42 Reacties

één jaar geleden

Sja die dingen gebeuren. Mijn kind is toen hij 1,5 was net naast z’n oog gebeten. Heel vervelend maar je kunt ze niet vragen om 2 meter afstand te houden van elkaar. En als kindjes zich nog moeilijk kunnen uiten of impulsief reageren gebeuren die dingen. Ik was eigenlijk helemaal niet boos. Vind het heel mooi dat ze de kindjes ook de ruimte geven om conflicten samen op te lossen. En meestal gaat dat goed en kunnen ze op tijd bemiddelen waar nodig blijkt. En soms gebeurt er zoiets. Snap dat je het even vervelend vind hoor, maar probeer het niet te groot te maken.. 😊

één jaar geleden

Ik zou een gesprek aanvragen. Dat ze de naam van het kindje niet geven is standaard beleid. Dat kindje doet het ook niet kwaadwillend. Je zou wel mogen weten wat de omstandigheden waren waardoor het kon gebeuren en wat ze eraan gaan doen om te voorkomen dat het opnieuw gebeurt.

één jaar geleden

Bedankt, dat helpt wel om te relativeren. Mijn baby kan zich alleen niet verweren. Het kan ook lastig een conflict oplossen, want hij kan amper bewegen. ik heb het gevoel alsof hij als een prooi in een stoel gevonden zat terwijl een peuter zich erop kon botvieren en niemand ingreep… begrijp me niet verkeerd, ik heb zelf ook een peuter in huis, maar die mag echt niet zijn babybroertje verwonden om er wat van te leren.

één jaar geleden

Tjah... dat soort dingen gebeuren tussen kindjes. De leidsters kunnen er niet de hele tijd bovenop zitten. Hier heeft eigenlijk niemand schuld aan. Is gewoon een vervelend voorval.

één jaar geleden

Ik vind persoonlijk dat je een beetje overdreven reageert. Dit soort dingen kunnen gebeuren en waarschijnlijk heeft dit kindje dit niet bewust gedaan. Het zal ook zeker niet zijn om er van te leren. Daarnaast kan je niet verwachten dat de leidsters continu alles zien en zelfs als ze er wel bovenop zitten is een ongelukje zo gebeurd.

één jaar geleden

Bedankt, dat helpt wel om te relativeren. Mijn baby kan zich alleen niet ve ...
Ik denk dat je de situatie in je hoofd nog erger maakt door de omschrijving een 'prooi in z'n stoel en dat de peuter zich erop kon botvieren' Kinderen kennen hun eigen krachten niet. Ik snap dat je dat niet leuk vindt maar zulke dingen kunnen gebeuren. Kinderen zijn snel en zij hebben meerdere kindjes onder hun hoede. Denk dat je kindje er inmiddels al geen weet meer van heeft😊

één jaar geleden

De 2e dag op de opvang (zoontje was dus echt net 4 maanden of misschien jonger), gooide een kindje een houten Speelgoed trein in de box.. Flinke blauwe/groene bult geworden.. Helaas gebeuren dat soort dingen wel eens.. Ze hebben geen ogen in hun achterhoofd. Denk dat het niet uitmaakt welk kindje het heeft gedaan. Als je er nog verder over wilt praten zou je dat met de opvang zelf kunnen doen. Bijvoorbeeld over wag de omstandigheden waren, waar de leidsters waren etc.

één jaar geleden

Bedankt, dat helpt wel om te relativeren. Mijn baby kan zich alleen niet ve ...
Je kan haar moeilijk in een kooi stoppen zonder contact met kindjes. En kindjes zijn niet altijd handig in contact. Dus ook als het een baby betreft: it happens. Sorry… en als je liever geen contact wil met andere kindjes kun je beter een nanny nemen. Een kneepje oid is helaas zo gebeurd en je kunt dat niet de leidster kwalijk nemen. Hoe vervelend ook.

één jaar geleden

Je was er niet bij dus het is normaal dat je in je hoofd een rampscenario “verzint”, dat doen we allemaal als het om onze kinderen gaan. Ik zou er gewoon casual een gesprek over aangaan met de verzorgsters en gewoon vertellen zoals je het hier vertelt: dat je echt geschrokken bent en dat je bang bent. Ze kunnen niet overal bovenop zetten en alles zien, maar als ze weten dat je je zorgen maakt zullen ze je proberen geruststellen.

één jaar geleden

Hoe vervelend ook... dit soort dingen gebeuren. Ook als er 4 keer zoveel personeel zou zijn. Onze kinderen zijn ook wel eens gebeten of geknepen. En ik weer zeker dat 1 van mijn kinderen dat ook wel eens heeft gedaan. Het is niet leuk, maar waar kinderen amen spelen/leven gebeuren dit soort dingen

één jaar geleden

Kindjes zijn kindjes en proberen van alles uit. Mijn zoontje is heel druk met aaien, maar uit enthousiasme slaat hij dan ipv aaien. En toen ik aangaf dat hij last van zn oortjes had, werd hij toch per ongeluk op zn oortje geslagen. Was niet te voorkomen 🤷🏼‍♀️ gebeurd over en weer tussen de kindjes

één jaar geleden

Jeetje, doe eens tien stappen terug. Ik vind je reactie vrij overtrokken. Het zijn kinderen en dan gebeuren dit soort dingen. Dat heeft niks te maken met het vertrouwen in de dames van het kdv. Zij laten een ander kind echt niet opzettelijk jouw kind krabben. En waarom voel je je schuldig? Je kind verwijt je niks hoor. Hij zal nog wel vaker te maken krijgen met het gedrag van andere kindjes, vaak is dat leuk en soms wat minder. Daar leren ze allemaal van.

één jaar geleden

Toen mijn zoontje 4-5 maanden was is hij in zijn voorhoofd gebeten. De tandafdrukken stonden erin en die hebben er ook ongeveer een half jaar ingestaan 🙈 Ik was wel even geschrokken, maar die dingen gebeuren nou eenmaal. Nu zie je er niks meer van.

één jaar geleden

Natuurlijk is het vervelend dat je kindje dit overkomt. Je wilt niet dat je kindje pijn heeft en het doet je als moeder altijd zeer als zoiets gebeurt. Echter, ik probeer het altijd om te draaien. Mijn zoontje zal zoiets in de toekomst vast ook eens doen bij een ander kindje. Die gedachte vind ik vreselijk maar het hoort er helaas wel bij. Dan weet ik dat het geen opzet is en dat dit soort dingen horen bij het leren sociaal om te gaan met andere kindjes. Ik zal het natuurlijk uit alle macht proberen te voorkomen door te focussen op aaien en zachtjes doen, maar helemaal voorkomen kun je dit geloof ik niet…

één jaar geleden

Pijnlijk he als zulke dingen gebeuren, maar helaas gebeuren zulke dingen. Wij waren met een bevriend stel op vakantie incl hun dochter van twee. Laatst genoemde sloeg onze dochter van 1.5 zomaar met een speelpan op het hoofd. We zater er omheen, dus ik wil zeggen het kan overal gebeuren. Maar fijn is anders😔

één jaar geleden

Aaah sneu!! Snap dat je dit zielig vindt hoor. Je hoeft je niet schuldig te voelen want je kunt er niks aan doen. Je geeft je grootste bezit af (wat soms al lastig kan zijn) en dan gebeurd zo iets. Maar kinderen zijn zó snel, al stond ze er naast was het waarschijnlijk al te laat. Ik zou gewoon ter verduidelijking een gesprekje aanvragen. Dan heb je wat meer info en kun je het misschien wat meer relativeren. Als je merkt dat je er echt mee blijft zitten/geen vertrouwen hebt: vragen of hij naar een 0-2 groep mag? Ik vertrouw peuters ook echt niet bij mijn baby haha, ze vinden ze heulll interessant maar baby's kunnen nog niets terugdoen.

één jaar geleden

Ik snap je gevoel, maar zelfs in de beste kinderopvang kunnen ze niet elke seconde alle kindjes in de gaten houden. Zulke dingen zijn snel gebeurd. Ik vind het ook niet slecht dat ze niet zeggen welk kindje het gedaan heeft. Ik snap je verdriet en je woede, het is niet leuk en niet eerlijk. Maar hier is gewoon geen schuldige om aan te duiden of je woede op te richten.

één jaar geleden

Ik snap dat je geschrokken bent. Maar even nu de ratioknop aanzetten: 1. Jij hoeft je niet schuldig te voelen. Je kunt je niet niet voor alles beschermen. 2. Ook zonder personeelsgebrek gebeurd dit. Kinderen zijn sneller dan het licht. Super dat het bij jou thuis jooit is gebeurd, maar dat is meer een uitzondering dan de regel. 3. Dit kindje heeft echt niet bewust gedacht: zo, nu ga ik eens even heel hard een baby zeer doen. Oorzaak en gevolg, actie reactie. Het bestaat allemaal niet in die koppies van deze kleintjes. Jouw baby was geen prooi. 4. Jouw kleintje houdt hier geen schade aan over ook psychisch niet. Hij is het zelfs al vergeten. Zeker niet als jij (wellicht even gespeeld) hem gewoon vrolijk weer brengt morgen. Het wordt was een probleem als jij angstig gaat reageren. Dat gaat hij mee krijgen. 5. Adem! En bedenk je maar, over een paar jaar, kan jouw zoontje het zijn die bijv een blok op iemand hoofd knalt. En ook dan kan dat gebeuren, en is er geen man overboord. 6. Dikke knuffel! Het komt goed, chill, pak wat lekker en vindt even de ontspanning zodat je hier met wat meer rust naar gaat kijken.

één jaar geleden

Adem in, adem uit. Kinderen zijn gewoon lomp en dit zal echt niet de laatste keer zijn. Jouw kind zal ongetwijfeld ook een keer de "dader" worden. Het hoort erbij, het is echt normaal gedrag voor jonge kinderen. Het hoort bij gezond en normaal opgroeien, je kan ze niet voor alles beschermen. Waarom wil je weten welk kind dit gedaan heeft? Je kan helemaal niks met deze informatie.

één jaar geleden

Ik snap je schrik! Maar moet eerlijk zeggen dat het hier ook wel eens gebeurd is, maar dan thuis. Ik heb 1 kind en vrienden 2 kinderen. Ze zien elkaar vaak. Mijn kind en hun jongste zijn precies even oud. Ze zijn lief samen maar soms slaat de 1 opeens de ander. En dan niet om het slaan, maar omdat ze gewoon nog niet zo handig zijn! Het blijven wel kinderen ☺️ Dat ze niet willen vertellen welk kind het was, ja dat snap ik wel. Dat kind zal het misschien ook helemaal niet expres gedaan hebben en zoals al gezegd, waarom wil je graag weten welk kind het was? In mijn ogen heeft dat geen toegevoegde waarde