16 Reacties

VRIEND

2 maanden geleden

tusse doortjes zijn niet per se nodig met 8 maanden. Hoofdvoeding is (koemelkvrije)melk en wat oefenhapjes. Maar wat onze dochter wat later als tussendoortje at was fruit of komkommer, paprika etc. Verder zijn maisfingers en soepstengels in het algemeen ook koemelk vrij.

2 maanden geleden

Vlees, ei, groente en fruit. Naast de melkvoedingen en oefenhapjes hebben kindjes van 8 maanden geen tussendoortjes nodig.

2 maanden geleden

Mijn kind heeft dat wel nodig vanwege het vele spugen, anders zou ik er niet om vragen.

VRIEND

2 maanden geleden

Reactie op Eerstekeer

Mijn kind heeft dat wel nodig vanwege het vele spugen, anders zou ik er nie ...
Bij medische redenen, wat kma ook is en zeker met het spugen erbij, kan je ook afspraak maken met dietist. Die kan met de specifieke situatie van jou kindje helpen. Dit wordt (geloof 4 uur per jaar) vergoed door zorgverzekering.

2 maanden geleden

Maria koekjes van de jumbo. Koemelkallergie vrij. Bastogne is ook koemelkallergie vrij.

VRIEND

2 maanden geleden

Maria koekjes van de jumbo. Koemelkallergie vrij. Bastogne is ook koemelkal ...
Bastogne koeken bevatten heel veel suiker, is echt geen gezond tussendoortje voor een dreumes. Maria koekjes weet ik niet uit mijn hoofd. Maar koekjes zijn in het algemeen geen gezond tussendoortje en zou dat zeker niet vanaf 8 maandel al geven.

VRIEND

2 maanden geleden

Wellicht kan je zoeken op vegan baby snacks voor inspiratie

2 maanden geleden

Alternatieve voor yoghurt die hier in de smaak vallen zijn: Jumbo plantaardige kokos yoghurt en de haver yoghurt van het merk oatly. Ook de groentesticks van organic vallen hier in de smaak. Ik heb ook nog wel eens als tussendoortje een stukje gedroogd fruit, maar dat haal ik bij de plaatselijke groentewinkel....

2 maanden geleden

Reactie op Eerstekeer

Mijn kind heeft dat wel nodig vanwege het vele spugen, anders zou ik er nie ...
Alpro , maria koekjes, minder gezond Bastogne koekjes deze zijn ook koemelkallergie vrij. Maisvingers. Aarbeien, banaan prakken. Of minder gezond knakworst haha

2 maanden geleden

Reactie op 2020mama

Bastogne koeken bevatten heel veel suiker, is echt geen gezond tussendoortj ...
Als je kind koemelkallergie heeft dan ga je vanzelf wel af en toe een koekje geven als tussendoortje omdat er nu eenmaal vrij weinig is. En een beetje suiker is niet erg. Je kan ook overdrijven met alle suikers skippen. Eet gewoon met mate.

2 maanden geleden

Cracotte

VRIEND

2 maanden geleden

Als je kind koemelkallergie heeft dan ga je vanzelf wel af en toe een koekj ...
Ik herken de zoektocht. Onze dochter heeft ook kma gehad en pas met ruim 2,5 jaar pas hieroverheen gegroeid. En ook pinda allergie erbij en diverse kruiden. Iedereen mag voor eigen kind keuze maken. Persoonlijk vind ik 8 maanden erg vroeg voor (ongezonde) koekjes. In titel topic werd ook specifiek gevraagd naar gezonde tussendoortjes. In bijv druiven zitten ook veel suikers maar voor ons heeft fruit toch echt de voorkeur op koekjes. Hoe ouder ze was hoe meer variatie en af en toe ook ongezonde dingen wij af en toe aanbieden

2 maanden geleden

Hier is peuter ook dol op oatly haveryoghurt. Verder gedroogd fruit; rozijnen, abrikozen in stukjes op die leeftijd. Ondertussen eet hij ook graag dadels maar dat lijkt me nog wat vroeg met 8 maanden. Ik maak ook weleens koekjes van geprakte banaan en havermout. - 3 rijpe bananen - 150 gr havermout 180 C voor 20 min in de oven

2 maanden geleden

2 maanden geleden

Een plakje bananenbrood (kun je ook in plakjes invriezen): 150 gram amandelmeel (of havermout, of een mengsel hiervan), 3 bananen, 3 eieren, kaneel of speculaaskruiden, 2 tl pakpoeder. Bananen prakken, eieren erdoor roeren, meel, bakpoeder en evt snufje zout erbij. Dit mengen met garnalen of een spatel, in een cakeblik doen en ongeveer 45 minuten op 180 graden in de oven. Onze zoon vindt dit heerlijk. Naar gelang de leeftijd kun je ook wat stukjes dadel, rozijnen of gecrushte walnoten toevoegen.

2 maanden geleden

Reactie op mei21

Een plakje bananenbrood (kun je ook in plakjes invriezen): 150 gram amande ...
Garnalen zal wel garde zijn?