38 Reacties

2 jaar geleden

Mijn eerste/tweede etc jaar-boek bijhouden. Op een plek binnen handbereik leggen, onder de koffietafel bijvoorbeeld. Dan kan je er steeds als je iets te binnen schiet, in schrijven. Als je kleine iets nieuws kan of iets leuks gedaan of meegemaakt heeft. En af en toe de leukste foto's erin plakken.

2 jaar geleden

Ik heb een boek van baby’s eerste jaar. Ook maak ik elke maand op dezelfde plek een foto.

2 jaar geleden

Ik heb een boek laten maken bij fotofabriek met een foto van kind aan de voorkant, eigenlijk een notitieboek maar dat gebruik ik als een soort dagboek. Daar heb ik bijvoorbeeld in geschreven hoe mijn man en ik bij elkaar zijn gekomen en periodiek schrijf ik daar een leuk stuk in, over grappige momenten, mooie gedichten of als ik gewoon een sentimentele bui heb haha. De kraamverzorgster heb ik ook in allebei de boeken laten schrijven en opa en oma ook.. zo hebben ze later een boek (of meerdere haha) vol herinneringen.

2 jaar geleden

Reactie op Suzanne987

Mijn eerste/tweede etc jaar-boek bijhouden. Op een plek binnen handbereik l ...
Goeie tip, dankjewel(:

2 jaar geleden

Reactie op newmommy😍

Ik heb een boek van baby’s eerste jaar. Ook maak ik elke maand op dezelfde ...
Leuk, ga ik ook proberen

2 jaar geleden

Reactie op Bitterkoekjes

Ik heb een boek laten maken bij fotofabriek met een foto van kind aan de vo ...
Heel origineel, ook leuk dat je de kraamverzorgster erin hebt laten schrijven. Zou daar niet 1,2,3 op komen, maar zij is toch de persoon geweest die je kind de eerste week ontmoet etc

2 jaar geleden

Naast de invulboekjes gebruik ik mijn notities op mijn telefoon. Ik merk dat ik sommige dingen nu al heel leuk vind om terug te lezen. Hoe klein een moment ook lijkt, ze zijn allemaal zo bijzonder opeens. Ik heb een lijstje met bijzonderheden per week als die er zijn. Bijvoorbeeld z'n eerste traan, eerste keer cb of iets wat je baby continu doet zoals de tong steeds uitsteken vanaf week 11 zoals onze zoon.😅 En ik heb een lijstje met gekke dingen en lieve dingen die z'n vader met hem doet. Zoals het zeggen dat onze baby er een ambipur in z'n luier moet krijgen zodat het bij iedere scheet lekker ruikt... of juist dat hij zijn warme handen op het zere buikje legt van onze zoon.

2 jaar geleden

Reactie op Anique90

Naast de invulboekjes gebruik ik mijn notities op mijn telefoon. Ik merk da ...
Ahh super leuk. Goeie tip van je, dankjewel

2 jaar geleden

Elke maand maak ik met de polaroid een foto van hem op ons bed. Ook bij bijzondere momenten maak ik hier een foto mee. Foto’s printen vergeet ik altijd. Verder vul ik een baby’s eerste jaar boek in en heb ik in mijn agenda een losse agenda aangemaakt voor hem. Daarin zette ik vooral in het begin speciale momenten zodat ik ze niet vergat. Denk aan eerste keer dit, glimlachje hier, die en die gezien. Zo heb ik ook alles bij elkaar voor in mijn babyboek en kan ik het ook terug vinden. Ook heb ik een baby bewaardoos (die ik nog moet vullen) met oa straks zijn geboortekaartje, haarlokje, navelstreng, extra foto’s, eerste pakje etc

2 jaar geleden

Ik ben tijdens de zwangerschap een dagboek bij gaan houden. Iedere dag 1 pagina (hele kleine velletjes) met een klein verhaaltje aan m’n kind over wat er die dag gebeurde of hoe ik me voelde etc. In de kraamweken kwam het er totaaal niet van, maar ik heb het recent weer opgepakt. De verhaaltjes zijn nu als vanzelf ook wat langer geworden, omdat ik het niet kan laten om te beschrijven hoe schattig ze die dag was (of hoe moeilijk, trouwens…) 😅

2 jaar geleden

Ik maak een film van haar 1e jaar! En heb een herinneringskist waar ik alle belangrijke dingetjes in doe. (De krant van haar geboorte dag, eerste kleertjes, 1e jaar boek etc)

2 jaar geleden

Wij hebben een herinnering koffertje waar vanalles inzit zoals de krant van haar geboortedag, haar eerste mutsje, mijn bandje van het ziekenhuis etc… maar ook een steen die we hebben opgeraapt tijdens onze eerste wandeling met haar in het bos. Daar hebben we de datum en de plek opgeschreven. Ook heb ik een schrift waar ik veel in geschreven heb vanaf de positieve test tot nu. Elke dag mag ik ook een foto van haar die ik dan bewerk met de datum erop.

2 jaar geleden

Niet alleen foto's maken, maar ook veel filmpjes.

VRIEND

2 jaar geleden

Reactie op 2021Baby1

Niet alleen foto's maken, maar ook veel filmpjes.
Ja, de geluidjes veranderen namelijk ook zo snel!

2 jaar geleden

Reactie op LMR

Elke maand maak ik met de polaroid een foto van hem op ons bed. Ook bij bij ...
Heel leuk en origineel ook met die polaroid foto's!

2 jaar geleden

Reactie op AnneEZ

Ik ben tijdens de zwangerschap een dagboek bij gaan houden. Iedere dag 1 pa ...
Ook heel mooi dat je vanaf je zwangerschap dat hebt genoteerd! Ben benieuwd of alle verhaaltjes in dezelfde boek nog erin past. Heb je ook een specifieke dagboek ervoor of gewoon een lege schrift?

2 jaar geleden

Reactie op Shenzy1

Wij hebben een herinnering koffertje waar vanalles inzit zoals de krant van ...
Wat een mooie glimlach, echt heel zoet. Dat je een steen hebt bewaard van de eerste wandeling is echt super origineel!

2 jaar geleden

Reactie op 2020mama

Ja, de geluidjes veranderen namelijk ook zo snel!
Goeie tip mama's, had ik niet aan gedacht!

VRIEND

2 jaar geleden

Ik gebruik de "groei gids" app waar ik bijzondere gebeurtenissen kan vast leggen. Iederemaand groei foto en heeeeel veeeel filmpjes. Mijn zoon word in november 1, dan maar ik een jaar boek met mooie momenten. Ik heb ook een dagboek bijgehouden tijdens zwangerschap en hierna. Maar nu niet meer bij gepakt. Ook heb ik nog een kleine curve box waarin ik zijn spulletjes bewaar: mutsje van ziekehuis, kraamzorgboek, maar ook 1ste vaderdag kadotjes, bijzondere dingetjes....

VRIEND

2 jaar geleden

Reactie op KnR

Ik gebruik de "groei gids" app waar ik bijzondere gebeurtenissen kan vast l ...