22 Reacties

één jaar geleden

Je hebt er nog eentje tussen zitten en dat is Nutramigen. Misschien willen ze daar wel aan geloven? En heeft jouw dochter een test gehad? Als ze die heeft gehad en het bevestigd is, dan zou je verwachten dat ze ook andere voeding willen proberen om haar klachtvrij te krijgen. Wij horen morgen of onze dochter het heeft. Pepti deed niets bij haar, bij Nutramigen ging het beter, maar met Neocate waren de klachten direct weg.

één jaar geleden

Gewoon even nog een optie... waarom geen geitenmelk? Heeft voir ons kindje wonderen gedaan en is te koop van huismerk van kruidvat. ♡

één jaar geleden

Reactie op Suusje15

Gewoon even nog een optie... waarom geen geitenmelk? Heeft voir ons kindj ...
Dat had bij ons meisje geen effect, koemelk en geitenmelk lijken qua eiwit dna nog wel iets op elkaar en ons meisje was zo allergisch dat haar lichaam het verschil niet zag. Als een kindje neocate of puramino voeding nodig heeft, is geitenmelk helaas geen optie

één jaar geleden

Je geeft aan dat alle klachten weg zijn met pepti behalve dat ze onrustig blijft snachts. Dit is niet typisch iets voor kma, en ook kinderen met kma kunnen daarnaast gewoon onrust hebben zoals alle baby's. Ik denk persoonlijk als ik je verhaal lees dat de pepti gewoon genoeg is.

één jaar geleden

Als de onrust alleen in de nacht is zou ik niet meteen aan andere voeding denken. Veel baby's zijn in de nacht onrustig. Als er echt veel onrust in het lijfje zit zou je eens langs een osteopaat kunnen gaan. Hier trouwens 2 kinderen met kma. En bij onze jongste bleef na de pepti alleen nog veel spanning in dr lijfje en dat is weg na de osteopaat. De nachten worden steeds minder onrustig, ligt naar mijn idee aan de leeftijd (4 maanden).

één jaar geleden

Je kan het gewoon 4 weken proberen. Dan zie je het vanzelf toch? Hier 2 kindjes met KMA. De eerste deed het prima op Nutramigen LLG. De andere gebruikt Nutramigen Puramino (zelfde als Neocate). Beide wel nog last van verborgen reflux. De oudste was er na 1,5 jaar overheen gegroeid. Gebruik je ook wat tegen de reflux? Hier hebben ze beide Nexium gebruikt, dat werkte prima.

één jaar geleden

Ik herken juist wel dat kma vooral in de nacht te herkennen is en zou zeker neocate proberen. Als er geen verbetering is weet je daarna toch ook genoeg? Koemelk introduceren kan later altijd nog maar dan in zeer kleine hoeveelheden (via de melkladder). Evt kan je op Facebook kopen, via een verkoop groep (goedkoper) van andere ouders die overhebben.

één jaar geleden

Mijn zus & ik hadden als baby allebei een heftige koemelkallergie. Dmv bioresonantie zijn wij er als baby vanaf gekomen.

één jaar geleden

Reactie op Sanne2406

Ik herken juist wel dat kma vooral in de nacht te herkennen is en zou zeker ...
Idd dit. Zo hebben wij ook een heel jaar overleeft met neocate. Ook eerst pepti, maar dat ging na een week alweer ‘mis’ met de neocate kregen we een ander kind. Altijd potten via de fb groepen gekocht. Sinds hij 1 is geven wij haver groeimelk, en introduceren we langzaam weer melk/soya. Wij zijn toen hij 1 was zelf naar een kinderdietiste gegaan die ons ook veel fijne tips heeft gegeven ☺️

één jaar geleden

Volg je gevoel hierin en probeer het eens uit en observeer de verschillen. Het is verder enkel ‘aan te tonen’ door elimineren en provoceren dus probeer je verhaal goed vast te leggen om over te brengen op de arts om later evt alsnog een machtiging te krijgen voor de vergoeding. Succes!

één jaar geleden

Reactie op 1789

Je hebt er nog eentje tussen zitten en dat is Nutramigen. Misschien willen ...
Ga ook even voorleggen aan de kinderarts of Nutramigen wel een optie is. Bedankt voor de tip! Ze heeft nog wel steeds last, waardoor ze waarschijnlijk toch niet helemaal lekker kan slapen. Even benieuwd: waaraan merkte je dat nutramigen niet voldoende was bij jouw kindje?

één jaar geleden

Reactie op Suusje15

Gewoon even nog een optie... waarom geen geitenmelk? Heeft voir ons kindj ...
Bedankt, zeker goed om alle opties te overwegen! Misschien in de toekomst een goede optie als we het weer gaan intoduceren.

één jaar geleden

Je geeft aan dat alle klachten weg zijn met pepti behalve dat ze onrustig b ...
Klachten zijn sterk verminderd heb. Maar is nog wel zo'n 20% over. Heb ook nog een dochter zonder kma, die ook niet altijd goed sliep, maar merk wel dat het anders is. Ook al twee keer naar de ostheopaat geweest, maar ze blijft wel erg gespannen en kan geen rust vinden. Denk wel dat er nog iets dwars zit, maar lastig om precies te kunnen zeggen waar het in zit.

één jaar geleden

Reactie op Madelief1990

Je kan het gewoon 4 weken proberen. Dan zie je het vanzelf toch? Hier 2 k ...
Ja zeker! Heb ik vorige keer ook gedaan met pepti. Kan ik gelijk het verschil zien. Heb je deze voeding zelf eerst uitgeprobeerd of gelijk via de kinderarts? En waaraan merkte je dat LLG niet voldoende was voor je andere kindje? Ik gebruik niks tegen de reflux. Had je daar wel iets voor?

één jaar geleden

Bedankt allemaal voor jullie reacties, zo fijn dat er wordt meegedacht!

één jaar geleden

Reactie op happy24

Volg je gevoel hierin en probeer het eens uit en observeer de verschillen. ...
Ga ik zeker doen! Dank je wel

één jaar geleden

Reactie op diaan85

Idd dit. Zo hebben wij ook een heel jaar overleeft met neocate. Ook eerst p ...
Fijn om je verhaal te horen geeft toch een beetje hoop, dat ze er snel weer overheen kunnen komen. Mag ik vragen welke kinderdietiste dat was?

één jaar geleden

Reactie op E-mmie

Fijn om je verhaal te horen geeft toch een beetje hoop, dat ze er snel weer ...
Wij hadden een diëtiste in Zaandam. Weet niet waar je woont natuurlijk, maar je kan altijd eens googlen wat er bij je in de buurt is. Of even aan je cb vragen of die er 1 weten. 🙂 ik hoop dat je kleintje zich gauw beter voelt dmv de juiste voeding. 😘

één jaar geleden

Hier geen ervaring met KV, gaf BV. Maar onrustig snachts kan echt heel veel redenen hebben bij kleintjes. Oppassen dat je niet oplossingen gaat zoeken in de verkeerde hoek!

één jaar geleden

Reactie op E-mmie

Ga ook even voorleggen aan de kinderarts of Nutramigen wel een optie is. Be ...
De krampen werden in het begin wel minder, maar na een week waren ze weer helemaal terug. Daarnaast had onze dochter al weken diarree en dat ging ook niet weg met de Nutramigen; bloed in haar ontlasting was wel gelijk gestopt. Krampen + diarree stopten wel direct toen we Neocate kregen.