24 Reacties
2 jaar geleden
Zonnatura paprikaspread
Pindakaas
Notenpasta
Hummus
Leverworst wordt afgeraden ivm teveel Vitamine A.
2 jaar geleden
Ja best lastig hè? Want veel hartige belegjes hebben veel zout!
Zuivelspread (wel goed kjjken, sommige hebben veel zout en andere niet)
Humus (evt zelf maken)
Ricotta
Omelet (ei met scheutje melk klutsen)
Stukje getoast brood bestrijken met een knoflookteentje en daarna een tomaat er over strijken, daarna scheutje olijfolie
Beetje tomatensaus met gedroogde oregano
Iets van salsa saus als je dat toevallig hebt
Wij gaven ook wel eens een plakje kipfilet maar dat at hij er altijd vanaf en dan liet hij het brood staan 😂
2 jaar geleden
Pindakaas
Hummus
Geitenkaas
Vega leverworst (geen normale ivm vitamine A)
Kipfilet
Ik maakte me nooit zo druk om zout, je smeer er zó weinig op
2 jaar geleden
Ik doe ook wel eens vegetarische smeerworst.
Bij zuivelspread even de verpakking lezen en eentje met minder dan 1,0 zout kiezen.
Pindakaas 100%.
Zelf hummus maken (heel simpel!).
2 jaar geleden
Zelf hummus of andere bonenpuree maken, die gaan er hier altijd goed in. Heel simpel, hier is zwarte bonen en olijfolie favoriet (vind ik zelf met een beetje zout of salsa erbij ook lekker op een cracker!). Die kan je als je geen zin hebt om de keukenmachine schoon te maken zelfs gewoon even heel goed prakken, dus super makkelijk.
100% pindakaas en andere notenpasta's zijn ook lekker!
Leverworst zou ik niet doen, dat wordt onder de 4 jaar afgeraden ivm de grote hoeveelheid vitamine A.
2 jaar geleden
Hier eet dochter (net 2 jaar) nog steeds regelmatig alleen boter op haar brood.
Verder houmous of pindakaas.
2 jaar geleden
Reactie op xxTessa
Pindakaas en notenpasta
Zuivelspread
Tomatenspread (zelf maken)
Zelfgemaakt ...
Hoe maak jij je tomatenspread? :)
2 jaar geleden
Reactie op September2109
Hoe maak jij je tomatenspread? :)
Hey
Ik doe een aantal tomaten in de blender, ik haal wel het binnenste waterige eruit dus alleen het vlezige deel van de tomaat.
Daar blender ik ook wat basilicum of andere kruiden doorheen.
Dan dat mengsel in een pannetje warm maken, dan komt er nog meer water vrij. Ik doe het even door een zeef zodat dat waterige eruit gaat en laat het in de koelkast afkoelen. Dan heb je een smeerbare tomatenspread!
Voor onszelf doe ik er daarna nog knoflook, olijven en zongedroogde tomaten bij.. kleingesneden en voor de jongste van 10 maanden dus gewoon alleen wat kruiden.















