50 Reacties

9 maanden geleden

Ik volg even :)

9 maanden geleden

Mijn dochter heb ik in het ziekenhuis aangelegd voor borstvoeding. Dit lukte niet en de daaropvolgende dag ook niet. Overgestapt op flesvoeding. Bij mijn jongste meteen op flesvoeding. Bij beiden heb ik ontzettende stuwing gehad. Dit was geen verschil tussen beide kids helaas

9 maanden geleden

Ik heb bij de geboorte van mijn eerste kindje enkel net na de geboorte 1x borstvoeding gegeven. Nadien flesjes. Dag nadien in het ziekenhuis wel een pilletje gekregen om melkproductie te laten stoppen, maar dit zou ondertussen niet meer gedaan worden. Ik heb er alleszins toen geen last van gehad en hoop dat het deze keer ook zo zal kunnen gaan.

9 maanden geleden

Ik heb bij mijn zoontje geprobeerd borstvoeding te geven maar mijn productie was echt waardeloos. Omdat mijn zoontje af bleef vallen ben ik na 3 dagen op advies van de kraamverzorgende begonnen met kolven. Daaruit bleek dus dat mijn productie echt nihil was. Kolven en dag volgehouden en toen gestopt omdat het echt niks was voor mij. Ik heb daarna wel enorm last gehad van stuwing maar alleen in de zin van "ontplofte" borsten😅 Het was echt alsof ik een waardeloze borstvergroting had laten doen😂 Pijn heb ik er echter nooit van gehad! Paar dagen en het was over. Ik ben van de en op de andere dag gestopt.

9 maanden geleden

Ik ben bij beide kinderen gestart met borstvoeding. Bij mijn oudste naar 4 dagen gestopt, lukte gewoon niet. Enorme stuwing gehad.... Bij mijn jongste was de begeleiding beter. Een week volgehouden. Maar ontevreden kind, viel alleen maar af. En ondanks kolven, aanleggen etc bleek ik gewoon nul productie te hebben (achteraf bleek dit bij zus en moeder ook het probleem te zijn geweest). En wederom enorme stuwing gehad. Lola Ferrari was er niets bij 🙈.

9 maanden geleden

Ik ben benieuwd waarom je het zo graag wil ervaren als je al zeker weet dat je niet wat langer borstvoeding wil geven. Kun je daar iets meer over vertellen? Als het om gevoel van aanleggen gaat en niet het drinken an sich, zou ik nadenken of het misschien slimmer is om dit pas wat later te doen dan de bevaldag. Maar dat is niet wetenschappelijk onderbouwd ofzo hoor, gewoon m'n gevoel. Je lichaam is natuurlijk gemaakt om borstvoeding te geven, maar is hier niet gelijk "klaar voor". Hiermee bedoel ik dat de baby juist door het frequent aanleggen aan de borst melk gaat "oproepen"/je lichaam gaat melk aanmaken op verzoek cq behoefte van de baby. Als je dus voor een dag je baby gaat aanleggen en daarna stoppen, dan krijg je baby effectief nog niet heel veel melk binnen (wel het colostrum, wat weer heel goed schijnt te zijn), maar door het aanleggen vraag je je lichaam om wel melk aan te maken. De hoeveelheid stuwing verschilt per vrouw. Ik denk dat je door een dag aanleggen juist meer stuwing creeert dan dat je dan aan borstvoeding zou geven. Een combi borstvoeding/flesvoeding kan trouwens ook. Er zijn ook (online) lactatiekundige die mee kunnen denken en niet allemaal zijn ze heel zwart-wit in borstvoeding is HET ultieme. Misschien is het interessant om daar je vraag eens neer te leggen? In ieder geval nog een fijne zwangerschap gewenst! (Voor zover dat soms kan😉)

9 maanden geleden

Reactie op Eva00

Ik ben benieuwd waarom je het zo graag wil ervaren als je al zeker weet dat ...
Dank voor je bericht! Ik zou heel graag de ervaring van borstvoeding willen meemaken gezien het zo magisch is volgens sommigen. En aangezien ik de eerste dag veel met het kindje zal zijn lijkt me dit wel haalbaar tov de rest van de kraamtijd. Maar ik heb 100 meer redenen om flesvoeding te geven dan borstvoeding vandaar dat ik snel over wil. Ik ben een leek en dacht inderdaad na de bevalling aan leggen en drinken maar 😂 misschien toch eens goed om advies in te winnen, zo makkelijk als ik het bedacht is het dus niet!

9 maanden geleden

Reactie op ibbeltje27

Ik ben bij beide kinderen gestart met borstvoeding. Bij mijn oudste naar 4 ...
Geen aanval hoor maar gewoon iets dat ik niet zo goed begrijp... je zegt geen productie te hebben gehad.... maar stuwing is toch veroorzaakt door melk in de borsten? Zonder melk is er toch geen stuwing

9 maanden geleden

Dank voor je bericht! Ik zou heel graag de ervaring van borstvoeding wille ...
Ik denk als je vooral op zoek bent naar het magische gevoel ervan je juist langer borstvoeding moet geven. Of om teleurstelling te voorkomen en de daarbij negatieve lading rondom borstvoeding, niet aan beginnen. Ik heb met veel plezier en liefde lang borstvoeding gegeven maar de eerste week/weken was alles behalve magisch. En dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen zo te zijn, maar het is in het begin wel een kwestie van wennen. Voor zowel je borsten, jou en je kindje.

9 maanden geleden

Dank voor je bericht! Ik zou heel graag de ervaring van borstvoeding wille ...
Hihi nee het is niet makkelijk en totaal niet (zo) romantisch 😅 Ik wilde super graag borstvoeding geven maar door een te korte tongriem ging het helemaal niet goed. Uiteindelijk tijden nog gekolft en zo en een tijdje combi met flesvoeding gedaan. De eerste week (en dus ook de 1e of enige dag) doet borstvoeding juist pijn. Je kindje moet het aanhappen ook leren en je lichaam moet eraan wennen. Ik praat natuurlijk vanuit mijn niet zo heel rooskleurige ervaring, maar ik zou het zelf voor een dag niet aanraden denk ik. Ik zou bij een 2e kindje wel zo weer borstvoeding geven hoor, maar dat is meer vanuit m'n niet onderbouwde gevoel dat ik het "gewoon" graag wil. Tuurlijk heeft het mooie momenten, zo je kindje zien liggen drinken, maar dat zeg ik ook juist vanuit m'n perspectief omdat ik borstvoeding als mens zijnde zo'n mooi "ding" vind🤭 Daarnaast kan natuurlijk huid-op-huid contact en bepaalde houdingen met drinken kan ook zonder daadwerkelijk borstvoeding te geven. Ik wil het niet uit je hoofd praten, ik denk wel dat het goed is om er idd over na te denken, het kan best eens minder magisch zijn dan je denkt, juist zo'n 1e dag.

9 maanden geleden

Mijn ervaring is dat het voeden pas na enkele dagen lukt met de borst. Wil je de baby echt een keer voeden moet je dus meerdere dagen volhouden en er echt hard aan werken. Dat is een klus, maar al zou je kleintje maar 1 slok dan is dat wel de moeite waard

9 maanden geleden

Ik lees even mee, wil het precies hetzelfde als jou gaan doen! Wil in ieder geval wat van het colostrum mee geven en daarna hele grote kans dat ik over ga op de fles.

9 maanden geleden

Reactie op xxTessa

Mijn ervaring is dat het voeden pas na enkele dagen lukt met de borst. Wil ...
Oja: je zal evengoed stuwing krijgen. Je kan veel saliethee nemen om het af te bouwen

9 maanden geleden

Ik zie het nut niet in van even heel kort bv gaan geven. In het begin doet het vaak wat pijn aan de tepels. de meeste voordelen ondervind je pas later, dan wordt het echt veel makkelijker dan elke keer een flesje maken en elke keer afwassen.

9 maanden geleden

Mijn ervaring..TOP. Ik zou niks anders willen vooral snachts. Ik hoef mn bed niet uit 🙊 De eerste dagen kan het alleen best vrij pijnlijk zijn. Geef nu bijna 4 weken borstvoeding.

9 maanden geleden

Reactie op Sam En Zena

Mijn ervaring..TOP. Ik zou niks anders willen vooral snachts. Ik hoef mn be ...
Dat is haar vraag juist niet😬

9 maanden geleden

Reactie op xxTessa

Dat is haar vraag juist niet😬
Je hoeft ook niet te reageren als het je niet aanstaat? 🤷🏼‍♀️

9 maanden geleden

Ik vond de eerste keer met mijn dochter aan m’n borst prachtig MAAR dat was wel omdat ik een hele grote wens had om borstvoeding te geven en dit voor mij het begin was van die periode. Eigenlijk nuchter gezien was het een boel gefriemel omdat de verpleegkundige adviezen geeft en je baby en borst/tepel vast houdt. Als je om het colostrum een dag of enkele dagen bv wil geven, dan vooral doen! Wil je het echt enkel om de ervaring, zou ik het denk ik overslaan. Een echt fijn moment wordt het pas als het soepel gaat en dat duurt best een aantal dagen of misschien zelfs langer.

9 maanden geleden

Als je het echt graag wilt proberen zou ik er vooral voor gaan. Vond het inderdaad een heel bijzonder moment toen mijn zoontje net geboren was en zelf naar de borst kroop toen hij net bij me lag. Was er best zenuwachtig over, ook vanwege alle verhalen dat het pijn zou doen, maar het ging eigenlijk helemaal vanzelf. Ik heb het daardoor eigenlijk niet anders ervaren dan als een heel mooi en intiem moment. De eerste dagen inderdaad soms wat gevoelige tepels gehad, maar heb het nooit als pijnlijk ervaren. Het is wel zo dat de eerste dagen de melkproductie op gang komt, zeker wanneer je je kindje vaker aanlegt. Dus ik kan me voorstellen dat je mogelijk wel wat meer last kunt krijgen van stuwing. Heb dat zelf overigens niet echt ervaren. Wel volle borsten maar niet pijnlijk ofzo. En als dat bij jou wel zo is, is dat na een paar dagen ook zo weer over.

9 maanden geleden

Reactie op SjakieBonestakie

Als je het echt graag wilt proberen zou ik er vooral voor gaan. Vond het in ...
Oh ik vond het ook helemaal niet pijnlijk trouwens. Maar dat is ook heel erg afhankelijk van hoe je kindje aanhapt. Dus als je het wilt proberen zou ik me daar misschien wel een beetje in verdiepen, om de ervaring zo fijn mogelijk te maken voor jezelf.