10 Reacties

5 jaar geleden

Ik ben begonnen met een bloemkool hapje, maar wortel is ook een optie om mee te beginnen. Ik heb een magnetron stomer gekocht en stoom daar de groente in. Daarna doe ik het in de blender of met de staafmixer met een beetje olijfolie. Ik heb in het begin ijsblokhouders gekocht bij zeeman, deze hebben een dekseltje dus is ideaal om het in te vriezen. In het begin is 1 blokje meer dan zat! Nu hij groter is vries ik alles in in van die voedingspotjes van Avent.

5 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gedaan, eerst ijsblokjes, daarna avent bakjes. Bloemkool, brocolli, pompoen, zoete aardappel, wortel, enz. Even stomen of koken in grotere hoeveelheid en daarna pureren en in de vriezer.

5 jaar geleden

Reactie op Cinderella08

Ik ben begonnen met een bloemkool hapje, maar wortel is ook een optie om me ...
Waarom olijfolie? Is dat beter voor een baby? Olijfolie om mee te koken of olijfolie voor koud

5 jaar geleden

Als ik op magnetron stomer Google dan lijkt het op een opwarmplastic bak voor je avond eten? Is het ook zo'n ding of kijk ik verkeerd? Heb je misschien een linkje of foto? Waarom stoom je liever dan koken? Zit daar een reden achter? ☺😳 ik weet t niet zo goed. Thx voor jullie adviezen

5 jaar geleden

Hier begonnen met wortel en daarna pompoen.. daarna bloemkool, broccoli en courgette. Ik deed het altijd met een babycook in het begin en dan in zakjes van ikea. Toen at hij maar 100gr maar ontdooien in zakjes van ikea ging niet.. die smelten blijkbaar.. 😬 Dan heb ik van beaba silicone vormen gebruikt maar nu blijkt ook dat te klein. Ik heb nu potjes van babymoov. Precies goed! Heb een pakket waarin porties kunnen van: 6 grote van 250gr, 5 van 150gr en 4 van 100gr. Deze mogen in de vriezer en in de magnetron en in de vaatwasser. Ik stoom nu alles gewoon in mijn kookpotten. Pot met water in en daarop een soort vergiet waarin de aardappelen en groeten liggen en dan een deksel erop. Vlees en vis kook ik en dan weeg ik alles af. Verhouding is 200gr groenten, 100gr aardappels en 20gr vlees/vis. Dit alles mix ik in de keukenrobot of met een staafmixer en tijdens het mixen voeg ik zonnebloemolie toe. Wanneer ik iets uithaal om te ontdooien voeg ik ook nog een lepeltje olie toe.

5 jaar geleden

Reactie op Anam

Waarom olijfolie? Is dat beter voor een baby? Olijfolie om mee te koken of ...
Met olijfolie maak je het hapje wat smeuiger, zonnebloemolie kan ook! Ik heb de olie om mee te koken gebruikt door de hapjes. Je hebt meerdere magnetron stomers, ik heb een kleine glazen variant en inderdaad zo’n plastic ‘bak’ om je eten in te stomen. Werkt echt perfect en is zo klaar.

5 jaar geleden

Reactie op JVH

Hier begonnen met wortel en daarna pompoen.. daarna bloemkool, broccoli en ...
Om op je vraag te antwoorden: ik zou geen babycook aanraden. Je kan het dan niet in bulk maken vind ik. Ik kan per keer maar anderhalve portie maken. En dat is dan 20minuten stomen, dan mixen en dan opnieuw groenten en aardappels toevoegen. Vlees of vis durf ik er niet in doen want ik weet niet of dat dan voldoende gaar is. En omdat ik alles in bulk klaar maak, vind ik zo babycook niet echt handig. Ik gebruik hem wel nog als ik meerdere groenten wil klaarmaken en wanneer mijn kookvuur al volstaat met potten.. en dus eerder als noodmiddel..😅

5 jaar geleden

Veel groentenhapjes kan je al snel maken van je eigen maaltijden. Geen kruiden toevoegen en goed de staafmixer erdoor. En dan in kleine porties invriezen.

5 jaar geleden

Ik ben begonnen met zoete groenten dat vinden baby's vaak lekkerder waardoor ze nog wel een hapje willen proeven, wortel, pompoen pastinaak en dan langzaam over naar snijbonen, Brocolli, erwten etc. Ik deed bij bijvoorbeeld snijbonen een beetje margarine erdoorheen om het smeuïger te maken. Op internet staan ook veel recepten :)

5 jaar geleden

Super bedankt voor al jullie adviezen en tips! Hebben jullie ook nog voorkeur voor welk merk staafmixer en hoeveel watt kan hij max?