11 Reacties

10 maanden geleden

Heel herkenbaar. Bij mij werd er pas met 32 weken gekeken. En toen was haar buik ook te groot. Ik zei nog ze is wel.flink aan het bewegen. Drankje gedaan, mega hoge uitslag. 11.8. Dus ja prikken 4x per dag. Maar niet 1x waarde boven de norm. Door omstandigheden in het ziekenhuis beland. Oke nog maar 1x per dag prikken. Nee toch weer 4x per dag. Uiteindelijk geboren met 36.6 3215 gram. Ik merkte vooral heel veel miscommunicatie binnen het ziekenhuis. Met 37 weken zou keizersnede zijn ivm placenta previa. Wouden ze een afspraak inplannen voor controle de week erna. Gingen voelen of het ingedaald was, terwijl bekend was dat ik een keizersnede kreeg. Savonds met grote bloeding weer terug kunnen gaan door het drukken.....

10 maanden geleden

Hihi grappig dat je p96 groot noemt maar p26 gemiddeld 🙈 Buikmetingen kunnen afwijken door inademen bijv van het kindje. Krijg je nog een groeiecho in het zkh? Mijn ervaring is dat het zkh niks op de meting van een pretecho uit doet dus je kan t wel aangeven maar de vraag is of ze er wat mee willen.

10 maanden geleden

Ik zie in een ander topic dat je zowel kort als langwerkende insuline gebruikt. Dan wordt je sowieso ingeleid ongeacht of je baby te groot is of niet.

10 maanden geleden

Reactie op Liesxx

Hihi grappig dat je p96 groot noemt maar p26 gemiddeld 🙈 Buikmetingen kun ...
Dat is precies mijn punt ... hoe kan het zo zijn dat de een zegt groot, de ander gemiddeld, terwijl het juist onder gemiddeld is. Zo snap je er toch niets meer van. En ik het is nogal een groot verschil ongeacht of het buikje is uitgezet of niet. Krijg om de 2 weken een echo, dus wacht de volgende af. Het blijft echter een bizar groot verschil.

10 maanden geleden

Reactie op Duck Patrol

Ik zie in een ander topic dat je zowel kort als langwerkende insuline gebru ...
Oke.. wist ik niet. Dankje voor de info!

10 maanden geleden

Reactie op Pethenwou

Dat is precies mijn punt ... hoe kan het zo zijn dat de een zegt groot, de ...
Aha. Ik zou als je weer een echo gepland hebt staan dat eerst eens rustig afwachten. Verschillende apparaten met verschillende mensen geven nou eenmaal verschillende metingen. Het is inderdaad een groot verschil maar zou me er niet zo druk om maken. Wacht de echo af in het zkh en bespreek t dan.

10 maanden geleden

Ik heb t andersom gehad. Ik had ook zwangerschapsdiabetes maar geen insuline. Groei echos bij zowel verloskundige als ziekenhuis gaven een gemiddeld kindje met normaal vruchtwater. Mijn zoon is geboren met 38 weken (spontaan) en woog al 4340 gram, p99. Ze hadden hem tussen de 3 en 4 kilo geschat met 40 weken. Ook had ik ontzettend veel vruchtwater. Ze snapten ook niet hoe ze het gemist kunnen hebben.

10 maanden geleden

Reactie op Brmstr

Ik heb t andersom gehad. Ik had ook zwangerschapsdiabetes maar geen insulin ...
Zou ik je een vraag mogen stellen? Bij mij is niet bekend of ik zwangerschapsdiabetes heb, maar bij de laatste groeiecho was de kleine enorm gegroeid. Haar buikje zit nu ook op p99 en ze word ook rond de 4 kilo geschat bij 40 weken. Echter voel ik me er niet heel erg gerust op aangezien ze in twee weken tijd een kilo gegroeid is. Is er bij jou gesproken over inleiden?

10 maanden geleden

Er is niet gesproken over inleiden omdat ze dus dachten dat het een gemiddeld kindje was die uiteindelijk p99 bleek te zijn. Nou moet ik wel zeggen dat die ook vrij lang was. Op het eind is inleiden wel eens ter sprake gekomen omdat mijn bloeddruk begon te stijgen maar voor het echt om is geslagen kwam meneer zelf al

10 maanden geleden

Ik vind de metingen van zowel verloskundige als de gynaecoloog altijd maar gissen, bij onze dochter werd eerst gezegd flinke dame vervolgens met 22/23 weken bleek ze te klein groei echo’s gehad tot 33 weken en alles zou goed zijn +- met geboorte 4200gr dachten ze. Nou mooi niet dochter was amper 2700gram. Ik zou eerlijk gezegd alles goed bespreken wat betreft eerder inleiden er was bij mij ook sprake van maar achteraf ben ik blij dat dat niet gebeurd is want hoe licht zou ze zijn geweest bij 38 weken in plaats van bij 41 ook maar 2,7… Laat je vooral goed informeren, en maak een keus voor jezelf die goed voelt en ook wat goed en haalbaar voor de kleine is!

10 maanden geleden

Hier 2 zwanschappen met diabetes. Mijn zoontjes werden allebei groot geschat. Ik ben bevallen met 37.6 weken 4039 gram en 38.2 weken en woog 4455 gram. Hier beide metformine gebruikt en bij de 2de zwangerschap de laatste 4 weken insuline. Hier hadden ze wel groot verwacht, maar niet zo groot. De eerste zou worden ingeleid. Maar mijn vliezen braken spontaan naar 17 uur zat ik op 4 cm dus werd het een keizersnede. De 2de was een geplande keizersnede.