten onder ons zijn niet medisch. Zeker gezien het al open is en erger wordt, zou ik er in ieder geval de huisarts naar laten kijken.

één jaar geleden

Reactie op Loon_21

Onze dochter heeft eczeem o haar wangen. Wij zijn doorgestuurd naar de derm ...
Pfff als ik dit lees moet ik met mijn kleine ook echt naar een dermatoloog. Maar de huisarts vindt het niet nodig, gewoon smeren... En ondertussen heeft m'n ventje zoveel jeuk...