8 Reacties

4 jaar geleden

Ik vond het in het begin wel spannend maar vooral omdat het voor jezelf dan nog een beetje onwennig is, ik heb zo’n voedingsshawl en het is toch iets meer hannesen dan thuis, maar voor de rest prima! Gelukkig nog nooit rare reacties gehad ofzo 😊

4 jaar geleden

In het openbaar had ik er altijd een grote doek overheen. Heb nooit een rare reactie gehad en zou het zo weer doen. Persoonlijk zou ik zelf ook nooit publiekelijk met een ontblote borst ergens willen zitten.

4 jaar geleden

Openbaar voeden is niet prettig. En op veel plekken wordt je toch raar aangekeken of weggestuurd. Handigste is gewoon je uitje te plannen zo dat je weer thuis kan borstvoeding geven of bij familie in huis even op slaapkamer. Of even de locaties van baby winkels in de gaten houden. De Prénatal in Breda bijvoorbeeld heeft een borstvoeding geef hoekje met gordijn. Kan je je even terug trekken.

4 jaar geleden

Tot nu toe nergens problemen gehad. Ik vraag even waar dat kan. Eventueel ga ik met de rug naar de massa zitten. Doek er overheen werkt hier niet. Mijn zoontje drinkt dan niet, tot de doek er helemaal af ligt. Voeden op de wc doe ik niet aan. Niemand eet op de wc. Ik voed ook gerust in de auto op een parkeerplaats terwijl mijn man boodschappen doet. 1 keer iemand ( ook een klant) die moeilijk deed. Toen hij langs liep. Ging klagen bij het personeel. Toen zei diegene als u gewoon weer gaat zitten waar u zat merkt u niets. Een baby met honger zult u dan wel merken. Ik heb een voedingsbh en hemdje aan en een shirt met vest of trui dus veel zie je niet.

4 jaar geleden

Tot nog toe gewoon overal gevoed, zonder ooit problemen/commentaar te hebben gehoord. Niks geen doek ofso eroverheen. Truitje omhoog - topje omlaag en je ziet bijna niks. Als ik een laag uitgesneden truitje aan heb gaat gewoon alles omlaag. Voedingsbh's van mammae zijn super fijn en daarmee zit je niet met je hele borst bloot.

4 jaar geleden

Reactie op Prikplant

Tot nu toe nergens problemen gehad. Ik vraag even waar dat kan. Eventueel g ...
Mooie reactie van het personeel! :)

4 jaar geleden

In het begin vond ik het heel spannend om in het openbaar te voeden. Ik plande alles om de voedingsmomenten heen. Haast niet te doen, want je kindje komt soms eerder of wil tussendoor toch nog een slok. Na 3 maanden durfde ik ook tijdens voedings momenten de deur uit te gaan. De eerste paar keren vond ik het eng, maar kreeg er al snel handigheid in. Ik zorg dat ik altijd voedingskleding aan heb. Zo hoef je alleen maar je tepel eruit te laten te steken. Dit vind ik prettig en ik voel me zelfverzekerd omdat je zo op de meest bedekte manier kan voeden. Een sjaal werkt voor mij niet. Een hoop gedoe, warm en mijn kindje trekt dit aldoor weg. Bovendien val je naar mijn idee nog meer op, wat je juist niet wilt. Sinds ik zo zelfverzekerd ben, voed ik echt overal. Nog nooit een rare opmerking of vreemde blikken gehad. Juist wel vertederende blikken of mensen die lief naar je glimlachen, zo fijn! Op een bankje op straat, pashokjes, zwembad, in de auto, cafés, winkelcentrum, strand, in de auto, in een winkel, het kan overal wanneer je je hier prettig bij voelt. Ik krijg vaak reacties van mensen dat ze niet eens zagen dat ik aan het voeden was! 1x keer heb ik gevoed in een invalide toilet. We waren uit eten in een druk restaurant en dan vind ik voeden niet prettig. Mijn dochter had een schone luier nodig en vroeg daarna toch echt om de borst. Ik was nog in de verschoningsruimte en heb toen gevoed op het invalide toilet. Tja, wat mij betreft echt geen probleem hoor. Het was schoon en ze werd tenminste niet zo afgeleid. Prima! Het bedekt voeden wordt wel wat lastiger als je kindje wat ouder wordt. Dan zijn de telkens afgeleid en draaien ze zo maar weg omdat ze een geluid horen. Dit maak ik bijna elke voeding mee. Ik zorg dan dat ik altijd mijn hand bij mijn borst heb, zodat ik die kan bedekken wanneer ze haar hoofd weg draait.

4 jaar geleden

Openbaar voeden is niet prettig. En op veel plekken wordt je toch raar aang ...
Weggestuurd? Pfoe, dan zullen ze aan mij een taaie gaan hebben. Wat een flauwekul zeg. Ik ben ook niet van plan op openbare plekken op een podium te gaan zitten met een ontblote borst, maar knappe jongen die mij wegstuurt wanneer ik keurig een voedingsshawl gebruik oid. Vind het nogal wat om mijn uitjes om de voeding van mn dochter heen te gaan plannen, wanneer ze honger heeft krijgt ze gewoon eten.