19 Reacties

3 jaar geleden

Ik denk niet dat dit een probleem zal zijn als ze ook oud genoeg is voor een gebakken ei. Hoe oud is je dochter? Daarnaast zou ik mij niet vastpinnen op alles wat geadviseerd wordt. Als ze het niet lekker vindt, is dat niet erg. Eiwitten zitten ook nog in genoeg andere producten :)

3 jaar geleden

Ja vanaf 4mnd. Als ze nog erg jong is kun je eerst de pannenkoek maken en dan pureren

3 jaar geleden

Reactie op MissG86

Ik denk niet dat dit een probleem zal zijn als ze ook oud genoeg is voor ee ...
Gaat niet om de eiwitten. Maar om allergische reactie te voorkomen/testen. Daarom wordt geadviseerd op tijd te starten (uiterlijk rond 6mnd) met ei en 100% pindakaas.

3 jaar geleden

Hier werkte in het begin een beetje roerei door de appelmoes roeren heel goed - misschien is dat nog wat, als je het idd voor het voorkomen van allergieën doet

3 jaar geleden

Onze kleine is nu 14 maanden en de keren dat wij ei hebben gegeven is op 1 hand te tellen eigenlijk. Geef hem het af en toe wel eens. Het zit ook wel eens in zijn voeding. Maar niet veel. Hij reageert er verder heel normaal op. Geen allergische reactie o.i.d. Die adviezen zou je kunnen volgen maar je hoeft het niet zo letterlijk te nemen denk ik

3 jaar geleden

Reactie op Eefje De Peefje

Gaat niet om de eiwitten. Maar om allergische reactie te voorkomen/testen. ...
Ahhhh zo, oké 😊 Weer een richtlijn die aangepast is sinds ik mijn zoon kreeg haha moet wel zeggen dat dit 13 jaar geleden was dus er is wel meer veranderd 😂😁 Maar denk nog steeds dat een pannenkoekje geen kwaad kan als gebakken ei ook mag.

3 jaar geleden

Roerei was de oplossing voor onze dochter, dat lustte ze wel. Ik heb ook wel eens wat stukjes gekookt ei door wat philadelphia geprakt en dat op een broodje gesmeerd. Met 'wentelteefjes' (alleen brood en ei, geen andere ingrediënten) kon ik de jongste ook goed foppen 😉.

3 jaar geleden

Een bananenpannenkoekje kan, of een wentelteefje (met bv/kv ipv gewone melk en indien gewenst zonder suiker, kaneel en andere toevoegingen). Gewoon een omeletje bakken Roerei door een hapje heen, op wat latere leeftijd quiche… mogelijkheden genoeg!

3 jaar geleden

Reactie op HeeHallo_1994

Onze kleine is nu 14 maanden en de keren dat wij ei hebben gegeven is op 1 ...
Sommige kindjes hebben een hoger risico op voedselallergieën, bijvoorbeeld als ze koemelkallergie hebben, of eczeem. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het aanbieden van ei, pindakaas en andere allergenen tussen 4 en 6 maanden de kans op het ontwikkelen van allergieën voor die producten drastisch vermindert. Dat is inderdaad een redelijk recente ontdekking. Sommige kindjes hebben helemaal geen last van allergieën, ook niet als ze nooit ei of pindakaas krijgen. Andere kindjes hebben een grotere kans. Door vroeg aan te bieden kun je die kans dan weer een stuk kleiner maken. Voor sommige kindjes is strikt volgen van richtlijnen echt heel zinvol 🤗

3 jaar geleden

Dank voor alle reacties 😊! Het is inderdaad voor het testen van allergieën. Ze is nu 7,5 maand. Eet ook goed brood dus dacht dan kan een pannenkoekje ook wel 😂. Ze wou er alleen niks van weten, maar met een beeetje appelstroop erop is het erin gegaan haha.

3 jaar geleden

Ei klutsen en dan meteen een boterham meebakken. Misschien dat ze dat wel lust.

3 jaar geleden

Wij doen het inderdaad ook op die manier. En dan nog een lekker theelepeltje pindakaas erdoor. Heeft ze gelijk alles binnen 🤣 (ze weigert pindakaas op brood)

3 jaar geleden

Onze zoon wou t ook niet, alleen t eigeel van een gevuld eitje.. dat kreeg hij natuurlijk bijna nooit en sowieso niet veel.. nu vind ie het ineens lekker!

3 jaar geleden

Meestal deed ik het door haar eten geprakt.

3 jaar geleden

Gewoon een beetje gekookt ei door het groente hapje. Het hoeft in het begin ook maar een beetje te zijn, geen heel ei.

3 jaar geleden

Het is al eerder genoemd, maar: pannenkoeken! 🥞 lekker, en een goede manier om ze ei te geven.

3 jaar geleden

Reactie op MissG86

Ahhhh zo, oké 😊 Weer een richtlijn die aangepast is sinds ik mijn zoon kre ...
Klopt! Pannenkoeken kunnen zeer zeker. Volgens mij is het vooral ook handig om het apart te introduceren, zodat je kunt zien of er een reactie op treedt. Zodat je zeker weet dat het van product X, y of z komt. Met pannenkoeken zou het ook melk, tarwe of gluten kunnen zijn.

3 jaar geleden

Hier deden we het ook altijd door de groenteprak... nog steeds eigenlijk. Ze is dol op spinazie met een ei erbij 😎

3 jaar geleden

Ik deed altijd een ei klutsen, daar een boterham in leggen zodat het ei erin trekt en dat dan in de pan bakken. Dat was de enige manier waarop ze het hier lustte op die leeftijd 🍞🥚