17 Reacties

14 dagen geleden

Neem de handsfree! Echt veel chiller dan de vulpes, want minder zwaar en veel betere pasvorm. Ik vind kolven sinds dat ding echt geen ramp meer!

14 dagen geleden

Ik had ook vulpes good maar werkte ook bij mij voor geen meter na een maandje verkocht op mp. Heb nu een Medela swing Maxi echt wat een topper ! Kan hem ook makkelijk aan je broek hangen “nadeel” is wel dat je echt flesjes en een vacuum slang hebt zitten. Verschillende standen en schilden ik heb echt 0 last van me tepels gehad sinds ik deze heb. Batterij gaat ook lang mee ik kolf 3 dagen 2/3 keer en laad hem dan weer op.

14 dagen geleden

Reactie op Angelll

Ik had ook vulpes good maar werkte ook bij mij voor geen meter na een maand ...
Kleine aanvulling kijk ook even naar vergoeding vanuit je ziekenfonds, ik wist dit nog niet toen ik de vulpes kocht. Heb bij de Medela toch 75,- terug gekregen!

12 dagen geleden

Reactie op Angelll

Ik had ook vulpes good maar werkte ook bij mij voor geen meter na een maand ...
Blij dat ik niet de enige ben dan.

12 dagen geleden

Ik ben vorige week overgestapt van Vulpes kolf naar Medela handsfree. zo, wat een verschil. Eindelijk is kolven niet meer pijnlijk en het schoonmaken is zoveel makkelijker. Ik ben heel tevreden over de handsfree. De kolf sluit veel beter aan dan vulpes dus ik kan vanalles doen tijdens het kolven. Laatst was ik wat langer van huis en heb ik gewoon in de auto gekolfd. Ideaal! Enige nadeel is dat se accu 2 uur meegaat, dus je moet wel dagelijks laden maar dat moest ik met de vulpes ook zeker.

12 dagen geleden

Ik heb ook de overstap van vulpes naar medela gemaakt. Dit scheelde ook enorm in opbrengst en comfort. Super blij!

12 dagen geleden

Medela swing heb ik gebruikt, was prima! Medela freestyle handsfree veel positieve verhalen over gehoord! Alleen mijn lactatiekundige hoorde veel verhalen over een wat gebrekkige motor die snel stuk gaat (bepaalde seriemodel van de motor). Zelf de elvie stride nu bij de tweede en ook erg blij mee.

12 dagen geleden

Mijn motor van de handsfree begaf het inderdaad binnen drie weken. Ik was wel heel tevreden over de gebruiksvriendelijkheid. Productie was wel minder dan bij de youha gen 1.

12 dagen geleden

Je borstschild heeft wel de goede maat? Heb de medela handsfree en ben er erg tevreden over. Maar heb wel groter borstschild besteld dan wat er standaard bij zit.

12 dagen geleden

Ik heb de medela swing en had binnen 3 maanden de motor kapot. Kijk ook dat je een juist passend schild hebt zodat je tepels niet pijn gaan doen en je opbrengst optimaal is. Op de insta van borstkolfwinkel mom&e vind je veel tips. Ik heb zelf gekolfd met een Horigen Elodie. Echt een hele goede kolf met twee motoren die je individueel in kan stellen. Hij heeft zachter schilden die masseren ipv alleen "zuigen". Heel comfortabel en veel fijner dan mijn medela Swing.

12 dagen geleden

Ben heel blij met mijn Medela flex freestyle. Super snel met schoonmaken en vind m prettig zuigen. Maarrrr vind m niet echt handsfree genoeg (ik kolf fulltime, dus zit aardig wat uren met dat ding). Gelukkig is iemand zo slim geweest om een 3D-print ontwerp te maken voor de houder. Kun je vinden via google en doorsturen naar iemand met printer 😇 Sinds ik de houder heb vind ik 'm wel goed handsfree!

11 dagen geleden

Reactie op dropmentos

Ben heel blij met mijn Medela flex freestyle. Super snel met schoonmaken en ...
Heb je toevallig de link of moet je daarvoor gewoon even kijken op thingiverse?

11 dagen geleden

Reactie op Roomsoes68

Heb je toevallig de link of moet je daarvoor gewoon even kijken op thingive ...
Zo ziet ie eruit. Heb gewoon gegoogled op Medela freestyle flex holder 3d print en de eerste beste link waar zo'n pri t stond gepakt en doorgestuurd 😬 Geen seconde verder gezocht tbh

11 dagen geleden

Ik ben echt heel blij met de Medela handsfree. Beste die ik gehad heb. Inderdaad houder kopen of ik deed de motor in mijn joggingbroek.

11 dagen geleden

Reactie op dropmentos

Zo ziet ie eruit. Heb gewoon gegoogled op Medela freestyle flex holder 3d p ...
Ja, die heb ik ook. Echt ideaal als je geen vest of iets met een grote zak aan hebt.

11 dagen geleden

Ik heb een kolfconsult gedaan en daar de medela geprobeerd. Ik vond hem echt heel naar, m’n hele borsten trilden ervan. Dus ik vind het echt geen aanrader. Misschien een consult doen voor je er 1 aanschaft? Dan weet je ook zeker dat je het goede maat borstschild erbij hebt. Ik heb uiteindelijk de Elvie pump gekocht. Die voelt bijna alsof m’n zoontje zelf drinkt en gaf ook een veel hogere opbrengst bij mij dan de medela

11 dagen geleden

Hier ook medela flex freestyle, erg tevreden over. Een jaar mee gekolfd.