11 Reacties

3 jaar geleden

Hier vries ik het ook wel eens in maar het wordt niet bruin. Ik verpak het luchtdicht en laat het ook luchtdicht ontdooien (kleine herbruikbare ziplock)

3 jaar geleden

Reactie op Grace93

Hier vries ik het ook wel eens in maar het wordt niet bruin. Ik verpak het ...
Precies dit heb ik gedaan🙈 toch iets niet helemaal goed gedaan….

3 jaar geleden

Volgende keer wat druppels citroensap erdoor heen. Dan verkleurt het niet.

3 jaar geleden

Reactie op bdejsn98

Precies dit heb ik gedaan🙈 toch iets niet helemaal goed gedaan….
Oh oke! Ik weet dat door zuurstof fruit kan oxideren vandaar dat ik luchtdicht verpak. En ontdooi je in de koelkast? Dat doe ik meestal wel. Misschien lag het aan het fruit zelf?

3 jaar geleden

Reactie op Grace93

Oh oke! Ik weet dat door zuurstof fruit kan oxideren vandaar dat ik luchtdi ...
Jaa ook in de koelkast. Afsluitbaar potje, zou het een ramp zijn dat het bruin is geworden ?

3 jaar geleden

Reactie op bdejsn98

Jaa ook in de koelkast. Afsluitbaar potje, zou het een ramp zijn dat het br ...
Gewoon even proeven hoe het smaakt. Maakt niks uit denk ik. Ik had dit niet met mijn appelhapjes maar had die wel gekookt en toen gepureerd.

3 jaar geleden

Reactie op bdejsn98

Jaa ook in de koelkast. Afsluitbaar potje, zou het een ramp zijn dat het br ...
Nee lijkt mij geen ramp maar bij sterke oxidatie worden ook de voedingsstoffen aangetast waardoor het minder voedzaam is.

3 jaar geleden

Misschien zit het verschil in gebruik van een potje of een ziplock. In een potje blijft alle lucht om het fruit heen zitten en in het dus ook oxideren. In een ziplock duw je bijna alle lucht uit het zakje en blijft er dus minder zuurstof beschikbaar voor oxidatie. Minder milieubewust om ziplock zakjes te gebruiken, maar je zou dat eens kunnen proberen 😬

3 jaar geleden

Appel stoom ik eerst voor ik het invries (soort appelmoes dus). Kiwi en mango ook al ingevroren maar dan wel gewoon onbewerkt en dat bewaart prima.

3 jaar geleden

Ik doe op appel altijd wat limoensap zodat het niet verkleurd, misschien werkt dat ook wel bij hapjes. Limoen is ook wat minder intens als citroen, ook al vervliegt die zure smaak.

3 jaar geleden

Citroensap helpt. Zelf heb ik best wat seizoensfruit ingevroren, maar geen peer of appel, omdat het snel bruin wordt. Zien eten doet eten. Bij zijn fruitmoment eet ik ook een stuk fruit. Toen hij nog niet een heel stuk at, pakte ik het restant.