3 Reacties

2 maanden geleden

Ja is wel de leeftijd. Onze dochter doet dit ook. Ze weet inmiddels wel dat ze gewoon moet blijven zitten tot we klaar zijn. Maar goed wij eten beide redelijk snel ik laat haar eerst zelf eten en uitzoeken. Aan eind als ik merk dat ze er er klaar mee is. Geef ik nog even aan wat er er echt nog gegeten moet worden. Dan gaan wij daarna meteen yoghurt of vla eten dat eet ze heel goed. Laatste halfuurtje 20min voordat ze naar bed gaat kijken we even tv dan eet ze vaak nog een cracker of soepstengel. Het ongeduldige hoort wel bij de leeftijd ik laat haar eerst gaan en later zeg ik dit moet je even eten werkt hier prima. Dan is nog lang niet alles op maar zolang ze van alles wat geprobeerd heeft en daarna yoghurt gaat er altijd wel in is het voor ons prima. Ze krijgt trouwens voor het slapen nog iets van 120 ml gewone melk.

2 maanden geleden

Herkenbaar! Wij hebben een eetstoel en leertoren voor onze dochter bij tafel staan. Hierdoor vind ze het nog wel eens interessant om wat 'langer' aan tafel te staan. Ook geven we haar wat dingetjes te doen aan tafel (Jus opscheppen, zelf eten opscheppen ofzo). Nadat ze self van tafel wegloopt helpen we haar nog 1x even aan tafel om gezellig met ons mee te eten. Dut lukt vaak redelijk en gaan er toch weer 2 happen naar binnen ;). Herken het idee van dat ze gewoon te druk is om te eten.

2 maanden geleden

Herkenbaar. Ik geef vaak alvast wat eten als ik aan het koken ben. En dan een “2e ronde” als wij eten zodat we samen eten. Soms zet ik ook nog een filmpje op als afleiding en dan eet hij nog wat meer