6 Reacties

2 jaar geleden

Nee fles klaargemaakte melk en dan de havermout er beetje voor beetje bij doen.

2 jaar geleden

Ik deed altijd 1 deel havermout (gewone vlokken, niets malen), 2 delen warme melk of gekookt water en dat dan even laten staan. Je kunt het ook met koude melk/water maken en dan de nacht in de koelkast zetten. Sochtends even een minuutje magnetron en het is klaar. Er zijn ook zoveel extra opties om het interessant te maken voor ze. Wij doen er vaak fruit door, kruiden als kaneel is ook lekker, of kokosmelk ipv gewone melk.

2 jaar geleden

Mag je poedermelk koken dan? Anders wordt de havermout toch niet dik?

2 jaar geleden

Ik zie dat je kindje al 11 maanden is, dan kun je gewoon brinta gebruiken. Melk goed warm klaarmaken, brinta erdoor roeren tot het nog net vloeibaar is, even laten staan zodat het wat dikker wordt en dan is het ver genoeg afgekoeld om zo naar binnen te lepelen. Voor de variatie doen we er hier af en toe wat fruit of kaneel door.

2 jaar geleden

Gewoon wat schepjes havermout toevoegen aan de warme melk en dan een poosje laten staan. Ik zou de havermout met 11 maanden niet meer malen hoor. Ik gebruik zelf altijd gewoon warme volle melk, heet water of Griekse yoghurt. Maar ik neem aan dat het met opvolgmelk hetzelfde werkt als met koemelk. Voor de variatie vaak bijvoorbeeld wat appel en kaneel of geprakte banaan en pindakaas erdoor.

2 jaar geleden

Reactie op Gea93

Ik deed altijd 1 deel havermout (gewone vlokken, niets malen), 2 delen warm ...
Ik doe het ook op deze manier met de koude melk en dan een nachtje koelkast. Dikt dan goed in, met de juiste verhoudingen 😉