Hi mama’s
Ik heb van de week peer en appel in de diepvries gedaan (gepureerd). Nu is het helemaal bruin geworden, ziet er toch wat minder smakelijk uit🙈. De kleine man eet nog geen volledige appels of peren vandaar het invriezen.
Zou het heel erg zijn dat het bruin geworden is? Of heeft iemand tips 😅
Hier vries ik het ook wel eens in maar het wordt niet bruin. Ik verpak het luchtdicht en laat het ook luchtdicht ontdooien (kleine herbruikbare ziplock)
Precies dit heb ik gedaan🙈 toch iets niet helemaal goed gedaan….
Oh oke! Ik weet dat door zuurstof fruit kan oxideren vandaar dat ik luchtdicht verpak. En ontdooi je in de koelkast? Dat doe ik meestal wel. Misschien lag het aan het fruit zelf?
Misschien zit het verschil in gebruik van een potje of een ziplock. In een potje blijft alle lucht om het fruit heen zitten en in het dus ook oxideren. In een ziplock duw je bijna alle lucht uit het zakje en blijft er dus minder zuurstof beschikbaar voor oxidatie. Minder milieubewust om ziplock zakjes te gebruiken, maar je zou dat eens kunnen proberen 😬
Ik doe op appel altijd wat limoensap zodat het niet verkleurd, misschien werkt dat ook wel bij hapjes. Limoen is ook wat minder intens als citroen, ook al vervliegt die zure smaak.
Citroensap helpt. Zelf heb ik best wat seizoensfruit ingevroren, maar geen peer of appel, omdat het snel bruin wordt. Zien eten doet eten. Bij zijn fruitmoment eet ik ook een stuk fruit. Toen hij nog niet een heel stuk at, pakte ik het restant.