Forlax en Reflux

B_31
4 maanden geleden
Volgen
Hoi ouders, Twee weken geleden heb ik van de kinderarts Forlax voorgeschreven gekregen. Onze zoon zijn ontlasting was al een tijdje behoorlijk hard en slechts 2 x per week (destijds 6 weken nu 8). Na lactulose te hebben geprobeerd (wat niet hielp) forlax gekregen ( half zakje per dag) Na een aantal dagen kreeg hij elke dag een luier met waterige poep, gepaard met enorme krampen en continue persen. Zijn opstopping leek verholpen maar onze zoon kreeg opeens vee meer last van verborgen reflux. Vanaf zijn geboorte merken we al dat plat liggen moeilijk is voor hem en dat hij dan wat melk uit zijn neusje krijgt. Echter sinds de forlax is op zijn rug liggen geen optie meer, want na een paar minuten begint hij flink te slikken en te huilen. Ook schraapt hij continue zijn keel en overstrekt hij zijn lijfje. We zitten nu met ons handen in het haar. Want hoe komen we hier uit? We zijn al een keer een 2 dagen gestopt met de forlax met als gevolg direct geen poepluiers meer. Helaas bleef de reflux wel. Ik probeer nu iedere dag een kwart zakje maar heb inmiddels een baby die heel veel Huilt, perst, kramp heeft en niet op zijn rug kan liggen. We gebruiken al JBPM door de voeding. Zijn er ouders met de zelfde ervarinen? Of zijn er misschien tips voor ons?
Reageer
Typ hier je reactie
3 reacties
Verwijderd lid
4 maanden geleden
Onze dochter had veel last van verborgen reflux. Zondet medicatie maar met bezoeken aan osteopaat is dit flink verminderd. Succes !
Dina17
4 maanden geleden
Orthiflor start zou misschien iets kunnen betekenen. Het is probiotica en een natuurlijk middel voor de darmen goed te ondersteunen. Werkt bij ons echt top, geen huilende baby meer met krampjes! En de osteopaat is sws ook een goeie tip! Succes
Cassie_
4 maanden geleden
De jbpm zorgde bij mijn zoontje voor verstopping. Gebruik nu op advies CB nutrilon omneo en gestopt met de jbpm. Nu na een week gebruikt poept hij weer naar behoren. Wel nog wat last van krampjes dus ga morgen met cinnababy beginnen. Voor de verborgen reflux van mijn zoontje ga ik nog even met de kinderarts om de tafel want hij maakt zichzelf steeds wakker door het slikken. Weet niet of jij borst of fles geeft anders kan je die omneo ook proberen, is ook iets dikkere voeding schijnt. Je baby na elke voeding minimaal 15 min rechtop houden en zijn bed schuin omhoog zetten. Pauzes met eten geven helpt ook wat.