5 Reacties

4 jaar geleden

Hoi, zo hebben wij t gedaan; Bij mijn zoontje ben ik toen ook begonnen met groentehapjes, had toen een lijst van cb gekregen met 10 verschillende soorten die je dan 10x aan moest bieden ofzo. Dit hebben we toen 1/1,5 maand ongeveer gegeven. Ook hij at meteen de oren van m’n hoofd dus toen voelde ik me zeker genoeg om er ook fruit bij te gaan geven. Alleen groente gaf ik tussen eerste en tweede fles s morgens rond uur of 10, zodat je de rest van de dag nog de kans hebt om allergische reacties ed te zien. Toen we dus alle smaken een keer hadden gehad en zo’n 1,5 maand verder waren( elke smaak 3 dagen achter elkaar gegeven voordat er een nieuwe smaak kwam) de groente naar de avond verplaatst ong tegelijk met ons avondeten en de fruithap s morgens. En daarna dus overgestapt op aardappel toevoegen aan groente hap en pasta toevoegen dat is dan weer de volgende stap en rond lunch af en toe beetje brood stukjes geven. Succes en geniet van de leuke proefmomentjes! Ohja zoontje is nu 2,5 en eet gelukkig nog steeds de oren van m’n hoofd haha

4 jaar geleden

Reactie op fleure

Hoi, zo hebben wij t gedaan; Bij mijn zoontje ben ik toen ook begonnen met ...
Dankjewel voor je reactie. Wat leuk om te horen dat het zo goed gaat! Ik denk dat ik dan ook nog maar eens een paar weekjes groenten blijf geven (krijgt ze savonds tegelijk met ons eten). En dan over een paar weken fruithapjes in de ochtend proberen te geven. Daar zal ze vast ook van smullen. Bedankt!

4 jaar geleden

Met beiden tegelijk begonnen. Ochtend fruit. Eind van de middag groente. Fruit deed ik appel stomen of Peer met banaan stomen bijv.

4 jaar geleden

Goed dat je vers kookt! Wel adviseer ik je kool soorten voorlopig te laten staan. Dit valt erg zwaar op de maag & de darmpjes zijn nog niet rijp op deze leeftijd. Fruit kun je uiteraard ook al gaan geven. Wij hebben ons zoontje via de rapley methode eten gegeven. En pas vanaf 6 maanden. Maar lekker zacht fruit is toch wel appel,peer ,banaan, mango. Qua groenten zou ik het voorlopig op zoete aardappel, pompoen, wortel en dop erwten houden.

4 jaar geleden

Wij zijn met 4 maanden begonnen met groente (oa broccoli, bloemkool, wortels, pompoen, doperwten) en met 5 maanden fruit (oa mango, banaan, peer, appel). Fruit halverwege de ochtend en groente eind vd middag. Eerst de smaken afzonderlijk, nu (ze is ruim 6 maanden) combineren we ook (bvb doperwten en worteltjes samen). Ik stoom 2 of 3 keer per week een zak groenten uit de diepvries, pureer het, en vries het in in van die bakjes voor ijsklontjes. Zodra ze ging mopperen als het bakje leeg was deed ik de dag erna een “ijsklontje” groente erbij. Niet pushen als ze het bordje niet leeg eten. Nu sinds ze 6 maanden is krijgt ze ook twee “ijsklontjes” aardappelpuree erbij, en de groente pureer ik niet meer helemaal glad maar laat ik langzaamaan wat grover qua structuur. Succes! 😊 In het begin moest ze even wennen aan fruit (terwijl ik dacht dat ze dat juist nog lekkerder zou vinden dan groente), totdat ik bedacht dat het misschien was omdat het koud was. Toen heb ik het de eerste paar keer ietsje lauw gemaakt en toen at ze het wel met smaak!