56 Reacties

2 jaar geleden

Hi! Zelf geen ervaring mee, maar mijn vader en zijn vriendin hebben dit met hun jongste kindje (nu bijna 1jaar) Wat zou je willen weten?

2 jaar geleden

Helaas wel... Dochtertje is nu 11 weken oud, sinds ze 4 weken is heeft ze een Pavlik bandage. Aan een kant heeft ze dysplasie, andere kant luxatie

2 jaar geleden

Jup hier.. Dochter is bijna 7 maanden en heeft nu 12 weken een Pavlik bandage. Over ongeveer 2 maanden moeten we terug naar de ortopeet. Linkerheupkom is de "foute" heup hier. Rechts was aan de stijve kant. Dat was na 2 weken Pavlik al zo goed als weg en na 8 weken helemaal in orde.

2 jaar geleden

Ik volg wij moeten 13 september ons zoontje laten controleren.

2 jaar geleden

Vraagje; hoe is dit geconstateerd bij jullie kindjes? Mijn zoontje van 3,5 maand moet vrijdag een echo/foto van zijn heupen laten maken. We zijn doorgestuurd door het consultatiebureau omdat de arts zijn heupjes niet soepel genoeg vond bewegen.. Is het bij jullie ook zo begonnen?

2 jaar geleden

Reactie op Colombiana1991

Vraagje; hoe is dit geconstateerd bij jullie kindjes? Mijn zoontje van 3,5 ...
De manier waarop ze dit vast kunnen stellen is inderdaad met een echo en soms een foto. Er zijn meerdere redenen om hier naar te kijken, dat protocol verschilt per land. Maar wordt bijvoorbeeld ook standaard bij stuitliggingskindjes gedaan (in nl). Maar in Zweden wordt het bijvoorbeeld standaard bij alle baby’s gedaan. Minder goed bewegende heupjes kunnen een aanwijzing zijn, maar hoeft niet. Probeer je niet te veel zorgen te maken, het hoeft lang niet altijd zo te zijn. En mocht het wel zo zijn dan is het iets waar relatief makkelijk een oplossing voor is.

2 jaar geleden

Reactie op Colombiana1991

Vraagje; hoe is dit geconstateerd bij jullie kindjes? Mijn zoontje van 3,5 ...
Bij ons zit het in de familie, ze denken gelukkig dat ons zoontje het niet heeft maar moeten wel controleren, bij mijn neefje die heeft het ook bewoog zijn heupen haast niet als ze hem op zijn buik legde bewoog hij niet tot amper waarschijnlijk omdat het hem toen dus pijn deed, als ze hem plat in de box of ledikantje legde schopte hij wel wat maar niet zoals "normale" baby's doen kreeg ze toen te horen.. Maar ach z'n bandage kan je ook leuk maken hoor voor ze🙂

2 jaar geleden

Hier ook, door de stuitligging. Ze heeft de pavlik nu 6 weken, over 3 weken controle

2 jaar geleden

Op het CB trokken ze haar beentje zo uit de kom, toen gelijk doorverwezen. Aan die kant heeft ze luxatie, andere kant lichte dysplasie. Ik zelf vind het een vreselijk traject, naar verwachting zullen we er minimaal een jaar mee bezig zijn, volgende week horen we ook of ze in het gips moet, dit gaat onder narcose. Om een poging te doen het gips te verkopen, moet ze nu 24 uur die bandage aan, ze mag daardoor niet in bad, moet eigenlijk altijd met 2 man verschonen dus even de deur uit gaan is best een ding....

2 jaar geleden

Ik heb als baby zelf heupdysplasie gehad, en ongeveer jaar een spreidbroek gedragen. Onze dochter is omdat ik dit zelf gehad heb ook gecheckt met een echo. Gelukkig geen afwijkingen. Soms is het te zien aan een scheve bilplooi. Mijn ouders hebben zelf aan de bel getrokken omdat dit hen opviel.

2 jaar geleden

Reactie op Cr10

De manier waarop ze dit vast kunnen stellen is inderdaad met een echo en so ...
Dankjewel voor je reactie!

2 jaar geleden

Zelf ook als baby heupdysplasie gehad. Moest ook een spreidbroekje dragen. De kinderen worden ook daardoor gecontroleerd. Maar zowel de oudste als de jongste hebben een extra bilplooi, daarvoor zouden ze ook gecontroleerd worden. De oudste heeft 2 keer echo gehad en niets gevonden. De jongste 1 keer en met 6 maanden weer, maar tot nu toe niets.

2 jaar geleden

Mijn dochter had het. Spreidbroekje pavlik gehad. Daarna een spreidbroekje met meer bewegingsvrijheid. Is allemaal goed gekomen. Ze mocht het alleen af tijdens badje. Leek zielig maar ze weet er niks meer van. Ze leren er mee omgaan. Ze had wat achterstand qua ontwikkeling in bewegen. Zette eerste stapjes met 2 jaar. Met 3 jaar op peutergym gegaan. Zodat ze haar lichaam beter leerde kennen. Nu geen achterstand meer te merken. Ze is 4 nu. Nooit fysiotherapie gedaan omdat haar ontwikkeling gewoon vooruit ging. Het hoefde voor mij niet extra snel vooruit te gaan. Zo lang ik vooruitgang zag vond ik het goed. Paar x controles gehad. Heupkom ziet er nu goed uit. Fietsen zonder zijwiel vind ze nog eng. Maar zijn ook kind van 4 zonder heupdysplasie die dat nog niet kunnen. Dus weet niet of dat door haar achterstand komt. Het is en was gewoon een vrolijk kind. Niks aan te merken.

2 jaar geleden

Ik had het als baby en mijn 2 zussen ook. Daarom is mijn dochter op 7 weken gecontroleerd met een echo. Toen vastgesteld dat het in orde was. Bij mij waren ze er laat mee, ik was denk ik al bijna een jaar en dat terwijl mijn mama het vermoedde en dit al meerdere keren had gevraagd aan de dokter.

2 jaar geleden

Reactie op Iris2103

Op het CB trokken ze haar beentje zo uit de kom, toen gelijk doorverwezen. ...
Hoe is het gegaan met de narcose en de rest

2 jaar geleden

Reactie op Boy or Girl

Hoe is het gegaan met de narcose en de rest
Tot nu toe is gips niet nodig gelukkig! Hopelijk komt alles goed met alleen gebruik te maken van het spreidbroekje!

2 jaar geleden

Reactie op Iris2103

Tot nu toe is gips niet nodig gelukkig! Hopelijk komt alles goed met alleen ...
Dat is fijn! Gips lijkt me erger want dat kan je niet ff uit doen.. onze dame heeft het ook aan haar heupjes.. maandag gesprek met orthopeed.. hoor dan meer..

2 jaar geleden

Hebben jullie nog tips met verschonen of kleding enzo?

2 jaar geleden

Reactie op 19Marloes90

Hebben jullie nog tips met verschonen of kleding enzo?
Lekkere ruime leggings of maillots gebruiken. Geeft de meeste comfort. Ik deed er dan een leuk jurkje overheen. Zag je gelijk stuk minder van de spreid broek Verschonen word je vanzelf handig in met dat ding 🤣🤣 bij een plas maakte ik alleen de riempjes los maar liet de sok dingen aan. 😊😊

2 jaar geleden

Lekkere ruime leggings of maillots gebruiken. Geeft de meeste comfort. Ik d ...
Ook in de nacht? Dan is ze gelijk klaar wakker door het geluid van de klittenband ben ik bang.. en ik moet haar echt verschonen want ze heeft altijd echt een hele volle plas luier...