18 Reacties

3 jaar geleden

Ik.zou even een lactatiekundige ibclc mee laten kijken. Misschien door eerst wel bijvoeden dat je bv op dit moment nog even niet voldoende is. Dag kan wel alsnog gebeuren maar heb je misschien wel even goede begeleiding bij nodig.

3 jaar geleden

Neem contact op met een lactatiekundige. Die vrouwen zijn helden. Krijg je zoveel zelfvertrouwen en support van en die weten ook wat 'normaal' is.

3 jaar geleden

Zoals al genoemd neem contact op met ibclc lactatiekundige. Die kunnen kijken of de kleine wel goed aanhapt en efficiënt drinkt. Ook wil ik je alvast vertellen dat het normaal is als ze vaker dan elke 3 uur willen drinken. Het maagje is ook immers niet zo groot. Echter elk uur willen drinken en snel in slaap vallen, is wel reden om even iemand mee te laten kijken. Voor een lactatiekundige, die wordt in je basis verzekering meestal niet vergoed, kijk daar wel ff naar. Ik moest het zelf betalen maar was het zeker waard. Als je liever niet wil stoppen met bv zeker even eentje opzoeken. Kijk wel dat ze echt ibclc gecertificeerd zijn.

3 jaar geleden

Persoonlijk vind ik het punt waarop je kindje niet aankomt het moment waarop je zou kunnen stoppen. Voor wie doe je de borstvoeding dan nog? Voor jezelf toch? Om een goed gevoel te hebben... Verder alleen maar credits voor je strijd! Wat goed dat je dit zo lang volgehouden hebt lieve mama!!

3 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Persoonlijk vind ik het punt waarop je kindje niet aankomt het moment waaro ...
Vind ik nogal een kort door de bocht beredenering. Het is niet zo dat dat niet bij te sturen is....

3 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Persoonlijk vind ik het punt waarop je kindje niet aankomt het moment waaro ...
Wat een aparte reactie. Natuurlijk doe je het niet voor jezelf, juist voor je kindje. Super knap dat ze ondanks dit niet meteen 'opgeeft' maar naar oplossingen wilt zoeken. Als er volgens het cb nog niet veel aan de hand dan heb je toch ruimte om het proberen te laten slagen .. Zou inderdaad even een lactatiekundige mee laten kijken. Is het echt waard. En misschien niet te lang tussen het volgende weegmoment laten zitten zodat je wel goed zicht op de groei blijft houden?

3 jaar geleden

Ik geef ook bv en de eerste 4 weken kwam hij niet genoeg aan helaas. Toen samen met een lactatiekundige een plan bedacht om de productie te verhogen en hem efficiënter te laten drinken. Nu 2 weken later komt hij weer goed aan en geef ik nog steeds bv. Dus er zijn zeker mogelijkheden, hou vol en schakel inderdaad een lactatiekundige in😄

3 jaar geleden

Reactie op Anoniem Nr Zoveel

Vind ik nogal een kort door de bocht beredenering. Het is niet zo dat dat n ...
Met heel veel moeite zeker wel, maar voor wie doe je dat..? Je kindje wordt echt blijer van genoeg kunstvoeding dan honger en strijden om borstvoeding...Soms heerst de gedachte dat kunstvoeding inferieur is, maar mensen vergeten dat onstilbare honger hier weer inferieur aan is. Het zal zeker iets kort door de bocht zijn, en het in aan de topicstarter om te kijken hoe erg de strijd is en of de kans nog groot is dat het goed komt. Maar liever TS vergeet niet dat je al enorm gestreden hebt, en dat alle keuzes goed zijn. Ook als je door wil strijden he! Je doet het goed :)!

3 jaar geleden

Reactie op JVGM

Wat een aparte reactie. Natuurlijk doe je het niet voor jezelf, juist voor ...
Pffft. Nou moet ik mezelf dus verdedigen en dat was niet de bedoeling. Maargoed. Natuurlijk doe je het (ook) voor jezelf. Als een kind zou kunnen kiezen zou hij echt voor voldoende voeding kiezen, welke voeding dat ook is. Natuurlijk is het je taak als moeder om de langere termijn in de gaten te houden. En dus goed om even door te strijden. Maar 9 weken is echt al een lange tijd. Het kindje heeft dankzij haar inzet al zoveel goede voeding gekregen. En dat is echt super! Dan ben je al meteen een top mama!

3 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Pffft. Nou moet ik mezelf dus verdedigen en dat was niet de bedoeling. Maar ...
To be fair.... ik doe het nu 7mnd maar absoluut niet voor mezelf ik heb er een bloedhekel aan. Mijn zoon viel eerst ook af maar dankzij hulp is hij nu juist fantastisch gegroeid. Zeker deze tijd ivm corona heeft bv een zeer grote meerwaarde voor mijn kleintje. Daarnaast.... ook met kv groeien kinderen soms niet goed.... dan maar gewoon water en brood geven? Vind het altijd zo ontzettend oneerlijk naar moeders toe die in hun ogen het beste voor hebben met de gezondheid van hun kind dat dat wordt weg gezet als dat ze het voor zichzelf zouden doen.... dat soort onzin zorgt er voor dat er dus steeds minder langvoeders zijn ondanks alle voordelen ( mits er genoeg gedronken wordt, maar er zijn 100 dingen die gedaan kunnen worden voordat je zou 'moeten' stoppen)

3 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Pffft. Nou moet ik mezelf dus verdedigen en dat was niet de bedoeling. Maar ...
Ik zit ook niet op een discussie te wachten haha. Maar je maakt nogal een statement en dan kun je toch verwachten dat mensen daar op willen reageren. Kunstvoeding boven honger, absoluut. Maar is er sprake van honger? Nog iets meer lusten en honger hebben is een groot verschil. TS wil volgens mij doorzetten voordat ze overstapt op kv dus vandaar laat een lactatiekundige meekijken en beoordelen wat handig is en goed voor de baby. Dat kunnen wij niet invullen. Maar je opmerking dat je het voor jezelf doet om een goed gevoel te hebben lijkt me juist het tegen overgestelde van hoe het is. Als je het idee hebt dat je je kindje te weinig voeding geeft voelt dat ontzettend kut!! Dan is het juist heel krachtig om er niet meteen mee te stoppen. Dat doe je niet om zelf een goed gevoel te hebben (Nogmaals kv boven echte honger uiteraard)

3 jaar geleden

Reactie op Anoniem Nr Zoveel

To be fair.... ik doe het nu 7mnd maar absoluut niet voor mezelf ik heb er ...
Hier nog erger... live voeden was geen succes dus ben ik al 9 maanden lang alle voedingen aan het kolven. Dus als ik het enkel voor mijzelf zou doen, dan was dat kolfapparaat al laaaang in de prullenbak beland, sterker nog, ik was er niet aan begonnen... Maar ik doe het voor mijn dochter 🥰 Uiteraard is er niks mis met KV, maar door de bv krijgt zij de antistoffen binnen om minder ziek te zijn. Zij is dan ook amper ziek geweest en daar heb ik veel voor over..

3 jaar geleden

Hier nog erger... live voeden was geen succes dus ben ik al 9 maanden lang ...

3 jaar geleden

Als je door wil gaan moet je dat absoluut doen. Ik vind ook dat je alles eraan moet doen als je daar de puf nog voor hebt. Borstvoeding is heerlijk. De reden dat ik dit zeg is dat ik 2 vriendinnen heb die door 12 weken kolven en strijden in een depressie zijn gekomen. Gepusht door lactatiekundigen en omgeving om door te gaan. Zij zeiden beide dat ze te lang door zijn gegaan omdat ze het gevoel hadden dat Borstvoeding echt beter was, en ze geen goede moeder zouden zijn als ze "opgaven". Daardoor ben ik misschien wat hard geworden. Het was heel moeilijk om ze zo te zien, en door de depressie moesten ze toch stoppen. Ik heb dat strijden gezien, en dat is echt knap

3 jaar geleden

Zoals velen hier zeggen bel een LLL, mijn zoontje dronk tot wel een uur lang en was nog steeds niet verzadigd. Bleek dat hij niet groot genoeg aanhapte en dus ook niet zo heel veel binnen kreeg waardoor ik kv moest bijgeven net zoals jou. Haal je zelf lactil capsules om het allemaal wat te stimuleren. Ik had echt een bloedhekel aan het voeden, ondertussen geniet ik ervan!

3 jaar geleden

Maar je kan ook beide blijven geven!! Ik geef ook borstvoeding maar heb niet genoeg voeding om volledige bv te geven. Dus doen we er een flesje naast. Onze zoon is 3,5 week oud. Ik leg gewoon beide kanten aan en kijk of hij daarna nog honger signalen afgeeft of als hij weer snel komt, dan geven we hem nog een flesje van soms 30, 60 of 90 ml. Dat ligt er een beetje aan hoelang en hoevaak hij heeft gedronken bij me, we doen het echt op gevoel. Soms heel lastig maar betekent wel dat ik nog steeds bv kan geven en dat vind ik onwijs fijn! In de kraamweek deed ik ook beide kanten voeden, daarna kolven en nog 30 ml bij geven. Ik vond het vreselijk, zag onwijs tegen de voeding momenten op want dan moest ik eerst beide borsten geven en daarna nog kolven. En er kwam zo zo weinig bij het kolven, werd het allemaal onwijs negatief van. Dus al snel gestopt met kolven en gedaan zoals we het nu nog doen, bv geven en daarna eventueel flesje met kv. Onze man groeit goed, heeft genoeg plasluiers en is niet hongerig oid. Dat is dus ook nog een optie!! Borstvoeding blijven geven en nog wat bijvoeden met kv. Ik zou in ieder geval wel contact opnemen met een lactatiekundige! 🤗

VRIEND

3 jaar geleden

Contact een lactatiekundige! Dan kun je met haar gaan kijken of het wel echt zo is dat alleen live voeden niet genoeg is😊. Ik heb zelf een schurft hekel aan kolven, dus geen tips😅. Heb de Medela Freestyle, die doet dan wel weer goed zijn week. Ik heb er een kolfbeha bij, dat scheelt wel hoor! Handen vrij. Wat je vriendin zegt zou ik ook doen, maar dan wel met een lactatiekundige die meekijkt. Lc kun je contacten via het cb! Is gratis. Zelf heel fijn contact met de lc op deze manier😊.

VRIEND

3 jaar geleden

Reactie op DeniseD

Contact een lactatiekundige! Dan kun je met haar gaan kijken of het wel ech ...
En in de tussentijd; lekker veel aanleggen! Dat is het enige wat echt helpt voor je productie. Als je flesjes gaat geven, mis je live voedingen en gaat je productie sowieso omlaag. Dus lekker veel aanleggen😊!