Hallo allemaal
Normaal maak ik altijd verse groentenpap klaar met verse groentjes. Gisteren in de winkel bracht ik eens kleine bokaaltjes groenten mee (appelmoes, boontjes,..) om klaar te maken voor obze baby (8,5 maand). Op internet lees ik dat dit niet goed is door teveel zout? Iemand die dit ook doet?
Ik zie dat ze in de opvang ook blik/bokalen gebruiken om maaltijden te maken.. wat denken jullie?
+ moet je die dan ook eerst koken of is dit niet nodig?
Op de potjes staat wel hoeveel zout erin zit. Een kindje onder de 1 jaar mag 1 gram zout per dag. En koken kan je doen, maar hoeft niet.
Als je 1gram zout 1x overschrijdt in de zoveel tijd is er geen man overboord :-)
Je zou eens verschillende merken moeten vergelijken op het etiket. Bij sommige merken wordt namelijk zout toegevoegd in andere merken weer niet. Bijvoorbeeld aan Bonduelle wordt zout toegevoegd, terwijl AH eigen merk 0% zout toegevoegd heeft.
Ik zou dan eerder diepvriesgroenten kopen en die stomen en klaarmaken. Of heel goed op etiket kijken hoeveel zout er in zit, maar uit blik is meestal veel meer dan vers. Dat 'anderen het ook doen' maakt het wat mij betreft voor m'n eigen baby niet beter 馃檭馃槄