21 Reacties

één jaar geleden

Ben je misschien zwanger? Daar veranderd je melk van!

één jaar geleden

Reactie op 2undertwo

Ben je misschien zwanger? Daar veranderd je melk van!
Nee, 100 procent zeker van niet😜

één jaar geleden

Misschien is hij ziek aan het worden? Eet hij hapjes? Onze zoon deed deze week ook vreemd, weigerde afgekolfde melk in een fles (tiet weigert hij al eens makkelijk, flesje echt nooit). Hij moest opeens overgeven en had diarree...

één jaar geleden

Reactie op Avdpee

Misschien is hij ziek aan het worden? Eet hij hapjes? Onze zoon deed deze w ...
Oei, ik zie net dat hij idd wel vast voedsel wil. Erg vreemd.. Zou ik toch even met een arts of lactatiekundige over praten. Hij heeft zijn melk nog wel nodig op deze leeftijd...

één jaar geleden

Oorontsteking? Dat was hier altijd een reden om de borst te weigeren (eerder dan slecht van eten). Komt aan de borst namelijk heel veel druk op de oren te staan

één jaar geleden

Geen idee wat het zou kunnen zijn.. maar misschien kan je je zoontje wel dingen als komkommer en meloen geven zodat hij wel wat vocht binnenkrijgt?

één jaar geleden

Reactie op Happymealtje

Geen idee wat het zou kunnen zijn.. maar misschien kan je je zoontje wel di ...
Ja ik let op zn vocht inderdaad door een papje te maken van melk en inderdaad waterig fruit te geven.

één jaar geleden

Reactie op Ivog

Oorontsteking? Dat was hier altijd een reden om de borst te weigeren (eerde ...
Geen idee.. zou dat zomaar kunnen. Hij is verder niet ziek. Geen ervaring mee hoor, hij heeft het ieder geval nog nooit eerder gehad.

één jaar geleden

Je cyclus kan ook invloed hebben op geur en smaak bij je moedermelk. Is die al terug op gang bij jou? Bij ons was het maandelijks ellende tussen de ovulatie en het doorbreken van de menstruatie...

één jaar geleden

Reactie op Dropje2021

Je cyclus kan ook invloed hebben op geur en smaak bij je moedermelk. Is die ...
Tot nu toe nog niet maar zou natuurlijk kunnen voor t eerst weer. Maar wat doe je daaraan? Hij zal toch moeten drinken.

één jaar geleden

Komen er mssn tandjes door? Soms kan dat pijn geven met drinken. Borstweigeren op deze leeftijd is iig vaak tijdelijk! Regelmatig de borst aanbieden zonder te dwingen. En anders eens proberen huid op huid te doen samen? Mssn hapt ie dan toch weer opeens!

één jaar geleden

Reactie op Evababy2

Komen er mssn tandjes door? Soms kan dat pijn geven met drinken. Borstweige ...
Thanks! Dat stelt een beetje gerust. Wil zo graag nog doorgaan. Tandjes kan, geen idee.

één jaar geleden

Wat rot die onrust! Hier ook wel eens zo’n fase gehad.. - probeer in verschillende houdingen te voeden, bijvoorbeeld samen liggen of dat hij op schoot zit in plaats van ligt - veel huid op huid, samen in bad of samen douchen kan ook helpen - blijf kolven om je productie op peil te houden. Je kunt hem kleine slokjes uit een beker geven of laten drinken uit een 360 of rietjesbeker. Je kunt er ook zelf ijsjes van maken, krijgt hij het toch binnen! - Heb je al een droomvoeding geprobeerd? Sommige kindjes happen slapend wel aan.. Heb je al een paracetamol gegeven en dan na een uurtje alsnog proberen te voeden? Succes!!

één jaar geleden

Negen maanden was verschrikkelijk hier! Bijten aan de borst en steeds wegdraaien. Ik heb toen veel snachts gevoed, dan ging het beter. Uiteindelijk koos m’n dochter eieren voor haar geld en begon weer normaal te drinken, maar dat duurde zeker twee/drie weken. Als je wil blijven geven, zou ik niet opgeven!! M’n dochter is nu 20 maanden en drinkt nog steeds drie/vier keer per etmaal! Supergezellig:-)

één jaar geleden

Wat rot die onrust! Hier ook wel eens zo’n fase gehad.. - probeer in vers ...
Ja zetpil gedaan, geen effect. Droomvoeding ook niet, hij is extreem overstuur in de nacht geweest.. logisch want zn troostmiddel is weg.. maar zowaar nu inderdaad 1x voorzichtig aangehapt terwijl hij gewoon rechtop zit. Hopelijk zijn we weer op de goede weg nu! Vrees wel weer deze nacht..

één jaar geleden

Reactie op nora92

Ja zetpil gedaan, geen effect. Droomvoeding ook niet, hij is extreem overst ...
Fijn dat hij wel weer aanhapte! Ik weet hoe moeilijk het is.. maar probeer hem niet je frustratie te laten merken. Ik vond dat vooral in de nachten heel pittig. Maar ja, dat helpt die kleintjes niet om de rust te vinden weer te drinken. Mocht je dat niet al doen en mocht je het prettig vinden.. dan kan het ook nog helpen om hem bij jou te laten slapen. Heb ik ook wel eens een paar nachten gedaan. Bij mij is het altijd starten in je eigen bed, maar als het s nachts niet gaat dan keertje bij mij.. Heel veel succes vannacht!

één jaar geleden

misschien werkt gelijk voeden vanuit bed. als hij nog een beetje slaperig is en nog niet helemaal wakker. ik doe dit standaard bij mijn dochter aangezien ze overal door word afgeleid.

één jaar geleden

Mijn dochtertje was er met 10 maanden klaar mee. Ze was op vakantie niet helemaal lekker en duwde me gewoon weg. Ze pakte wel flesjes en vond dat denk ik gewoon makkelijker…. Heb het nog een paar keer geprobeerd, maar de boodschap was duidelijk 🙈 misschien proberen wat meer vocht bij de vaste voeding te krijgen. Zoete aardappel verdunnen als papje bijvoorbeeld. Ik zou het gewoon nog af en toe proberen. Beschuit met melk. Succes!

één jaar geleden

Mijn dochtertje nu inmiddels 2 weigerde met 9 maanden ook ineens uit het niets de borst. Ze wilde het gewoon niet meer en had er ook geen behoefte meer aan. De fles wilde ze ook niet. Ze wilde enkel nog vast voedsel, maar met 9 maanden dronk ze wel al water en thee. Dit was volgens het CB prima en kon verder geen kwaad. Ben met 1 jaar toen begonnen met gewoon kleine beetjes melk(halfvolle melk) te geven uit een bekertje, dat was wel heel erg wennen maar is uiteindelijk helemaal goed gekomen.

één jaar geleden

Gaf je normaal altijd eerst de borst en daarna pas vast voedsel? Als hij blijft weigeren zou ik contact met huisarts opnemen. Hij heeft wel voldoende vocht intake nodig