5 Reacties

4 jaar geleden

Zie dat er helaas geen reacties zijn gekomen, heb je er inmiddels zelf ervaring mee? Een vriendin van me vertelde vandaag dat ze met haar baby van 9 mnd al binnen 3 dagen resultaat had!

4 jaar geleden

Wij hebben het boek ook gebruikt bij onze oudste. En gaan het zeker gebruiken bij de tweede straks. Bij ons werkte het goed!

4 jaar geleden

Reactie op Auralie

Wij hebben het boek ook gebruikt bij onze oudste. En gaan het zeker gebruik ...
Hebben jullie het heel strikt gevolgd of eruit gehaald wat bij jullie past? Lees er ook best veel kritiek op, dat je baby in een soort militair schema wordt gedwongen haha!

4 jaar geleden

Reactie op Charlotte

Hebben jullie het heel strikt gevolgd of eruit gehaald wat bij jullie past? ...
In begin wel strak gebruikt. Mijn man wilde dat graag anders had hij niet het idee dat het zou werken. Wat ik snap. Maar we zagen toen ook na aantal dagen verschil. We gingen van 1.5 uur bezig met in slaap krijgen naar 30 min. Het is begin wel moeilijk. En toen eenmaal werkte hebben we het schema wat meer 'losjes' gedaan.

4 jaar geleden

Ik heb uit het boek geleerd wat een baby eigenlijk nodig heeft qua hoeveelheid slaap en wakker momenten per leeftijd. Mijn oudste bleef lang wakker en ging niet zomaar slapen als er van alles om hem heen gebeurde. Als hij over zijn slaap heen was, werd het nog lastiger. Ik was verbaast hoeveel slaap kleine baby eigenlijk nodig heeft. Ik ben na het lezen daarover meer mijn oudste gaan stimuleren tot slapen ipv wachten tot hij vanzelf in slaap viel. Door hem op rustige plek neerleggen. Wandelen, draagdoek etc In totaal ben ik 8 weken lang vrij intensief bezig geweest met het stimuleren van slapen en daarna ging het steeds beter, met zelf in slaap komen, minder vechten tegen slaap etc Ik heb niet zo strak de schema’s gevolgd. Wel heb ik aantal tips gebruikt, zoals ander ritueel voor dagslaapje als voor de nachtslaap.