20 Reacties
4 jaar geleden
Wij eten ook heel kruidig en pittig en zijn vanaf 8 maanden steeds meer kruiden gaan toevoegen aan de babyhap. Eerst inderdaad de groene kruiden zoals peterselie, oregano en basilicum. En daarna steeds vaker een andere specerij door het maaltje. Ik deed in het begin één tegelijk, bijvoorbeeld komijn of paprikapoeder. Nu is mijn baby 13 maanden en vind ik ons eten soms nog steeds te heftig voor haar en maak voor haar dan een klein pannetje met ongeveer hetzelfde, maar vooral minder peper.
Mijn dochter is een hele goede eter en eet alles. Misschien dat het helpt dat ze dat tijdens de zwangerschap en borstvoeding ook mee heeft gekregen.
4 jaar geleden
Wij geven nog steeds eigenlijk ongekruid eten. Ze is 2,5 jaar. Ons werd tot 1 jaar sowieso alles afgeraden.
4 jaar geleden
Wij geven nog steeds eigenlijk ongekruid eten. Ze is 2,5 jaar. Ons werd tot ...
Op internet lees ik dat je vanaf 8 maanden kunt beginnen met de milde kruiden zoals basilicum peterselie enz. Na 1 jaar mogen als het goed is ook de andere kruiden. Maar ben benieuwd hoe andere mama's het doen.
4 jaar geleden
Reactie op Sara56
Is er een reden dat je nog steeds ongekruid eet? Heb zelf een Turkse achter ...
Ja mn man en ik ook. Tot 1 jaar sowieso geen kruiden gebruikt omdat het CB dat had gezegd. Daarna hebben we het 2 keer geprobeerd en liet ze haar eten staan doordat het anders smaakte. Nu kook ik gewoon en haal ik voordat ik kruiden toevoeg een deel voor haar weg. Bij gerechten waarbij je het eerder toevoegt pak ik een klein apart pannetje. Op die manier vind ze het gewoon lekker en is inmiddels een gewoonte geworden. 🤷🏽♀️ heb geen complot theorie dat het schadelijk is ofzo haha, als je het rustig opbouwt is het helemaal prima 🥰
4 jaar geleden
Ja mn man en ik ook. Tot 1 jaar sowieso geen kruiden gebruikt omdat het CB ...
Aaah oke duidelijk waarom je ongekruid eet. Overigens niks mis mee hoor. Het is maar wat je lekker vindt en waar je aan gewend bent. Wil dat ze als ze uiteindelijk met de pot mee eet wel went aan verschillende kruiden vandaar.
4 jaar geleden
Wij zijn vanaf een maand of 8 met de pot mee begonnen. Alleen wat kon en wel inclusief kruiden. Zalm curry was het eerste en een mega succes. Curry had ik zelf gemaakt en dus zonder peper. Toen ons dochter 10 maanden was, heeft zij een kommetje licht pittige soep opgegeten. Zij deed een beetje gek en ik wist dus niet dat het pittig was. Kommetje was gewoon op :p
Goed gekruid eten is hier verder een succes :p
4 jaar geleden
Reactie op superdropje
Wij zijn vanaf een maand of 8 met de pot mee begonnen. Alleen wat kon en we ...
Gebruik je ook tomatenpuree bijvoorbeeld? Voor 1 jaar mogen baby's geen zout en het wordt zelfs tot 3 jaar afgeraden. In kant en klare tomatenpuree zit er er ook zout in. Ik durf dat niet te gebruiken voor 1 jaar. Doe jij dat wel? Zo ja waarom wel of waarom niet
4 jaar geleden
Ja hoor, wij gebruiken bijvoorbeeld kaneel in zijn papje, en zachte groene kruiden zoals peterselie. Vanaf 7-8 maanden mee begonnen, voor die tijd wilde ik hem eerst aan de pure smaken laten wennen. Als je het wilt kun je er gewoon mee beginnen, je merkt vanzelf als je kindje het echt niet lust.
4 jaar geleden
Vanaf 7 maanden ben ik onze zoon zijn eten echt beginnen kruiden. Minder dan het onze (ik ben een kruidengek en dat was wel wat teveel van het goeie voor een baby), maar ik gebruikte meteen best veel. Zo was hij rond zijn 8 maanden dol op kabeljauw met paprikapoeder, komijn, kurkuma en curry. Sinds een jaar doe ik ook een beetje zout erbij, maar nog steeds weinig.
Hier paseert alles de revue, van zacht tot pikant, en hij lust alles. Tenzij het té pittig is, en dat valt wel vaker voor omdat ik niet snel proef of iets echt pikant is omdat ik daar goed tegen kan. Onlangs nog een stoofpotje met vadouvan kruiden gemaakt, en na vijf minuten wou onze zoon niet meer eten. Ik snapte het niet echt. Tot mijn lief ‘s avonds proefde en spontaan een loopneus kreeg. 😂
4 jaar geleden
Vanaf 7 maanden ben ik onze zoon zijn eten echt beginnen kruiden. Minder da ...
Sidenote: onze zoon krijgt stukjes sinds zijn 7 maanden. Dat nodigt ook veel meer uit om te kruiden, vind ik.
4 jaar geleden
Reactie op Sara56
Gebruik je ook tomatenpuree bijvoorbeeld? Voor 1 jaar mogen baby's geen zou ...
Snap ik. Ik had gelezen dat baby’s tot 1 jaar wel wat zout mogen, maar heeeeeel weinig. In een tomatenpuree blikje zit 0,15 gram zout. Dat blikje is genoeg voor 4 volwassen porties. Dit komt op iets van 20 baby porties uit. Dus die hoeveelheid zout is echt minimaal. Ik heb aan het begin van vaste voeding lopen rekenen waar hoeveel zout er in werkelijkheid zit (hoeveel zout er in een plakje kipfilet of in een plakje boterham zit) en op die manier weet ik hoeveel mijn dochter waar van mag/kan eten.
4 jaar geleden
Ik heb salie en basilicum gebruikt tot nu toe, dochter is bijna zeven maanden. Wist niet dat je tot 8 maanden of 1 jaar "hoort" te wachten. Nouja, jammer dan
4 jaar geleden
Reactie op Sara56
Gebruik je ook tomatenpuree bijvoorbeeld? Voor 1 jaar mogen baby's geen zou ...
Een beetje zout kan echt geen kwaad. Ik gebruik vrijwel altijd bio tomatenstukjes van Boni. Per 100 gram bevat het 0,18 gram zout. Dat is echt niet veel. Je kindje eet daarnaast ook maar een klein beetje van die tomatenpuree/saus. Voor de rest voeg ik amper zout toe, maar volledig zoutloos gaan koken vind ik ook niet nodig.














