27 Reacties

4 jaar geleden

Ik heb ook van alles geprobeerd bij mijn oudste toen. Voeding indikken met Johannesbroodpitmeel, rechtop voeden, na het voeden zeker een uur rechtop houden, bedje flink schuin...niets hielp hier. Uiteindelijk na aandringen van mezelf toch medicatie gekregen. Vloeibare omeprazol. Dit had na een dag al effect en hebben we ruim een half jaar gebruikt. Vervolgens was het probleem weg en kunnen stoppen. Ze willen natuurlijk niet gelijk met medicatie starten bij die kleintjes, logisch ook, maar soms is het echt het enige dat helpt. Gewoon aan de bel blijven trekken als het zo blijft 3n aangeven wat je allemaal al geprobeerd hebt. Succes!

4 jaar geleden

Onze dame hetzelfde!! Tot aan alle ellende erbij... Uiteindelijk via de huisartsenpost vloeibare omeprazol gekregen.... Hier heeft ze evwn gebruik van gemaakt... Hielp ook niet veel, vanuit osteopaat uiteindelijk advies gekregen om testen aan te vragen voor koemelkallergie... Dat was hier uiteindelijk het euvel.... Over naar de pepti met Johannesbroodpitmeel en ze werd weer een heerlijke blije baby! Blijf er dus niet te lang mee lopen en vraag anders zo vroeg mogelijk een verwijzing naar de kinderarts... Je kleintje zo hulpeloos zien sloopt je ook... Succes!😘😘

4 jaar geleden

Reactie op LindaSss

Ik heb ook van alles geprobeerd bij mijn oudste toen. Voeding indikken met ...
Dank je voor je reactie! Heb inderdaad ook eerst heel internet afgezocht en alle tips uitgevoerd. Maar het is zo sneu, want je ziet gewoon dat het echt zeer doet. Wilde ook niet te snel naar de huisarts gaan als overbezorgde moeder, maar vind het nu wel echt sneu worden. En zelf wordt je ook radeloos met een ontroostbaar kindje. Ik heb net een afspraak gemaakt bij de huisarts voor morgen. Ben benieuwd wat ze gaan zeggen.

4 jaar geleden

Reactie op Eve1989

Onze dame hetzelfde!! Tot aan alle ellende erbij... Uiteindelijk via de hui ...
Koemelkallergie zou ook kunnen inderdaad! Had ze er vanaf het begin al last van of ook pas na een paar weken? Want ze was eerst een happy baby tot 1 a 1.5 week geleden.

4 jaar geleden

Ik zou de huisarts inschakelen. M’n kinderen alle ook alle twee ook reflex en verborgen reflex. Ik kwam er laat achter en daardoor is ons tweede kind toen opgenomen met ontstoken slokdarm. Er is medicatie te krijgen zodat je kindje minder last van heeft.

4 jaar geleden

Reactie op machol

Ik zou de huisarts inschakelen. M’n kinderen alle ook alle twee ook refle ...
Dat is inderdaad niet de bedoeling! Heb gelukkig morgen middag een afspraak. Ben benieuwd of ik gelijk wat mee krijg, hoop het wel.

4 jaar geleden

Reactie op MamaAng

Dat is inderdaad niet de bedoeling! Heb gelukkig morgen middag een afspraak ...
Ons kindje werd opgenomen in het ziekenhuis. Dus ik weet niet hoe het bij de huisarts gaat. Misschien krijg je eerst wel advies om andere voeding te proberen. Ik weet niet als borst of fles voeding geeft 🙈

4 jaar geleden

Reactie op machol

Ons kindje werd opgenomen in het ziekenhuis. Dus ik weet niet hoe het bij d ...
Ik geef flesvoeding. Ben benieuwd!

4 jaar geleden

Ik zat te denken .... kan ook darmkrampjes of verstopping zijn. Dan drinken ze ook minder en dan komt het ook melkproductie omhoog. Sterkte en ik hoop de de huisarts er iets mee doet.

4 jaar geleden

Reactie op machol

Ik zat te denken .... kan ook darmkrampjes of verstopping zijn. Dan drinken ...
Dat zou ook nog kunnen.. ik weet ook niet of reflux ineens komt opzetten. Aangezien ze eerst nergens last van had en altijd vrolijk was. Het is ineens sinds 1.5 week zo iets en wordt met de dag erger lijkt het wel. Maar ze heeft wel nog in die 1.5 week poepluiers gehad. Altijd zo gissen bij die kleintjes

4 jaar geleden

Johannesbroodpitmeel hebben we eerst geprobeerd, toen osteopaat, toen omeprazol in combinatie met motulium en dat hielp echt. Helaas waren we toen al zover dat hij ook nog een afgeplat hoofd had door het vele huilen en overstrekken. Gelukkig is het allemaal bijgetrokken en bij 1 jaar was de reflux helemaal weg:)

4 jaar geleden

Dit is herkenbaar voor mij. We zijn met ons zoontje naar de kinderarts geweest en die heeft nexium voorgeschreven. sindsdien dronk hij prima zijn fles en heeft hij niet meer zoveel gehuild.

4 jaar geleden

Hier ook een kindje dat verborgen reflux had. Een kenmerk bij reflux is dat het steeds meer pijn gaat doen, want de slokdarm raakt steeds geïrriteerder. Hier ging 't eerst super, met 3 weken werd 't minder. Toen zijn we overstapt naar pepti ivm koemelkallergie. Het drinken ging toen weer beter, maar het slapen niet helaas. Uiteindelijk hebben we medicatie (Nexium) gekregen toen onze zoon 7 weken was en binnen 2 dagen hadden we een heel ander kind dat wel sliep! Onze zoon is nu 1 jaar en er sinds een maand vanaf. Hier heeft het veel rust gebracht voor zowel onze zoon als wij zelf.

4 jaar geleden

Hier ook een kindje dat verborgen reflux had. Een kenmerk bij reflux is da ...
Gelukkig is jouw zoontje er nu vanaf! Klinkt ook wel logisch ja dat het steeds erger wordt door irritatie. Zelf nog niet zo bij stil gestaan. Ben benieuwd wat de huisarts morgen zegt of voorschrijft.

4 jaar geleden

Ik herken me helemaal in jou verhaal. Wij hebben precies hetzelfde gehad met onze dochter. Begon ook ergens rond week 6. Steeds krijsen tijdens en na de fles. Je hoorde de voeding omhoog komen, haar slikken en vervolgens krijste ze daarna heel erg. Je zag duidelijk dat ze pijn had. Van alles geprobeerd, maar we kwamen niet echt verder. Johannesbroodpitmeel kreeg ze erge diaree en krampen van dus dat was ook geen succes bij haar. Uiteindelijk is ze met 9 weken een paar dagen opgenomen in het ziekenhuis ter observatie. We wisten niet meer wat we moesten doen en zaten elke dag met een krijsende baby, ik voelde me zo machteloos en ik vond het zo erg om haar zo te zien. Ik zei neem haar maar op en kijk maar wat ze doet. En idd het was verborgen reflux. Het tast de slokdarm aan omdat het zuur inderdaad telkens 2 keer er doorheen stroomt. Dat doet zo'n zeer bij die kleintjes. Uiteindelijk heeft ze medicijnen gekregen (Nexium), en na een dag of 4 was het al een stuk beter. Ze is inmiddels 4 maanden en heeft er eigenlijk geen last meer van. Ze slikt haar voeding nog weleens weg maar het doet haar geen pijn meer. We zijn nu begonnen met hapjes, daaraan merk je ook dat het echt wel minder wordt. Ik hoop dat je wat met m'n verhaal kunt meid. Ga er achteraan en sta op je strepen, ze wuiven het soms zo makkelijk weg. Maar als je kindje niet blij is ben jij het ook niet. Als je denkt dat er wat is is dat ook zo, jij bent haar mama jij voelt het het beste aan. Succes!

4 jaar geleden

Heel herkenbaar je verhaal, ons zoontje (6,3wk) had precies zelfde tijdens de voeding. Wij dachten eerst aan kma, omdat in onze families het ook voorkomt. Afspraak gemaakt bij de huisarts, en die verwees ons door naar de kinderarts. Na een controle bij de kinderarts, had zij de kinderarts sterk het vermoeden dat het geen kma zou zijn maar een verborgen reflux. De kinderarts adviseerde ons wel een andere voeding te gebruiken, NAN A.R 1. Sinds bijna een week geven wij nu NAN A.R 1 (uit belgië), maar merken eigenlijk nog geen echte verschil nog even afwachten. Wij moeten volgende week wel terug naar de kinderarts, voor de 2e afspraak. Ben benieuwd hoe dit ga aflopen.

4 jaar geleden

Sowieso niet gelijk naar de medicijnen grijpen. Maar zoals je zelf zegt bezoek eerst een aantal keer een osteopaat. (Zelf hele goeie ervaringen mee gehad) Na elke voeding je baby in een drager of doek bij je dragen scheelt ook al de helft qua pijn voor je baby.

4 jaar geleden

Medicijnen waren idd ook niet mijn eerste keus, maar ze hebben hier wel wonderen gebracht. Ben ook 3 keer hier voor bij een osteopaat geweest, maar het hielp niks bij mijn dochter. Maar je kunt het sowieso eerst proberen.

4 jaar geleden

Ik herken me helemaal in jou verhaal. Wij hebben precies hetzelfde gehad me ...
Dankje wel! Lijkt inderdaad heel erg op hetzelfde. Vanmiddag naar de dokter. Ben benieuwd wat ze te zeggen heeft en of ze het serieus neemt.

4 jaar geleden

Reactie op MamaAng

Dankje wel! Lijkt inderdaad heel erg op hetzelfde. Vanmiddag naar de dokter ...
Ja idd, heel veel succes. Van je af bijten hoor. Laat je even weten hoe het is gegaan?