24 Reacties

2 jaar geleden

Mijn zoontje krijgt op zn boterham zuivelspread/roomkaas. Voor de rest probeer ik niets te geven omdat het dan vaak niet wordt geaccepteerd. Maar je zou van de kleine keuken nog pindakaas kunnen proberen?

2 jaar geleden

Zonnatura paprikaspread Pindakaas Notenpasta Hummus Leverworst wordt afgeraden ivm teveel Vitamine A.

2 jaar geleden

Ja best lastig hè? Want veel hartige belegjes hebben veel zout! Zuivelspread (wel goed kjjken, sommige hebben veel zout en andere niet) Humus (evt zelf maken) Ricotta Omelet (ei met scheutje melk klutsen) Stukje getoast brood bestrijken met een knoflookteentje en daarna een tomaat er over strijken, daarna scheutje olijfolie Beetje tomatensaus met gedroogde oregano Iets van salsa saus als je dat toevallig hebt Wij gaven ook wel eens een plakje kipfilet maar dat at hij er altijd vanaf en dan liet hij het brood staan 😂

2 jaar geleden

Volgens mij is kids smeerkaas ook al veel te zout. In ieder geval lees je dat overal. Hummus zit ook veel zout in. Wij doen zuivelspread. Banaan kan je er nog op doen. Vind hartig altijd wel weinig keuze inderdaad, omdat overal te veel zout in zit

2 jaar geleden

Pindakaas Hummus Geitenkaas Vega leverworst (geen normale ivm vitamine A) Kipfilet Ik maakte me nooit zo druk om zout, je smeer er zó weinig op

2 jaar geleden

Gekookt eitje, gebakken eitje, omelet, geroosterd brood met olijfolie en tomaat, pindakaas, kipfilet dag van te voren koken of bakken en dan heel fijn snijden en mixen met een beetje hummus en op brood smeren.

2 jaar geleden

Hoemoes Zuivelspread Pindakaas Halvarine Ei

2 jaar geleden

Ik doe ook wel eens vegetarische smeerworst. Bij zuivelspread even de verpakking lezen en eentje met minder dan 1,0 zout kiezen. Pindakaas 100%. Zelf hummus maken (heel simpel!).

2 jaar geleden

Wil je op die leeftijd per se al beleg doen? Mijn zoontje is 1 en krijgt nog steeds veel boterhammen met alleen boter. En verder soms avocado, geprakte banaan, pindakaas en bepaalde notenpasta’s. Hoemoes met minder zout (Maza), of zelfgemaakte groentepuree zou eventueel kunnen.

2 jaar geleden

Ik maak zelf groente en fruit spreads. Ze vindt het erg lekker en het is best wel simpel! Kleine hoeveelheden en dan is het een paar dagen houdbaar in de koelkast

2 jaar geleden

Zelf hummus of andere bonenpuree maken, die gaan er hier altijd goed in. Heel simpel, hier is zwarte bonen en olijfolie favoriet (vind ik zelf met een beetje zout of salsa erbij ook lekker op een cracker!). Die kan je als je geen zin hebt om de keukenmachine schoon te maken zelfs gewoon even heel goed prakken, dus super makkelijk. 100% pindakaas en andere notenpasta's zijn ook lekker! Leverworst zou ik niet doen, dat wordt onder de 4 jaar afgeraden ivm de grote hoeveelheid vitamine A.

2 jaar geleden

Reactie op NMLLW

Ik maak zelf groente en fruit spreads. Ze vindt het erg lekker en het is be ...
Altijd op zoek naar nieuwe inspiratie, wat zijn jouw favoriete combinaties? 😁

2 jaar geleden

100% pindakaas

2 jaar geleden

Pindakaas en notenpasta Zuivelspread Tomatenspread (zelf maken) Zelfgemaakte humus Zou vooral niet veel andere dingen doen nog

2 jaar geleden

Zelf heb ik een tijdje geleden muhammara ontdekt, op basis van geroosterde paprika. Weet niet of een baby dat mag hebben.

2 jaar geleden

Reactie op EmmelienB

Altijd op zoek naar nieuwe inspiratie, wat zijn jouw favoriete combinaties? ...
Tot nu toe gemaakt: aardbei banaan, pindakaas banaan wortel en rode biet appel. Laatst zag ik ergens een recept met gedroogde abrikozen, die ga ik ook nog proberen. Jij?

2 jaar geleden

Hier eet dochter (net 2 jaar) nog steeds regelmatig alleen boter op haar brood. Verder houmous of pindakaas.

2 jaar geleden

Reactie op xxTessa

Pindakaas en notenpasta Zuivelspread Tomatenspread (zelf maken) Zelfgemaakt ...
Hoe maak jij je tomatenspread? :)

2 jaar geleden

Reactie op September2109

Hoe maak jij je tomatenspread? :)
Hey Ik doe een aantal tomaten in de blender, ik haal wel het binnenste waterige eruit dus alleen het vlezige deel van de tomaat. Daar blender ik ook wat basilicum of andere kruiden doorheen. Dan dat mengsel in een pannetje warm maken, dan komt er nog meer water vrij. Ik doe het even door een zeef zodat dat waterige eruit gaat en laat het in de koelkast afkoelen. Dan heb je een smeerbare tomatenspread! Voor onszelf doe ik er daarna nog knoflook, olijven en zongedroogde tomaten bij.. kleingesneden en voor de jongste van 10 maanden dus gewoon alleen wat kruiden.

2 jaar geleden

Ik maak zelf hummus van enkel kikkererwten, tahini en olijfolie (dus zonder zout). Ingrediënten pureren en klaar. Dat vries ik in kleine ijsblokjes in, zodat ik mooi 1 blokje kan ontdooien voor 1 boterham.