13 Reacties

één jaar geleden

Hier eet ze als het kan met de pot mee, wij koken zelf als we Hollandse pot eten zoutloos....mijn man doet wat groente,,aardappel en stukje vlees in de staafmixer,om het smeuïg te maken doet hij er wat fles voeding doorheen......tot de gewenste structuur. Als we soep eten krijgt ze stukjes brood met beetje soep erover. Eten we pittig of iets wat ze echt niet mag dan krijgt ze een potje...

één jaar geleden

Ik hield het echt heel simpel: aardappels koken, wortels koken, beetje gehakt rullen en bij elkaar prakken en in een bakje in de vriezer. En dan wat grotere porties zodat ik 3 of 4 maaltijden had 😊 Dat deed ik dan met verschillende combinaties. Meestal deed ik dan 1 dag het 1 en ander koken en dan kon ik weer ff vooruit!

één jaar geleden

Mijn man en ik hadden eens in de 2 a 3 weken een kookmoment voor onze zoon (binnen 2 uur klaar) op een avond of in het weekend. Dan haalden we alle pannen uit de kast en kookten we bijvoorbeeld een kg aardappels en verschillende soorten groenten tegelijk en bakten we een klein pakje vlees, bijv rundergehakt. Vervolgens verdeelden we de aardappels en het vlees in verhouding met elke groente en deden dat in vriezerbakjes met een sticker op de deksel met inhoud en invriesdatum. Naar mate hij ouder werd konden we de porties groter maken en variëren met de nieuwe dingen die hij dan mocht qua leeftijd. Pasta invriezen was hier geen groot succes, wel maakten we als we zelf pasta aten extra saus (wat kindvriendelijk uiteraard) en vroren dat per portie in. De pasta zelf kookten we dan vers op de dag dat onze zoon het kreeg. Sinds hij 1,5 jaar oud doen we dit niet meer omdat hij voornamelijk met de pot mee kan eten, maar als we een restje overhouden vriezen we dat nog steeds in. Altijd handig om achter de hand te hebben!

één jaar geleden

Ik doe het eigenlijk op dezelfde manier als de oefen hapjes. Groente stoom/pureer ik in grotere hoeveelheden, alleen doe ik nu ook verschillende groentes door elkaar. Ze is 6 maanden en eet 100 gram, ik maak direct 4 porties klaar per gerecht. Voor de macaroni eet ze bijvoorbeeld: 50gram groente (paprika, wortel, broccoli, tomaat ontveld) 10 gram geruld gehakt 40 gram gekookte pasta Beetje verse kruiden en tomaten puree voor de smaak. Als ze naar 200 gram gaat, dan verdubbel ik de aantallen. Even samen in de blender en daar voeg ik nog een klein beetje tomatenpuree, tijm en oregano aan toe. Voor aardappel en rijst gerechten doe ik hetzelfde. Ik kook op 1 dag 3 soorten eten, wissel de groenten wat af in soort/hoeveelheid en heb dan in 1x 12 porties eten. Gerechten met aardappel kies ik voor de 4 porties wel steeds een ander soort groente ivm variatie. De aardappel kook ik trouwens vers als ze het aardappel gerecht krijgt, groente en vlees/vis doe ik alvast samen in 4 bakjes. De rijst en pasta gerechten maak ik wel voor 4x compleet. Ik varieer daarnaast per bakje met kruiden. Door het ene pasta gerecht tijm en oregano, door een ander bieslook en ipv gehakt ook wel eens zalm met dille etc. Door de rijstgerechten doe ik vaak wat pindakaas. Binnenkort ga ik ook paprika en kerrie gebruiken, dat was bij de oudste ook een succes.

één jaar geleden

Wat ik deed bij mijn kleine is gewoon heel makkelijk 1,2 aardappelen/zoete aardappels koken met broccoli bloemkool (welke groente je zelf wilt) wortels erin en soms ipv aardappelen rijst en je kan er gewoon een stuk kipfilet mee laten koken en dan alles pureren lekker makkelijk en snel soms liet ik mijn kleine ook het water van de groente drinken of deed dit om het eten te verdunnen he makkelijk en je bent binnen 20min klaar ik deed het vaak dan voor 2 dagen en evt nog een beetje olie doorheen roeren voor het gemakkelijken van de stoelgang

één jaar geleden

Bedankt voor de tips allemaal. hier kan ik iets mee

één jaar geleden

Wij eten ook niet echt baby proof, veel pittige / gekruide pasta’s etc. Ik doe eens in de 2 weken boodschappen voor ons zoontje, aardappelen en wat soorten groenten. Dit kook ik dan allemaal en maak er met de staafmixer prakjes van en vries het in. Zo kunnen we even vooruit

één jaar geleden

Iemand ook tips als baby moeders kook kunsten niet kan waarderen? Ik dacht dat mijn zoontje een slechte eter was, maar als ik hem een potje geef eet hij als een bootwerker. Ook stukken eten gaan er goed in zoals brood of stukken fruit. Alleen als mama moeite moet doen hoeft het niet meer😂🙈.

één jaar geleden

Iemand ook tips als baby moeders kook kunsten niet kan waarderen? Ik dacht ...
Misschien meer vocht bij je eigen eten toevoegen, potjes zijn vrij vloeibaar. Dit hielp hier wel iig.

één jaar geleden

Misschien een goeie tip; ik maakte in een keer een enorme berg pasta saus met veel tomaten, basilicum, wortel, paprika, gehakt, etc. Die giet je dan in een muffin bakplaat en vries je in. Vervolgens als ze hard zijn gewoon in een zakje met z’n allen. Als we dan pasta eten, had mijn dochter haar eigen saus!

één jaar geleden

Reactie op Doperwt

Misschien meer vocht bij je eigen eten toevoegen, potjes zijn vrij vloeibaa ...
Oh slim! Dat zou het best wel een kunnen zijn inderdaad. Scheelt ook weer een deuk in mijn ego🤣.

één jaar geleden

Wanneer ik kookte haalde ik voordat ik alle heftige/scherpe kruiden in het eten deed een deel ervan in een ander pannetje en deed dan wat milde kruiden (of in het begin helemaal geen). Zo at hij toch met de pot mee. In het begin gaf ik hem trouwens enkele groenten…dus bijv alleen zoete aardappel, of alleen broccoli (rapley methode). Dit om de verschillende structuren en smaken te leren kennen en hij at toen nog niet veel ‘vast’ . De tip van de pastasaus vind ik echt super! Die ga ik zeker gebruiken voor deze baby :-)