24 Reacties

één jaar geleden

Blijven proberen aan te bieden zonder hoedje... Als baby rustig is... Dan proberen ze t wel... Mijn eerste de hele 10 maanden met hoedje gevoed.. De tweede is nu 4 maanden en drinkt nu sinds een week of 2 zonder.... (Zat met hem in bad, uiteraard geen hoedje bij, en hij was denk ik zo ontspannen dat die het gewoon probeerde en dee)

één jaar geleden

Hoi ik werk in de Kraamzorg. Ik zou aanraden om het gewoon even te proberen let er wel bij op hij/zij is nu gewent aan het hoedje maak je tepel hard voor je begint niet bij 1 x op geven ze moeten echt weer wennen aan die tepel succes

één jaar geleden

Bij mij is voeden zonder tepelhoedje nooit gelukt, maar mij is aangeraden om aan het begin eerst twee minuutjes met te voeden (dan staat je tepel meer naar buiten en dan is je kindje al iets minder hongerig/ongeduldig) en dan zonder. Succes!

één jaar geleden

Ik voed nu eindelijk zonder tepelhoedje. Wat een verschil! Heb 3 maandenlang met tepelhoed gevoed. Ik bleef het elke keer proberen zonder hoed, maar nee het lukte hem gewoon niet om vacuüm te houden. Dus hij weer boos en schreeuwen en ik weer boos dat het niet lukte. Ik wilde net de hoop opgeven. En op een gegeven moment toen ie net 12 weken werd en uit zijn sprong kwam probeerde ik het weer en BAM hij wist precies wat ie moest doen 😭 sindsdien nooit meer dat hoedje aangeraakt. We zijn inmiddels een maand verder. Ik moet wel zeggen het heeft mij 2 hele weken gekost om te voeden zonder pijn. Hij was natuurlijk gewend om extra hard te zuigen aan dat hoedje, dus je kan je al voorstellen wat dat doet met een tepel. Lanoline creme heeft de genezing heel goed geholpen. Ik zal zeggen blijf het steeds proberen als je graag zonder hoed wil voeden.

één jaar geleden

Ja, ik heb dat gedaan. Ik had ook vlakke tepels. Ik begon altijd met tepelhoedje en dan na 2 minuutjes was de tepel wat gevormd en stroomde de melk lekker. Dan haalde ik hem er snel af en legde opnieuw aan. Zoon kon de tepel dan makkelijker pakken en werd direct beloond met melk. Nadat zoon dat trucje doorhad en wat krachtiger kon drinken, ben ik gelijk begonnen om zonder hoedje te voeden. Als hij moeite had, deed ik ze gewoon weer erop. Het duurde een dag of 6/7 en sindsdien voed ik zonder. Inmiddels al 18 maanden. Vraag evt. advies aan een lactatiekundige, die kan je vast nog meer tips geven! Succes!

één jaar geleden

Na de 1ste week ben ik gestopt met tepelhoedje. Het is echt de manier van hoe je je borst vasthoudt en of je baby wel goed kan aanhappen of niet. Als dat allemaal goed gaat komt het helemaal goed. Je moet je baby ook een beetje helpen in het begin daarna gaat het vanzelf.

één jaar geleden

De eerste 6 weken een tepelhoedje gebruikt, helaas niet echt goede ervaringen mee gehad. Voor de kleine was het top, maar voor mezelf niet zo prettig. Enorme borstonsteking opgelopen omdat hij met hoedje de boel niet helemaal goed leeg kon drinken. Uiteindelijk met ontsteking de stap gezet om te stoppen en na een aantal keer lukte het helemaal prima. Vooral goed de borst in de juiste vorm vormen met de hand en dat werkte prima. Achteraf gezien had ik veel eerder moeten stoppen met het hoedje. Nu al 9 maanden bv en gaat nog top 😊

één jaar geleden

Reactie op JacquelineB

De eerste 6 weken een tepelhoedje gebruikt, helaas niet echt goede ervaring ...
Precies! Zoals je het zegt vooral goed de borst vormen in de juist vorm met de hand. Dit is the key!!!

één jaar geleden

Reactie op MissB92

Ik voed nu eindelijk zonder tepelhoedje. Wat een verschil! Heb 3 maandenlan ...
Wat fijn dat het zo “ineens” was gelukt! Had je vooral pijn door misschien verkeerd aanhappen of kwam dit echt door het harde zuigen? Ik probeer het nu af en toe en soms lukt het! Al lijkt het alsof mijn kindje nog niet goed aanhapt omdat de vorm vd tepel soms gek is als hij dan weer loslaat.

één jaar geleden

En dat vormen met de hand vind ik nog lastig. Ik heb al twee keer een lactatiekundige mee laten kijken maar het lukt mij nog niet helemaal lekker om mijn tepel goed te vormen? Inmiddels zijn ze al veel meer gevormd en dus niet meer afgevlakt dus ik geef de moed niet op…☺️

één jaar geleden

Reactie op LittleLamb

Wat fijn dat het zo “ineens” was gelukt! Had je vooral pijn door misschien ...
Ik denk dat het een combinatie was van gevoelige tepels hebben omdat ze eraan moesten wennen + zoontje die niet precies wist hoe hij het beste vacuüm kon houden dus verkeerd aanhapte😂 Nou klinkt al goed dat hij het al af en toe pakt. Doe je het dan ook nadat hij even heeft gezogen met tepelhoed? Dan komt je tepel beter naar buiten dus misschien pakt ie het dan beter?

één jaar geleden

Ik was dat tepelhoedje al heel snel zat. Meer aandacht besteed aan voorvormen en aanleggen en na een tijdje ging het steeds beter en werd mijn tepel minder afgeplat.

één jaar geleden

Reactie op MissB92

Ik denk dat het een combinatie was van gevoelige tepels hebben omdat ze era ...
Heb je het langzaam afgebouwd of ineens overgegaan zonder tepelhoedje? Ik wil ook graag afbouwen maar durf eigenlijk niet goed, bang dat het pijn doet en hij klemt soms nog met zijn kaken. Paar weken geleden wel geprobeerd toen deed het heel erg pijn en bleek z’n lipbandje veel te strak. Is gelaserd en ik merk nu na een paar weken eindelijk dat hij z’n lip nu wel goed heeft. Probeer nu af en toe wel het hoedje er na een tijdje af te halen maar dat doet nog wel een beetje pijn, maar misschien ook wel wennen.

één jaar geleden

Ik heb de eerste 2 weken met hoedje bv gegeven, ik vond dit echt een rotding en heb het dan zonder geprobeer. De baby hapte al beter en ik duwde hem de eerste minuut goed tegen de borst en toen ging het vanzelf. Ondertussen drinkt hij perfect zonder.

één jaar geleden

Hier ook onlangs gestopt, heb hiervoor een lactatiekundige laten meekijken. Had het zelf al een paar keer geprobeerd zonder, maar hij wilde niet echt goed aanhappen. Zij heeft ons een iets andere houding aangeraden, en toen ging het direct goed 🤯

één jaar geleden

Reactie op Baby Love V

Heb je het langzaam afgebouwd of ineens overgegaan zonder tepelhoedje? Ik w ...
Toen hij het die ene keer opeens pakte heb ik dat tepelhoedje nooit meer aangeraakt. Ik was zo bang dat hij niet meer zou aanhappen. We doen het nu al 1.5 maand zonder en het gaat over het algemeen best goed. Af en toe een beetje pijn als hij verkeerd heeft aangehapt, maar dat gaat de volgende dag al over. Heb best wel kleine tepels en als mn borsten 's nachts vol zitten met melk dan is het moeilijk om aan te happen. Overdag gaat het prima. Op het moment dat je het tepelhoedje niet meer gebruikt zullen je tepels zeker wel ong een week lang pijn doen. Dat hebben moeder die vanaf geboorte gelijk zonder hoedje borstvoeding geven ook al gehad. Maar hou het vol! Het gaat echt over.

één jaar geleden

Update🥳 Het is mij gelukt om te stoppen met het tepelhoedje! Ik ben er rustig voor gaan zitten en heb hem geprobeerd aan te leggen nog voordat hij zelf honger signalen vertoonde. Ook zijn pakje uit gedaan zodat we huid op huid konden zitten. Het enige waar ik nog “problemen” mee heb is de melkstroom. In het begin gaat dit goed maar lijkt daarna snel af te zwakken. Daarom voeden we nog steeds bij met een slangetje aan de borst. Maar… voor alle andere mama’s die ook graag zonder willen voeden, er is dus hoop😊

één jaar geleden

Reactie op LittleLamb

Update🥳 Het is mij gelukt om te stoppen met het tepelhoedje! Ik ben er ru ...
Had je het slangetje ook op/aan het tepelhoedje geplakt? Ik zit hier ook wel over na te denken

één jaar geleden

Reactie op Mm2022

Had je het slangetje ook op/aan het tepelhoedje geplakt? Ik zit hier ook we ...
Ik schoof het slangetje zijn mond in via zijn mondhoek. Het uiteinde zat gewoon los in het flesje en die hield ik dan net iets hoger dan zijn hoofd. (Op aanbevelen van de lactatiekundige) Je kunt het ook met spuitjes doen maar dan moet je dus telkens zo’n spuitje wisselen. Ideaal dat je het slangetje eventueel dus ook los in het flesje kan hangen dan hoef je daar niet op te letten :)

één jaar geleden

Reactie op MissB92

Toen hij het die ene keer opeens pakte heb ik dat tepelhoedje nooit meer aa ...
Wat voor pijn was dat bij jou dan? Steeds als ik een paar dagen zonder doe (eraf halen na het aanhappen) dan doet het gruwelijk veel pijn (ook met tepelhoedje). Die vreselijke pijn zakt wel af na een paar minuten maar lijkt me echt niet normaal zoveel pijn. En dan stap ik vaak weer over na volledig voeden met tepelhoedje tot de pijn minder wordt… hoe was dit bij jou?