9 Reacties

2 jaar geleden

Dit kan op verschillende manieren. Bij mijn zoontje wilde zijn bloed niet zo goed stromen, dus werd het meestal uiteindelijk een hielprik. Soms doen ze de bovenkant van het handje of bovenkant van het voetje. Als ze wat groter zijn soms in de arm net als bij volwassenen. Er zijn dus veel verschillende manieren.

2 jaar geleden

Bij mijn dochter hebben ze het maandag in haar arm geprikt waar ze het bij een volwassene zouden doen. Aan haar pols was er geen goede ader. Ik keek er enorm tegenop, ze huilde hard maar het was gelukkig ook alweer snel voorbij. Veel sterkte en succes ermee!

2 jaar geleden

Reactie op anoniememama

Dit kan op verschillende manieren. Bij mijn zoontje wilde zijn bloed niet z ...
Dankjewel voor je reactie! Word dus vaak ter plekken gekeken wat het handigst/prettigste is?

2 jaar geleden

Reactie op Lillianne

Dankjewel voor je reactie! Word dus vaak ter plekken gekeken wat het handig ...
Dat is ook mijn ervaring. Ze kijken waar ze een goede ader kunnen vinden. Bij mijn dochter al meerdere keren bloed moeten prikken. Bij haar lukte het meestal in 1 keer en was het snel klaar. Even hard huilen maar daarna even flink knuffelen en dan is het weer goed.

VRIEND

2 jaar geleden

Bij ons zoontje werd er dat hij ook +/- 8 maanden oud was een klein puntje geprikt in z’n vingertopje en z’n vingertje boven een buisje gehouden. Beetje knijpen en zo zat er na een paar minuten genoeg in. Vond dit wel een fijne manier, alleen het knijpen vond hij af en toe wat vervelend, maar er hoefde geen naalden aan te pas te komen 🙏

2 jaar geleden

Het ligt er denk ik ook aan hoeveel bloed ze moeten hebben. Voor meerdere buisjes werd mijn zoontje gewoon in zijn arm geprikt (net als bij volwassenen) Hebben ze minder bloed nodig dan volstaat een vingerprik die ze in een buisje "knijpen". Ervaring is wel dat een ader in de arm lastig te prikken kan zijn. En bij meerdere buisjes het bloed niet genoeg stroomt voor alle buisjes. Wanneer ze de plek van het prikken voorverwarmen zowel in de arm als de vinger ging het beter bij ons. Sterkte

2 jaar geleden

Mijn kleine dame is net geprikt.. ging via de hiel. En dan lekker knijpen in dat voetje om de druppels te verzamelen in dat buisje😢 Ze is wel nog maar 2,5w oud. Ik weet niet hoe ze dat doen bij oudere baby's.

2 jaar geleden

Bij mijn dochter hebben ze 2x bloed geprikt. 1e keer met 12 weken en de 2e keer met 7 maanden. Dat gebeurde in de vinger en knijpen. Alleen kwam er te weinig uit dus hebben ze beide keren een ader in de hand aangeprikt en t in een buisje laten lopen. Die laatste manier vond ze prettiger dan de knijp manier.

2 jaar geleden

(Ik werk bij de bloedafname) Het hieltje is meestal al te groot bij 8 maanden. We kijken dan eerst naar de elleboogplooien, maar soms is dat best lastig. Ze hebben dan nog best wat babyvet zitten. Dan halen we het uit de vinger Als de handjes goed warm zijn, gaat het vlot. Ik neem altijd de tijd om de vingertjes goed warm te krijgen alvorens ik begin.