49 Reacties

9 dagen geleden

Helm op. Kind went er zo aan en het beschermt je kind. Mijn kind heeft altijd een helm op de fiets op. Zelfs als hij op zijn loopfietsje zit. Helmen moeten genormaliseerd worden. Kinderen zijn nog zo kwetsbaar

9 dagen geleden

Wij hebben ook een elektrische bakfiets (Carqon) en ons zoontje heeft altijd een helm op. Ik ben het met Cherize eens dat het genormaliseerd moet worden. Ze hebben er echt geen last van. Zoon is inmiddels bijna drie en weet niet beter dan dat hij op de fiets, ook de bakfiets, een helm op moet.

9 dagen geleden

Helm op. Waarom zou je hier twee keer over denken?

9 dagen geleden

Wij wilden ons zoontje ook een helm op doen, maar in de bakfiets zit dit niet lekker. Hij zit nu in een peuterstoeltje (1 jaar en 3 maanden oud) en het helmpje zit dan tegen de rugleuning waar hij niet heel lekker door zat. Als hij ouder is zit hij natuurlijk op het bankje en is het wellicht anders, dan krijgt hij z’n helmpje wel op. Op de loopfiets en voorop de mamafiets krijgt hij z’n helmpje wel op

9 dagen geleden

Helm op! Niet vervelend bedoeld, maar ik snap niet waarom je hier überhaupt over twijfelt. Vind het sowieso belachelijk dat er in Nederland zo laks mee wordt omgegaan in vergelijking met andere landen. Je kind is je kostbaarste bezit en zo kwetsbaar nog.

9 dagen geleden

Helm op! Ik heb eens een bericht mee gekregen dat een oma was gevallen met een klein kind voor op de fiets, kindje was met de zijkant van het hoofd op de stoeprand gevallen kindje is een poos in coma geweest en heeft nu hersenschade. Was nog niet eens een elektrische fiets

9 dagen geleden

Reactie op Essie133

Wij wilden ons zoontje ook een helm op doen, maar in de bakfiets zit dit ni ...
Hier loop ik ook tegenaan. Hoe doe je kindjes een helm op in de baby- en peuterschaal? Of is het dan niet nodig omdat de schaal ze beschermt? Bij een 1,5-jarige zou ik sowieso een helm op doen op de (bak)fiets. Dan steekt het hoofd van je kind boven de bak uit en is dus extra kwetsbaar bij vallen of ongelukken.

9 dagen geleden

Ik ben pro helm opzetten omdat ze zo leert dat het bij fietsen hoort en later dan al gewoon is wanneer het er echt wel toe doet.

9 dagen geleden

waarom zou je twijfelen, hoezo overdreven? Als er iets gebeurt…

9 dagen geleden

Hier heeft iedereen een helm op inclusief ik zelf. Ze kunnen hard gaan en je kunt vervelend terecht komen. De consequentie van het niet dragen terwijl het nodig was geweest is voor mij te groot vs. Het 'ongemak' van de helm

9 dagen geleden

Als het een "normale" fiets of elektrische fiets was geweest, had ik er sowieso niet over getwijfeld en het sowieso al gedaan. Mijn dochter zit echter in een peuterschaal vast geriemd in de bakfiets. Ik zie in mijn omgeving en op de kinderopvang geen kinderen met helm op in de bakfiets. Ik zelf neigde, zoals eerder beschreven, naar wél doen, gezien t geen kwaad kan en eigenlijk alleen maar mogelijk voordeel kan opleveren. Toch dacht 1% in mij; mogelijk is het onnodig of onprettig gezien het zitten van haar in de peuterschaal in de bakfiets. Ik heb overigens ook al 1 besteld, maar was gewoon heel erg benieuwd naar wat andere ouders doen of zouden doen in deze situatie. Bedankt allemaal voor de reacties!

8 dagen geleden

Reactie op LenaNoa

Als het een "normale" fiets of elektrische fiets was geweest, had ik er so ...
Ik zou anderen niet als graadmeter nemen. Ik fiets elektrisch, net zoals de halve school. Mijn zoon is zo ongeveer de enige met een helm. Toen hij kleiner was, op de dagopvang, was hij echt de enige. Dan zag ik ouders 25 km per uur fietsen met zo'n kleintje voorop de fiets, ik moet er niet aan denken wat er kan gebeuren. Maar goed, dat is de verantwoordelijkheid van die ouders, ik zorg voor mijn eigen kind, dus die draagt een helm. Altijd. Ze wennen er snel aan, mijn zoon wil nu niet meer op de fiets als ik de helm eens vergeet.

8 dagen geleden

Hier even het andere kamp. Op de gewone fiets absoluut een helm, maar in de bakfiets doen wij het niet. Ze hebben een extra bescherming door de bakfiets en ze zitten laag bij de grond dus echt wel minder risico in mijn ogen. Wij kiezen dan voor snelheid & gemak.

8 dagen geleden

Hebben jullie zelf ook een helm op trouwens? Ik heb een helm, maar draag die eigenlijk nauwelijks op mijn stadfiets en de bakfiets. Behalve in de periode dat mijn peuter er op stond dat ik ook een helm op deed. Dat vond ik een terechte opmerking, maar deed hem dan alsnog alleen op als de peuter mee was. Beetje hypocriet eigenlijk haha.

8 dagen geleden

Oh jeetje mijn kind van 2,5 heeft geen helm op op de (gewone) fiets hoor.. We wonen ook wel in een rustig dorpje.. Maar ik heb er zelfs nog nooit echt over nagedacht. Vroeger hadden wij natuurlijk ook geen helm op. Maar de tijden veranderen I guess (kijk maar naar helmen bij wintersport!). Loop ik nou zo achter?

8 dagen geleden

Reactie op 3maaal3

Hebben jullie zelf ook een helm op trouwens? Ik heb een helm, maar draag di ...
Haha snap ik wel. Nee, ik heb zelf geen helm op de gewone fiets en de elektrische. Had ook geen op toen ik nog scooter reed (blauw kenteken) wat nu inmiddels ook verplicht is.

8 dagen geleden

Onze kinderen hebben altijd een helm op in het fietszitje op onze fiets, en op een loopfietsje/driewieler/step etc en dat vinden ze gelukkig heel normaal. In de bakfiets doen wij het niet. We hebben een driewieler en ik ga er vanuit dat we er niet mee omvallen 😅.

8 dagen geleden

Onze tweeling altijd een helm op! Op hun eigen fiets/loopfiets of in de bakfiets. Wij dragen dan zelf ook een helm. De enige plek waar ze geen helm op moeten is in de fietskar, die heeft een veilige ‘kooiconstructie’.

8 dagen geleden

Reactie op 3maaal3

Hebben jullie zelf ook een helm op trouwens? Ik heb een helm, maar draag di ...
Hier ook hypocriet, want ik draag er ook geen. Op de een of andere manier vind ik de veiligheid van mijn kind belangrijker dan die van mezelf. En ik acht hem kwetsbaarder dan ikzelf. En ik heb geen zin in helm-haar. Slaat allemaal nergens op eigenlijk. Ik ben laatst aangereden en sindsdien overweeg ik het toch wel, maar ik heb er nog geen gekocht.

8 dagen geleden

Ik heb zelf geen bakfiets, maar vraag me af of jullie jullie kinderen vastzetten in de bakfiets? Ik zie meestal kinderen waarbij de riempjes niet zijn vastgemaakt en vraag me dan ook altijd af hoe slim dat is. Want als je dan een aanrijding hebt, vliegen ze volgens mij alsnog dat ding uit.