11 Reacties

2 jaar geleden

Zou het lekker laten zitten als ze het niet wilt. Een speen moet later weer worden afgeleerd.

2 jaar geleden

Haar eigen knuistje steeds in de mond stoppen? Zal tijd kosten, maar als ze die weet te vinden... altijd bij de hand!

2 jaar geleden

Hier ook geen speen. T lukte onze zoon niet hem in z'n mond te houden. Hij ging na verloop van tijd zichtbaar doekjes naar z'n mond brengen om op te zuigen. Klein spuugdoekje gegeven in bed, vond hij erg fijn. nu heeft hij vaak n pootje of oor van knuffel konijn in z'n mond. Ik denk dat ze zeer binnenkort vanzelf haar handje vind gezien haar leeftijd. Maar ik zou zeker niet laten wennen dat jullie altijd je hand aanbieden, daar te lang mee doorgaan lijkt me enorm lastig weer af te wennen. Haar vuistje in de mond stoppen zoals andere mama al aangaf. Maar het idee dat ze de speen nog gaat nemen zou ik maar laten varen.

2 jaar geleden

Bij mij pakte ze enkel de bibs speen, alle andere kon ze ook niet in haar mond houden. Misschien deze eens proberen?

茅茅n jaar geleden

Hallo Jolienn94, Heb je uiteindelijk iets gevonden wat werkt? Mijn zoontje wil ook geen speen alleen mijn pink maar wel veel zuigbehoefte.

茅茅n jaar geleden

Hallo Jolienn94, Heb je uiteindelijk iets gevonden wat werkt? Mijn zoontje ...
Mijn oudste heeft tot een week of 9/10 mijn pink gehad. Ik denk dat toen een keer mijn (acryl)nagel te lang was ofzo. Want van de een op andere dag was het over. Heeft daarna nooit meer iets gehad, geen vinger, geen speen, niet haar eigen vingers of duim. Achteraf is het me die eerste weken onthand zijn helemaal waard. Nooit mn bed uit gehoeven om een speen terug te stoppen, die dingen overal mee naartoe slepen en sowieso het godsvermogen wat het kost om ze netjes iedere zoveel maanden te vervangen.

茅茅n jaar geleden

Zitten idd ook voordelen aan! Ik denk dat hij gewoon geen speen gaat willen.. wat ook prima is maar tot de tijd van de krampjes dan maar de pink馃グ. Bedankt voor je berichtje!

茅茅n jaar geleden

Hallo Jolienn94, Heb je uiteindelijk iets gevonden wat werkt? Mijn zoontje ...
Ze is ondertussen 15 maanden en nog steeds geen speen, af en toe neemt ze hem om op te bijten of mee te spelen 馃槄 ze heeft een stitch knuffeldoekje en daar bijt of zuigt ze op, zeker als ze last heeft van tandjes. Gelukkig al heel lang geen vinger meer nodig, af en toe steekt ze haar eigen vingers of duim in de mond.

茅茅n jaar geleden

Vooral niet forceren zou ik zeggen. Onze kleine die gaf vanaf het begin helemaal geen reet om speentjes. Na zo'n 3 maanden had ie zijn duim gevonden. Kijken later wel weer hoe we het gaan afleren. Maar ik ga geen speen in zijn mond proppen als ie daar totaal geen behoefte aan heeft haha

茅茅n jaar geleden

Mijn dochter heeft ook nooit een speen gewild. Ze heeft op een gegeven moment een paar weken geduimd (z贸 schattig!) maar ook dat was gauw over. Uiteindelijk is het heel fijn, want ze kunnen ook geen speen uitspugen/kwijtraken 鈥榮 nachts en ze hoeven het niet meer af te leren. Straks scheelt het je veel werk!

茅茅n jaar geleden

Bij ons ook alleen maar de pink aan het begin, maar zuigbehoefte was enorm en de opvang kan toch moeilijk met de pink in zijn mond gaan zitten.. Hier pakte hij wel meteen de Philips Avent Soothie. Wat een verademing was dat. Deze wordt vaak wel geaccepteerd als de kleine alleen een pink wil.