5 Reacties

2 jaar geleden

Volgens het boekje zou dat al wel zo zijn. Maar bij ons duurde het dacht ik tot ruim 4 maanden voordat hij onze ogen echt bewust ging zoeken en dan ook echte interactie als hij onze blik wel pakte. Ik heb me dit ook afgevraagd en was bang dat er wat mis was. Maar het is drie dubbel goedgekomen. N heerlijke lachebek van 8 maanden die met iedereen vrienden is, iedereen n grote lach geeft en niet genoeg krijgt van alles en iedereen om hem heen. En dan blijkt maar weer, alles op z'n tijd! Hopelijk kun je daar wat vertrouwen uit halen.

2 jaar geleden

Reactie op Plien2908

Volgens het boekje zou dat al wel zo zijn. Maar bij ons duurde het dacht ik ...
Ja dit stelt me al wat gerust. Hij lacht wel al vaak maar niet echt bewust naar ons

2 jaar geleden

Het is voor baby’s vaak ook enorm vermoeiend om oogcontact te maken. Een baby moet dan veel prikkels verwerken. Ik merk (en heb het bij mijn oudste ook gemerkt) het ook bij mijn dochtertje wanneer ze moe is, kijkt ze eigenlijk direct weg. Ze kijkt wel onze kant op wanneer we in de buurt zijn en ze volgt ons, maar als we vlak bij haar gaan zitten draait ze eigenlijk vrijwel direct haar ogen de andere kant op. Ze maakt echter wel het contact doordat ze bijvoorbeeld blijft lachen. Daarentegen is mijn jongste pas 7 weken.

2 jaar geleden

Ooh ik zou me ju met 13 weken echt nog helemaaal geen zorgen maken hoor! Boekjes gaan over gemiddeldes, en de marge is altijd ruim maar dat zeggen ze er dan niet bij. Als je op geen enkele manier contact kanmaken en dat verandert niet voor je kind 6 maanden is zou ik het eens op het cb bespreken

2 jaar geleden

Dankjewel voor jullie reacties. 😊