27 Reacties

één jaar geleden

Ik zorg dat er altijd iets bij zit wat hij lust, verder met de pot mee. En ik ga echt niet dagen achter elkaar hetzelfde eten. Maar hij is dol op aardappels, eten we bijv pasta kook ik een aardappel los voor hem erbij.

één jaar geleden

Ons zoontje eet ook nog niet met de pot mee en is bijna 2. Ik heb liever dat hij eet dan perse met de pot mee!

één jaar geleden

Mijn zoontje van 16 maanden eet tijdens het avond eten bijna niks. Eerst wel, vooral aardappelen en vlees maar nu weigert hij vaak. We hebben van alles geprobeerd. Zelf gepureerd maken, potjes, met de pot mee, gestoomd... overdag eet hij meer dan voldoende en zolang hij goed groeit en in de nacht niet wakker wordt (van de honger) accepteer ik het. Hij krijgt dus geen boterham o.i.d. in de plaats maar wel altijd zijn magere kwark als toetje. Hopelijk is het een fase en gaat hij straks weer goed mee eten. Als ze wat ouder zijn kan je wat meer met ze in gesprek en/of er een beloning (of consequentie) aanhangen. Daar is hij nu echt nog te klein voor.

één jaar geleden

Ons zoontje is bijna 13 maanden. Bij de meeste maaltijden eet hij eerst z'n eigen hapje en als wij eten eet hij mee wat hij lekker vindt (vaak aardappelen en vlees). Door hem eerst te laten eten krijgt ie genoeg binnen en hebben we ook meer ontspannen maaltijd zelf.

één jaar geleden

Hier valt het ook wel mee hoe gevarieerd wij eten. Heb voor het geval ze niets lust, Mama Deli maaltijden in de vriezer.

één jaar geleden

Met name onze oudste lustte bijna niets. Vanwege moeizame start vaste voeding bij een dietist geweest en haar adviezen volgen we nu, ruim 4 jaar later, nog steeds. Wij bepalen wat we eten, de kinderen zelf óf ze eten en hoeveel. Eet hij daardoor dagen niets? Even goeie vrienden. Dat klinkt hard, maar voor ons werkte het wel. Gaandeweg at hij steeds beter. Wat ik nu nog doe is dat ik zorg dat we nooit meer dan 2 dagen achter elkaar iets eten wat waarvan ik weet dat ze het niet eten. Onze oudste is inmiddels 5 en moet van ons van elk ding tenminste 1 hap proeven. Vaak zegt hij dat ie het lekker vindt maar wil dan niet meer, ook prima. Er is altijd een toetje en dat is altijd echt klein; in 1 of 2 happen op

één jaar geleden

Wij hebben de eerste maanden dat ze mee at met de pot wat vaker aardappelen, groente, vlees/vis gegeten dan normaal en standaard 1x per week spaghetti of macaroni. Toen dat goed ging zijn we wat gevarieerder gaan eten. Nu lust ze een hoop en kan ze bijna alles mee eten, maar eet ze soms alsnog maar 2 happen omdat ze er geen zin in heeft. Of de ene avond lust ze 2 bordjes en de volgende dag spuugt ze een opgewarmd restje van hetzelfde meteen weer uit 🤦🏼‍♀️ als de fase van het mondgevoel en wennen aan smaken wat voorbij is, komt het uittesten zullen we maar zeggen 😅 Misschien kun je bij iedere maaltijd iets proberen aan te bieden waarvan je zeker weet dat ze het lust? Wij deden dat met bijvoorbeeld een stukje komkommer oid. Succes!

één jaar geleden

Wij laten ze nog niet met de pot mee eten. De tweeling eet om 17u wij vaak pas om 20u. De kindjes houden ook meer van de ‘standaard’ pot. Ik kook dus regelmatig voor hun wat aardappels en groente. Vaak bakken wij wel een vleesje extra en krijgen zij dit de volgende dag,… Of zij krijgen de volgende dag nog overgebleven groenten van ons in een lekker prakje☺️ Met ons laten mee eten is geen doen, dan komen we zelf niet aan eten toe. Overdag proberen we wel tegelijk te eten zodat ze ons wel zien eten.

één jaar geleden

Je kunt ook nog proberen om hetzelfde aan te bieden als jullie avondeten, maar dan alles los (niet gemixt) bijv: kale pasta, groenten, saus. Of inderdaad iets bekends bij de maaltijd wat ze lekker vindt, naast het nieuwe eten. Dan kiest ze zelf wat ze eet. Zonder druk is de kans het grootst dat ze het gaat proeven. (Of alleen mee spelen, dat is ook al een stap) Dat je een smaak 10x moet proeven om eraan te wennen, betekent niet dat dit 10 keer achter elkaar moet zijn. Dus misschien wel iets vaker terug laten komen, maar niet 2 weken lang chili eten. Dat is voor niemand leuk denk ik 😅

één jaar geleden

Hier vaak hetzelfde inmiddels. We hebben verschillende dingen geprobeerd en hij heeft wel duidelijke voorkeuren. Afentoe wel wat anders hoor.

één jaar geleden

Bij ons kook ik wel vaak wat ze lust. Ik varieer wel met groenten (maar die eet ze nog niet 😆) en ze lust ook geen aardappels. Eten we bvb aardappelen, groente, vlees..zorg ik dat ze iig het vlees lust en dan appelmoes erbij. Pasta eet ze sws graag, kaal en met saus en bvb met rijst vaak vis want vis lust ze ook alleen de rijst krijgt ze wat minder makkelijk binnen en ze laat zich wat moeilijker voeren. Het is een beetje puzzelen elke keer en ik probeer zo te combineren dat wij zelf ook nog wat variatie hebben want ik kook maar 1 maaltijd.

één jaar geleden

Reactie op Doperwt

Ik zorg dat er altijd iets bij zit wat hij lust, verder met de pot mee. En ...
Gewoon droge aardappelen koken vind hij lekker? Of is het dan geprakt met groente en jus?

één jaar geleden

Reactie op Miep2000

Gewoon droge aardappelen koken vind hij lekker? Of is het dan geprakt met g ...
Gewoon droog of gebakken. 😜

één jaar geleden

Reactie op Miep2000

Gewoon droge aardappelen koken vind hij lekker? Of is het dan geprakt met g ...
Mijn zoontje eet dat gewoon droog inderdaad. Jus heeft hij nog nooit gehad. Zoete aardappel is trouwens iets minder droog, dat vindt hij helemaal een feestje

één jaar geleden

Daarom ideaal om een paar maaltijden te koken en deels in te te vriezen in kleine bakjes zodat je makkelijk kleine hoeveelheden meerdere keren aan kan bieden.

één jaar geleden

Reactie op Wishful

Daarom ideaal om een paar maaltijden te koken en deels in te te vriezen in ...
Ja maar ben er nog niet helemaal uit wat ze wel lekker vindt en lust 😅

één jaar geleden

Maar beetje proberen te komende tijd. Ik denk toch los dingen aanbieden en niet alles door elkaar.

één jaar geleden

Reactie op Doperwt

Gewoon droog of gebakken. 😜
Wij eten bijna nooit aardappels. Misschien dat maar eens proberen met groentes idd

één jaar geleden

Nou ze eet dus echt niks. Wortels knijpt ze fijn, worstje wou ze zelfs niet en aardappel 1 hapje

één jaar geleden

Onze zoon is iets ouder (18 maanden). Wij zijn wat later begonnen met de pot mee-eten want het was stiekem wel makkelijk als hij iets anders at. Maar nu wel steeds meer. We hebben tijden bijna geen aardappelen gegeten maar eten dat nu vaker omdat hij dat lekker vindt. Vooral stamppot omdat hij dat ook zelf makkelijk naar binnen kan lepelen. Volgende gerechten vond/vind hij lekker (misschien ter inspiratie): Broccoli stamppot Prei stamppot Hutspot (Boerenkool vandaag was een minder succes). Verder vond hij kip krokant schnitzel erg lekker 🤣 Gebakken aardappelen met vlees (losse groente wat minder) Macaroni (gewone pasta eet moeilijker) Simpele moussaka Kip kerrie met rijst (lekker smeuïg zodat de rijst plakt) Verder proberen we steeds wat uit.