31 Reacties

12 dagen geleden

Geen echte tip maar idd is vaak het meest ongezonde eten op de kaart voor kinderen… Ik laat soms een leeg boordje komen en deel van mijn eten (wat dan wel minder fastfood-achtig); bv een aardappeltje, worteltjes etc

12 dagen geleden

Ik deed vaak ook dingen van mij geven. Of gewoon wat komkommer en paprika vragen.

12 dagen geleden

Als je wat voor jezelf besteld gaan ze denk ik echt niet moeilijk doen over een zelf meegebracht potje eten voor je kind. Misschien kan je anders vragen of ze wat aardappels en/ of groente apart willen koken? Of soep? Wat brood en een eitje hebben ze vast ook wel standaard liggen.

12 dagen geleden

Wil je dochter dit zelf trouwens niet eten of mag ze nog niet van jou een pannenkoek of friet? Wij eten ook heel gezond, maar hebben voor die ene keer in een half jaar dat ze mee is uit eten het losgelaten en dan is het prima als ze een keer friet of pannenkoek eet

12 dagen geleden

Wij vragen wel eens wat buiten de kaart om. Bakje fruit, komkommers en tomaatjes, tosti met kaas, soepje (toen hij kleiner was met een rietje) met een stukje stokbrood. Als ze dit niet hebben dan pakte ik gewoon een eigen hapje uit de tas. Dat hun iets niet aanbieden is hun probleem niet de mijne en hij eet dan gewoon wat wij mee namen.

12 dagen geleden

Wij hebben in het begin gewoon gevraagd of ze bv een stukje brood hadden met boter, komkommer en paprika ofzo. Geen enkel restaurant of speelplek heeft daar raar van opgekeken en hebben het dan ook altijd gekregen 😅. Gewoon de kaart een beetje scannen voor basics die ze dus sws hebben en daar een makkelijke combi van bestellen. En anders vaak zelf iets bestellen en een extra bordje vragen

12 dagen geleden

Ik moet eerlijk zeggen dat wij gewoon altijd een boterham meenemen voor m’n zoon. Heeft nog nooit iemand wat van gezegd eigenlijk. Helemaal niet bij stil gestaan dat men daar wat van vindt bij die kleintjes 😅

12 dagen geleden

Reactie op Ikigai

Als je wat voor jezelf besteld gaan ze denk ik echt niet moeilijk doen over ...
Ik denk dat je iets te hoge verwachtingen hebt van de horeca bij speeltuinen en kinderboerderijen 😅. Waar ik kom doen ze echt niets meer dan de frituur aanslingeren of hooguit een tosti bakken. Als ze zouden vragen of ze een aardappel kunnen koken krijg ik echt hele vreemde gezichten denk ik 😅. Ontopic: gewoon je eigen brood meenemen. Als je zelf iets koopt doen ze daar echt niet moeilijk over. Zijn ze ook veel te druk voor.

12 dagen geleden

Tosti is dan meestal de meest gezonde keuze.. Zonder sausje erbij is het een boterham met kaas. Vaak twee boterhammen met maar 1 plakje kaas. En ik neem evengoed zelf dingen mee hoor. Vooral als ze nog zo jong zijn!

12 dagen geleden

Bij de speeltuinen hier staat ook geen eigen eten mee.. maar neem altijd fruit/brood/groente mee.. zolang ze alleen poffertjes en frietjes aanbieden blijf ik het zelf meenemen. Ben nog nooit aangesproken hoor, mochten ze dat wel doen ga ik het gesprek wel aan. 😉

12 dagen geleden

Reactie op March22

Bij de speeltuinen hier staat ook geen eigen eten mee.. maar neem altijd fr ...
Nouja het zijn wel hun huisregels natuurlijk. Je kan het daar niet mee eens zijn, maar niemand dwingt je om naar die speeltuin te gaan en je kan ook naar huis gaan om te eten. Degene die daar staan maken waarschijnlijk ook het beleid niet dus lijkt me niet echt netjes om daarmee in discussie te gaan. Heb zelf in dat soort horeca gewerkt en het werk is al ondankbaar genoeg zonder dat mensen een scene gaan maken omdat de regels ze niet bevallen.

12 dagen geleden

Reactie op Duck Patrol

Nouja het zijn wel hun huisregels natuurlijk. Je kan het daar niet mee eens ...
Niemand had het over een scène maken, een gesprek voeren is heel wat anders. En terug naar huis om gezond te kunnen eten is iet wat overdreven vindt je ook niet.

12 dagen geleden

Reactie op March22

Niemand had het over een scène maken, een gesprek voeren is heel wat anders ...
Maar wat denk je te bereiken met zo’n gesprek? Je staat gewoon niet in je recht. Je kan hooguit een suggestie geven dat je graag wat gezonds op de kaart zou zien. Misschien als genoeg mensen dat doen dat ze wat veranderen. Overigens timede wij wel zo dat we rond lunchtijd weer thuis waren aangezien het ook kneiterduur is geworden.

12 dagen geleden

Voor onze dochter nemen we het vaak nog wel zelf mee, al zeggen ze dat 'dat niet mag'. Ik kijk daar eigenlijk niet eens naar 😅 zelfs niet als we gaan lunchen ergens. Sorry maar ten eerste ga ik niets groots bestellen voor m'n kind van 1 en al helemaal niet iets ongezonds als friet voor lunch. Ik heb nog nooit opmerkingen gehad. Laatst waren we ergens lunchen waar ze ook ontbijt doen, ik mocht toen nog iets bestellen van de ontbijtkaart ook al was het later dan 11.00u.

12 dagen geleden

Reactie op Duck Patrol

Maar wat denk je te bereiken met zo’n gesprek? Je staat gewoon niet in je r ...
Volgens mij heb je een bepaald beeld/oordeel over mij, zo komt het in ieder geval wel over. Het gesprek aangaan als in vragen om een alternatief. Wellicht hebben ze wel boterhammen beschikbaar maar niet op de kaart zoals de andere moeders al aangaven dat ze dan komkommer en tomaat krijgen. Waarom zal ik dan niet in m’n recht staan? We bereiken er allemaal veel meer mee door normaal met elkaar in gesprek te gaan hoor, jammer dat dit tegenwoordig zo lastig lijkt.

12 dagen geleden

Reactie op Duck Patrol

Nouja het zijn wel hun huisregels natuurlijk. Je kan het daar niet mee eens ...
Ben ik het niet mee eens. ‘Iemand anders heeft dit beleid gemaakt’ vind ik echt een enorm slap excuus en getuigen van zo min mogelijk verantwoordelijkheid nemen voor je werk. Als ie vaker dit soort signalen krijgt, verwacht ik eigenlijk dat je daarover het gesprek aangaat met ‘en degene die het beleid maakt’. Jij bent immers de ogen en oren van de beleidsmaker. Mogelijk verandert er dan wél iets waardoor er wél gezonde dingen op de kaart komen. En daarnaast: als je gezond wilt eten kun je nergens naartoe als je niet mee wilt doen aan het ongezond eten dat wordt aangeboden? En je mag ook zelf niets meenemen zodat je niet gedwongen bent om ongezond te eten? Sorry, deze redenering slaat helemaal nergens op. Je zult het vast niet verkeerd bedoelen, maar ik zou echt inwendig heel erg boos worden van zo’n ongeïnteresseerd, nergens op slaand antwoord.

12 dagen geleden

Ik nam altijd zelf iets mee, vooral als ze zo klein zijn. Maar ik neem eigenlijk nog steeds altijd zelf iets mee, bijvoorbeeld gwn een drinkfles water sowieso. Als we met z'n allen bestellen doet niemand moeilijk over een drinkfles. En toen ze kleiner waren altijdbgewoon een boterham.

12 dagen geleden

Reactie op March22

Volgens mij heb je een bepaald beeld/oordeel over mij, zo komt het in ieder ...
Nee in je bericht kwam het over dat je in gesprek ging over het feit dat je niet je eigen eten mag opeten als ze alleen patat en poffertjes aanbieden. Vragen om alternatieven is natuurlijk iets heel anders en lijkt me helemaal prima.Maar als ze dit niet kunnen/willen is dit natuurlijk ook hun goed recht.

12 dagen geleden

Ik bestel vaak een los broodje met boter ofzo voor hem. Of laatst bijv als toetje een bakje aardbeien ipv ijs. Of geef een paar items van mijn eigen gerecht. Toen hij nog maar net 1 was, had ik als back-up dan vaak zelf wat broodjes mee. Maar probeerde wel iets te bestellen (en dus betalen) voor hem.

12 dagen geleden

Reactie op Duck Patrol

Nee in je bericht kwam het over dat je in gesprek ging over het feit dat je ...
Zeker is dat hun goed recht! Maar je kan niet verwachten van baby’s die alleen nog maar groente/brood/fruit eten op vastgestelde tijden dat ze dan ineens patat en poffertjes kunnen/mogen wegwerken. Ik zou zeker vragen of ze hier begrip voor willen hebben, zou het erg onmenselijk vinden als een baby z’n fruithapje niet mag eten.