11 Reacties

8 maanden geleden

Wellicht vind je kindje een speen helemaal niet prettig? Een speen is ook niet effectief bewezen dat het helpt bij krampjes. Het kan echter wel troostend/afleidend zijn. Als het specifiek tegen krampjes is zou ik proberen een andere oplossing dan een speen te zoeken. En speen heeft namelijk ook nadelen. En qua fopspeen tsja vele soorten en maten en ieder kindje is anders en heeft dan ook een andere voorkeur. Ik sluit mij ook aan bij het advies van CB. Je budget, persoonlijke voorkeur voor materiaal spelen hierin ook een rol.

8 maanden geleden

Wij hebben die van MAM en zijn daar heel tevreden over. Maar of het werkt tegen krampjes weet ik niet... Dat is mij nooit opgevallen.

8 maanden geleden

Wellicht vind je kindje een speen helemaal niet prettig? Een speen is ook n ...
Ik zoek ook niet echt een speen die helpt tegen krampjes, dat heb ik miss verkeerd verwoord hierboven. Het gaat inderdaad om afleiding, troost en zuigbehoefte, maar we merken dat ze dit fijn vindt bij krampjes. Verder bieden we ook geen speen aan. Het zou inderdaad kunnen dat ze het niet fijn vindt, maar het zou ook de verkeerde speen kunnen zijn nu. Daar zijn we dus zoekende in :)

8 maanden geleden

Het is inderdaad heel wisselend welke speen bij je kindje past en echt een beetje uitproberen. Mijn voorkeur ging ook uit naar NIET de bibs, dus ik ben begonnen met de Difrax Dental newborn speen. Deze pakte hij niet, maar Difrax natural newborn zuigt hij al een stuk beter op. Ook deze moeten we nog wel grotendeels vasthouden, maar het lukt hem steeds beter/langer zelf. Maar het is sowieso iets waar ze aan moeten wennen en waarbij de zuigbehoefte sterk genoeg moet zijn voor ze hem in kunnen houden. Is er trouwens niet ook nog een verschil tussen de newborn spenen en de 0-6 maanden spenen van Difrax? Verder zie ik op m'n werk (kinderopvang) ook veel kindjes met spenen van Avent. Al is Difrax (en Bibs) favoriet.

8 maanden geleden

Ziekenhuissoothie (nicu soothie) even googelen. Deze pakken vrijwel alle kindjes. Heb nu zelf de Medela soft. Bij de oudste tijdlang zo'n soothie, maar die pakte alles dus ook regelmatig een speentje gekocht bij Kruidvat/action of wat er ook maar in de buurt was in case of emergency 馃槤

8 maanden geleden

Reactie op Annaghha

Ziekenhuissoothie (nicu soothie) even googelen. Deze pakken vrijwel alle ki ...
Oh en hebben nu ook die Difrax natural 0-6, maar die vind ik vrij hard in vergelijking met de Medela soft en zo'n nicu soothie 馃榿

8 maanden geleden

Medela soft silicone?

8 maanden geleden

Reactie op AmaiyaMaine

Het is inderdaad heel wisselend welke speen bij je kindje past en echt een ...
De newborn hebben we ook geprobeerd maar die leek echt te klein voor haar mond waardoor wij het logisch vonden dat het haar niet lukte om hem in te houden.. toen heb ik de 0-6 maanden geprobeerd.

8 maanden geleden

Het is echt heel erg zoeken met speentjes. Bij onze jongste dochter hebben wij wel 6 speentjes geprobeerd voordat ze er een pakte. Ze deed het zelfde als hoe jij het nu omschrijft. Onze dochter ging uiteindelijk goed om Philips avent ultra air

8 maanden geleden

Reactie op Nadine31

Ik zoek ook niet echt een speen die helpt tegen krampjes, dat heb ik miss v ...
Ik snap je. Denk echt dat je zelf wat moet uitproberen op basis van leeftijd indicatie op de spenen. Ieder mondje en voorkeur is ook weer anders. Vriendin van mij heeft wel 8spenen uitgeprobeerd. Uiteindelijk een speen van MAM die ze nu gebruiken.

8 maanden geleden

Mam speen altijd gehad hier