17 Reacties

2 jaar geleden

Dan heb je se voeding van 3 uur misschien niet

2 jaar geleden

In het ziekenhuis moesten wij onze zoon stipt om de 3 uur voeden ivm schommelende suikers. Dit was na 1 week gelukkig niet meer nodig. Nu laat onze zoon er max. 9 uur tussen. Wanneer wij hem na 19:00 uur zouden laten slapen dan wordt hij midden in de nacht wakker voor een voeding. Nu we hem om 23:00 uur wakker maken voor een hapje slaapt hij door tot 7:00/08:00 uur. Het is dus vooral voor ons fijn dat we een goede nachtrust krijgen.

2 jaar geleden

Ik heb ook altijd op vraag gevoed, maakte haar eigenlijk ook nooit wakker voor een voeding (op de eerste week na). Vaak doen mensen dit inderdaad omdat het kindje dan na 23.00 een lange ruk maakt met slapen. Maar mijn kindje deed dat nooit. Heb het een paar keer geprobeerd, maar dan kwam ze alsnog ook nog midden in de nacht. Je kunt het altijd een keer proberen als je wil. Lekker doen wat voor jullie werkt!

2 jaar geleden

Ik maak m'n dochter ook tussen 2200 / 2300 uur wakker voor een fles. Als ik dat niet doe wordt ze rond 2 of 3 uur wakker voor voeding. Ik heb dan liever 2200/2300 uur en dan ga ik slapen, dan voor mij een gebroken nacht omdat ik om 2 of 3 moet voeden. 😁

2 jaar geleden

Ik moet mijn zoontje wakker maken voor de voeding van 23u al denk ik dat ie wel zonder zou kunnen. Maar het cb zei tegen mij dat ie anders teveel af zou vallen en mijn zoontje moet juist aankomen.

2 jaar geleden

Zonder oordeel, maar als ik het goed begrijp is het dus meer voor jezelf als ouder voor nachtrust en niet zo zeer omdat die voeding zo belangrijk is?

2 jaar geleden

Wij hebben een hele tijd een droomvoeding tussen 23u00 en 00u00 gegeven omdat onze zoon kleinere hoeveelheden dronk. Dat werkte perfect voor ons. Op die manier waren we zeker dat hij genoeg binnenhad. We hebben het nooit gedaan voor onszelf.

2 jaar geleden

Reactie op Pepsr

Zonder oordeel, maar als ik het goed begrijp is het dus meer voor jezelf al ...
Nou ja.. T is meer om toe te werken naar het uiteindelijk doorslapen.. De nacht is van 23 tot 7.. Als ze dat trekken.. Ipv a nachts wakker te worden... Baby's hebben geen dag en nacht ritme. Door ze dus eerder te wekken, en dan met een volle buik de nacht in te sturen en dan dus pas wakker worden omdat je trek hebt, pas je het ritme langzaam aan. 🙈 T is voor jou als ouders ook prettig als je een lange ruk kan slapen. Je kunt ook om 20 uur naar bed gaan tot 3. Maar ergens gaat ons volwassen ritme niet die kant op.

2 jaar geleden

Reactie op Pepsr

Zonder oordeel, maar als ik het goed begrijp is het dus meer voor jezelf al ...
Op vraag voeden is altijd goed. Een droomvoeding om 23.00 is vaak dus voor het gemak van de ouders (wat prima is opzich hè, dat bedoel ik niet veroordelend). Ze hebben niet een voeding om 23.00 nodig. Ik heb het nooit gedaan. Maar ik geef borstvoeding en wordt heel gelukkig van een glaasje wijn ‘s avonds. Het is dus in mijn voordeel dat ze lekker ergens tussen 3.00 en 4.00 zelf komt. 😬😅

2 jaar geleden

Op die leeftijd wil je het liefst toewerken naar voldoende drinken en ook slapen. 7-11-15-7-11 is een ritme dat veel ouders aanhouden. Het zorgt ervoor dat ouders goed kunnen slapen (en dus de dag erna goed voor hun kindje kunnen zorgen), maar ook zodat je -als het kind ouder is- kan werken aan een volledige nacht slaap voor het kind. Ik vind “voor het gemak van de ouders” echt totaal niet bepalend hierin. Uiteindelijk ga je toe naar laatste voeding rond 19:00 en dan de ochtend erna weer. Het makkelijkst is dan die fles/voeding van 23:00u steeds een beetje af te bouwen of naar voren te halen.

2 jaar geleden

Reactie op Pepsr

Zonder oordeel, maar als ik het goed begrijp is het dus meer voor jezelf al ...
Nou juist omdat de voeding belangrijk is maak ik haar wakker. Tuurlijk is het voor mezelf ook prettiger, maar ze drinkt rond 2300 uur beter dan midden in de nacht 🤷‍♀️ omdat ze snachts dan écht honger heeft drinkt ze te snel, verslikt ze zich, wordt ze gefrustreerd en dan is het feest compleet 😅

2 jaar geleden

Ik deed dit alleen de eerste 3 weken, ze is nu ook 6 weken en krijgt nu laatste voeding rond 20:00 en dan wordt ze rond 02:00-03:00 wakker en dan ‘s ochtends weer als we opstaan. Vind het onzin om haar wakker te maken rond 23:00 zodat wij misschien langer kunnen slapen

2 jaar geleden

Ik voed ook wanneer hij er zelf mee komt! Nu zou slapen tor half 6 ook beter uitkomen dan 7 uur, want mijn man zijn wekker gaat dan al af. Maar qua tijden hebben we sws nog geen vast ritme doordat ik het op verzoek doe (wel overdag niet meer dan 4 uur er tussen). Ik maak mijn zoon dus ook niet wakker voor een voeding en ga zelf nu ook gewoon op tijd naar bed. Het langer opblijven s'avonds komt wel weer als hij meer door gaat slapen. Nu is het vaak dat hij sws om de 5 uur komt, maar soms ook nog om de 3 of 4 uur in de nacht. En ook weleens 6 uur. Voor mij werkt het nu dus beter om zonder ritme te voeden, want anders zou ik ook verwachtingen gaan hebben. Terwijl hij zelf dus nog geen vast ritme heeft.

2 jaar geleden

Ik laat haar na 20 uur ook gewoon slapen. Heb dr wel eens wakker gemaakt om 23 uur. Maar kwam ze sws om 2 uur weer. En zonder fles van 23 uur om 3 uur weer. En voor mijn eigen nachtrust is het niet nodig. Ik ga zelf om 21 uur naar bed. Dan moet ik om 23 uur wekker zetten om haar te voeden. En vanmorgen was het zelfs 4:30 dat ze kwam. Wacht vanzelf af tot die nachtfles later neemt. Ze is trouwens wel 13 week. Maar zo doe ik het al vanaf een week of 6 denk ik. Ze liet er steeds langer tussen zitten.

2 jaar geleden

Wij hebben onze zoon ook nooit wakker gemaakt om 23. Ik zelf ging vaak naar bed rond een uur of 22. In het begin kwam die dan vaak rond 2/3. En dat werd steeds later. Nu is die 10 weken en slaapt gij van 20:30 tot 6/7 uur.

2 jaar geleden

Wij doen dit nu ook. Eerst wel om 23u (wekker zetten hiervoor want wij kruipen er erg vroeg in) maar dit werkte niet. Nu laten we ze zelf komen. Ene nacht slaapt ze door, andere nacht flesje om 2/3uur. Maar voelt voor ons gezin natuurlijker 💁🏻‍♀️. Ze is 22 weken

2 jaar geleden

Nou mijn zoontje of ik hem wel of geen voeding 23 uur geef wordt sowieso rond 2/3 uur wakker. Ik voed hem vooral op verzoek en let goed op dat er niet teveel tijd tussen zit. En als hij goeie poep/plas luiers heeft dan maak ik me geen zorgen.