8 Reacties

7 uur geleden

Ik ben bij 10 wk gestart met naar bed brengen tussen 19:00 en 20:00 uur. Hij was daar echt aan toe en dat ging ook meteen heel goed. Kwam natuurlijk nog wel voor avond- en nachtvoedingen. Inmiddels is hij bijna 5 maanden en slaapt van 18:30 tot 6:30 uur. Zijn wakkertijd is nog maar zo’n 1,5 uur dus het laatste dutje is tot uiterlijk 17:00 uur. Hij speelt dan tot een uur of 18:00 uur in de box of zit in de wipper als ik ga koken. Dan om 18:00 uur verschonen, pyjama en slaapzak aan en dan voed ik hem boven in een donkere slaapkamer. Tandjes poetsen en dan om 18:20 uur ligt hij in bed en slaapt dan 10 min later. Soms als het laatste dutje heel kort was dan gaan we ook al wel eens om 17:30/17:45 uur naar boven. Hij wordt eigenlijk nooit voor 6:15 uur wakker in de ochtend, ook niet als hij er eerder in ligt. Hij komt nog voor een avondvoeding rond 22:00 uur. Soms ga ik eerder slapen en dan geef ik een droomvoeding rond 21:30 uur. In de nacht wordt hij dan nog 1x wakker, meestal rond 3:00 uur.

7 uur geleden

Als dit zo voor jullie werkt, moet je helemaal niks 😉 Ons zoontje had wel echt baat bij een routine om zo aan te duiden dat het bedtijd is, anders bleef hij keten. Dat is als volgt: - Naar boven (tegenwoordig zelf de trap op laten klimmen) - Wassen of in bad en schone luier aan - pyama en slaapzak aan - vitamines - tanden poetsen - boekje lezen - aan de borst - in bed en slapen

3 uur geleden

Bedankt voor de reacties! Ik zit inderdaad ook een beetje met droomvoeding ja of nee als ze niet uit zichzelf zou komen. Anders krijgt ze niet genoeg melk binnen..

3 uur geleden

Reactie op Lovebaby1

Bedankt voor de reacties! Ik zit inderdaad ook een beetje met droomvoeding ...
Geef je borstvoeding of flesvoeding? Met borstvoeding zal ze als het goed is wel genoeg melk binnenkrijgen, dan is een droomvoeding ook zeker niet nodig. Mag je volledig op verzoek voeden! Met flesvoeding kan je proberen de flesjes overdag wat op te hogen, of wat minder lang tussen te laten om zo toch die laatste voeding voor bedtijd te kunnen geven

3 uur geleden

Reactie op Fem.

Geef je borstvoeding of flesvoeding? Met borstvoeding zal ze als het goed i ...
Ik geef sinds kort alleen nog flesvoeding. Flesjes ophogen heb ik al geprobeerd maar ze drinkt echt Max 140ml per keer..

2 uur geleden

Reactie op Lovebaby1

Ik geef sinds kort alleen nog flesvoeding. Flesjes ophogen heb ik al geprob ...
Alsof ik mijn eigen topic lees :) bv aan het afbouwen en zoon drinkt alleen 100-120ml per keer als ik geluk heb. Ook nog weleens maar 60ml. Dus hij heeft die avond- en nachtvoeding ook echt nodig. Als ik op hem wacht dan komt hij 22:00/23:00 uur uit zichzelf maar bied dus vaak zelf al om 21:30 uur aan en dan gaat het flesje wel op.

2 uur geleden

Reactie op Madelief_86

Alsof ik mijn eigen topic lees :) bv aan het afbouwen en zoon drinkt alleen ...
Fijn om te weten dat ik niet de enige ben. Ik lees overal dat ze al flessen van 210 etc drinken. Ik ga het vanavond gewoon is proberen!

2 uur geleden

Reactie op Lovebaby1

Fijn om te weten dat ik niet de enige ben. Ik lees overal dat ze al flessen ...
Jaa same! Ik kan me dat zo niet voorstellen! En dan ook nog 4 uur er tussen he. Mijn zoon drinkt toch nog wel iedere 3 uur ook.