6 Reacties

één jaar geleden

Wat is het schema? Beetje lastig inschatten zo! Maar ik gaf altijd eerst wat hapjes groente en daarna pas de fles. Soms pas 1 of 2 uur daarna. Bijvoorbeeld gaf ik om 07.00 voeding. Dan rond 09.00 wat hapjes fruit. Dan om 11.00 weer een voeding. Vervolgens om 13.00 een broodje om op te sabbelen. Dan om 14.00 weer een voeding. Rond 16:30 groente en dan om 18:30 de voeding voor de nacht. Maar: het is echt nog om te oefenen. Ons zoontje heeft tot 1 jaar echt moeite gehad met eten 🥰

één jaar geleden

Wat is het schema? Beetje lastig inschatten zo! Maar ik gaf altijd eerst wa ...
Hier ongeveer hetzelfde, Ze krijgt ongeveer om: 06:00 fles 9:00 fruit 10:00 fles 12:00 brood (paar kleine stukjes, daarna weigert ze.) 14:00 fles 16:30 groente (paar hapjes) 18:00 fles Het is inderdaad echt nog oefenen maar sinds ze het zoete fruit heeft geproefd lijkt ze de groente niet te willen. Eet je zoontje inmiddels wel beter?

één jaar geleden

Ze krijgt nog voldoende voedingsstoffen binnen met de melk. Gewoon rustig alles blijven aanbieden en niet forceren als ze weigert. Het is vooral belangrijk dat ze geen druk voelt. Dan komen de hapjes vanzelf weer. Gaan zoete groenten als wortels of zoete aardappel wel? 150 gram fruit is al best veel voor zo'n kleintje, een paar hapjes helpt al ontzettend met het oefenen, dus leg de lat voor jezelf niet te hoog! Wat je ook nog zou kunnen proberen is naast hapjes ook stukjes eten te geven. Even goed opletten hoe je dit veilig doet. Solid starts geeft duidelijk aan hoe je dingen het beste kunt aanbieden. En checken of je dochter er klaar voor is; zelf stevig kunnen zitten, iets vast kunnen pakken en zelf naar de mond kunnen brengen en de tong moet niet alles weer naar buiten duwen (die reflex is er nog een beetje, maar je kunt wel een duidelijk verschil zien met ervoor)

één jaar geleden

Je kunt rustig aan doen. Oefenhapjes zijn maar 3 theelepels nu het geen melk mag vervangen wat nu wel gebeurt (de adhv is trouwens 100 gram tot 1 jaar). Lekker blijven aanbieden en minimaal 3x achtereen hetzelfde geven aan pure smaken. Brood gaat bij de meesten pas soepel rond de 7 a 8 maand.

één jaar geleden

Reactie op Theetje85

Hier ongeveer hetzelfde, Ze krijgt ongeveer om: 06:00 fles 9:00 fruit 10:0 ...
Ik zou het een beetje loslaten hoor! Mijn zoontje begon pas echt goed te eten vanaf 9/10 maanden zoiets! Is nu 1,5 en eet als een bootwerker 🤣 tot 1 jaar blijft melk de hoofdvoeding en kun je dit dus lekker gebruiken om te oefenen. Komt goed hoor! P.S. Ik ben überhaupt pas begonnen met 6 maanden dus no worries

één jaar geleden

Ik wil dus veel te snel…. En het gaat al zo snel allemaal! Ik ga wat minder fruit geven, ze vindt het heerlijk maar moet dus niet de fles vervangen. Ik ga mij ook eens inlezen in solid starts. Bedankt allemaal, ik ga het wat loslaten en laat haar lekker bepalen hoeveel ze wil!!