13 Reacties

2 jaar geleden

Misschien iets van fruit extra doen. Daar zit ook veel vocht en vezels in

2 jaar geleden

Je zou een pre logopedist kunnen proberen om haar weer aan de fles te krijgen. Een tweede optie is alvast oefenen met een beker/rietjesbeker/360 beker etc. Dat kan volgens mij op deze leeftijd al wel.

2 jaar geleden

Is er iets veranderd sinds die tijd? Want, toen wij overgingen op opvolgmelk, weigerde onze dochter ineens te drinken. Flessen worden drama. Terug naar 1 en het ging weer goed. Ze lust de opvolgmelk blijkbaar nirt. Ben je toen toevallig over gegaan? CB heeft iedereen inderdaad een ander advies. Heel vervelend.

2 jaar geleden

Reactie op Loon_21

Is er iets veranderd sinds die tijd? Want, toen wij overgingen op opvolgmel ...
Klopt, overgegaan op opvolgmelk maar dit ging en gaat soms gewoon goed. Dus ze lust het wel, anders zou ze alles weigeren denk ik?

2 jaar geleden

Reactie op Goottju

Je zou een pre logopedist kunnen proberen om haar weer aan de fles te krijg ...
Pre logopedist lijkt me voor mijn situatie een beetje te, gezien de flessen sowieso minder worden en stoppen op een gegeven moment. Rietjesbeker vindt ze inderdaad een topper! Drinkt ze prima kleine slokken water uit. Bedoel je om daar melk in te doen of überhaupt voor het vocht ?

2 jaar geleden

Reactie op julymom

Pre logopedist lijkt me voor mijn situatie een beetje te, gezien de flessen ...
Ja, precies. Ik snap heel goed dat je voor een paar maanden niet meer naar een pre logopedist wil. In principe kunnen kinderen alle dranken uit zo'n beter drinken. Dus ook de melk. Ik zou dit wel in etappes aanbieden (zodat je kindje ongeveer 15 minuten er over doet), anders gaat het denk ik te snel op (maar daar hebben wij nog geen ervaring mee, dus misschien dat je dat zelf beter kunt inschatten).

2 jaar geleden

Laatste fles weigert ze nu ook, wilt het dan ook niet als pap…pyjama papje wilt ze niet, als ik er bescuit doorheen doe wilt ze niet, ze gruwelt gewoon. Absoluut geen melk/fles erin te krijgen. Tot nu toe dus alleen in de ochtend via pap uit een bordje… Hopeloos 😵‍💫

2 jaar geleden

Reactie op julymom

Laatste fles weigert ze nu ook, wilt het dan ook niet als pap…pyjama papje ...
Bij ons ging dus ook niet elke fles even slecht met de opvolgmelk. Je zou eens een pak nr 1 kunnen kopen en kijken hoe het dan gaat (die mogen ze na 6 maanden ook nog prima drinken namelijk). Klinkt namelijk inderdaad hopeloos. Vind het zelf altijd zo lastig als zoiets 'simpels' als een fles geven ineens zo moeizaam gaat

2 jaar geleden

Reactie op Loon_21

Bij ons ging dus ook niet elke fles even slecht met de opvolgmelk. Je zou e ...
Ja ik ga idd 1 even halen weer, kijken of ze dat wel lekker vindt? Het is echt hopeloos, ook vooral omdat het cb je geen nuttige info en advies geeft, huisarts idem… als ze maar 400 cc melk binnenkrijgen. Ik red maar 200… 🤷🏼‍♀️ ze wilt het pertinent niet… hoop maar dat het een fase is want het is echt zo’n strijd…voor haar maar net zo voor mij. Bah, zie nu al tegen morgen op.

2 jaar geleden

Reactie op julymom

Pre logopedist lijkt me voor mijn situatie een beetje te, gezien de flessen ...
Ik ben toevallig zelf prelogopedist en mijn ervaring is dat veel ouders lang wachten met het maken van een afspraak terwijl in 9 van de 10 gevallen maar 1 consult nodig is om het probleem op te lossen. En dat wordt vergoed door de zorgverzekeraar. 😊

één jaar geleden

Hoe is het verder gegaan? Ik zit nu met hetzelfde probleem bij onze dochter. Dus ben wel benieuwd naar de ervaringen van anderen

één jaar geleden

Ik lees mee ! Hier precies hetzelfde mijn zoontje is 6 juli 7 mnd krijgt flessen van 150 waarvan er sws nog 90 in zit elke keer , de fles van 3/4 uur weigerd hij atijd of drinkt maar 10/20cc heel vervelend idd ..... de laatste fles drinkt hij soms wel soms niet op ..

één jaar geleden

Reactie op sssss

Ik lees mee ! Hier precies hetzelfde mijn zoontje is 6 juli 7 mnd krijgt fl ...
Dat dus. Nu al paar nachten weer nachtvoeding, want dan is er wel honger en wordt er ineens gedronken uit de fles