185 Reacties

10 maanden geleden

Nee.

10 maanden geleden

Oei nee dat zou ik echt niet doen.

10 maanden geleden

Ik fiets helemaal niet met onze zoon, maar in de draagzak is echt levensgevaarlijk.

10 maanden geleden

Niet veilig dus ik zou het niet doen. Zou het mijzelf nooit vergeven als er wel wat gebeurt.

10 maanden geleden

Ik zou het doen als het even niet anders kan. Dus bijvoorbeeld je oudste die naar kdv/school moet, geen auto tot je beschikking, lopen te ver, en onder de drie maanden is in de bakfiets af te raden. Soms is dat dan de beste oplossing uit allen.

10 maanden geleden

Wat klinkt er verleidelijk aan iets gevaarlijks doen met je kindje? Nee zeker een no go wat mij betreft.

10 maanden geleden

Nee, absoluut niet!

10 maanden geleden

Ik zou het ook niet doen. Mij te gevaarlijk ivm vallen.

10 maanden geleden

Nee, absoluut een no go. Als je een ongeluk krijgt dan is je kindje echt enorm kwetsbaar in de draagzak. Je vergeeft het jezelf nooit als er wat gebeurt

10 maanden geleden

Ja voor kleine stukjes en zonder rare wegen of heuvels (brug) doe ik het. Bij alles wat je doet kan er iets misgaan

10 maanden geleden

Nee ik zou het echt absoluut niet doen.. vind het een te groot risico en zelfs met kleine stukjes JUIST niet.. meestal zijn dat nou net de stukjes waar de meeste ongevallen mee gebeuren🙄

10 maanden geleden

Absoluut onverantwoord. Als je valt kan je kind een schedeltrauma hebben. Lijkt mij zeer evident om dit niet te doen….

10 maanden geleden

Ik zou het zelf niet zo snel doen. Maar heel eerlijk: hoe vaak is iedereen van de fiets gevallen de afgelopen 15 jaar (alcohol not included 😅). We moeten de wereld ook niet gevaarlijker maken dan deze is.

VRIEND

10 maanden geleden

Nee absoluut niet. Er word vaak gedacht dat het gevaar van fietsen met een draagzak een eventueel ongeluk is. Dat is niet perse zo (natuurlijk super gevaarlijk, maar als je kindje in een fietsstoeltje zit is dit risico net zo groot). Hetgeen wat zo gevaarlijk is aan fietsen met een draagzak zijn de trillingen van het fietsen die door de rug en nek trillen. Het komt niet vaak voor, maar het kán zo zijn dat baby’s daar shaken baby syndroom aan overhouden, dit is natuurlijk wel in het uiterste extreme geval. Lijkt mij het risico niet waard. Als je kindje nog niet klaar is om in een fietsstoel te zitten, is het absoluut niet verantwoord om met ze op de fiets te stappen.

10 maanden geleden

Ik durf het niet. De eerste maanden heb ik gewoon héél veel gelopen, tot mijn dochter in een voorstoeltje kon. Inmiddels heb ik een bakfiets zodat baby 2 wat eerder mee kan. Ik denk dat ik dat, met verende maxicosi houder een heel voorzichtig fietsen, wel iets eerder zal durven dan na de geadviseerde 3 maanden .

10 maanden geleden

Verleidelijk om je kind een nektrauma te geven 🫠 Naast het risico dat je loopt om aangereden te worden of te vallen (die risico's zijn niet mega groot, maar wel aanwezig) is het gewoon gevaarlijk om schokken op te vangen met dat fragiele nekje. Het is niet voor niks dat ze ook pas meemogen op de fiets als ze zelf kunnen zitten. Dat nekje kan die schokken niet aan. Let er maar eens op hoe erg dat nekje al heen en weer gaat als je alleen loopt met de draagzak Overigens is het bij wet verboden ook. In de wet staat dat kinderen die meegaan op de fiets, een daarvoor bestemde veilige plek op de fiets moet hebben. En dat is geen draagzak

10 maanden geleden

Wat doet de mening van een random forumlid ertoe als je overal leest dat dit gevaarlijk is en afgeraden wordt? Als je het wil doen, doe het vooral. Jouw keuze.

10 maanden geleden

Zou het echt niet doen..

10 maanden geleden

Mijn voornaamste reden om het niet te doen zou zijn vanwege de trillingen en het nekje wat nog niet sterk genoeg is. Voor de rest….risico op vallen/ongeluk is er altijd, ook als je kind gewoon in het kinderzitje zit.

10 maanden geleden

Nee ik zou het niet doen. Wij hadden voor de hele korte stukjes een maxi cosi drager voor op de fiets.