12 Reacties
4 jaar geleden
Meer vocht maakt smeuiger en gladder te pureren. Dat is dus de truc daarvoor. Verder is structuur echt niet zo erg, vaak kokhalzen ze niet omdat het niet te nassen is maar omdat ze het nog lastig vinden voedsel goed te verwerken in hun mond. Neem vooral jouw eigen smaak ook niet als referentie want die potjes vinden wij volwassenen ook smerig, vlak en onprettig van structuur.
Als je gepureerd wilt geven dan kan je de structuur dus mogelijk verbeteren door meer kook vocht of meer “natte” groenten. Kook bijvoorbeeld meer tomatenblokjes mee. Neemt niet weg dat je met gehakt nagenoeg altijd een korreltje zal houden :-)
4 jaar geleden
Hey, dan moet je het wat langer koken. Kookvocht toevoegen heeft geen zin
4 jaar geleden
Dit was bij ons ook zo, wilde hij ook niet.
Ik bood dat dan wat later weer aan, nu eet hij dat zo op.
4 jaar geleden
Ja ik vind dit ook lastig met pasta, couscous of rijst.. eigenlijk geen tips maar ik volg wel!
4 jaar geleden
Hey, dan moet je het wat langer koken. Kookvocht toevoegen heeft geen zin
Oh toevoeging: na het pureren door een zeef drukken
4 jaar geleden
Wij maken de hapjes smeuïg door o.a. meer kookvocht, tomaten passata waar navenant geen zout in zit, halve avocado er doorheen mengen, of een beetje boter (goede vetten). Hij krijgt ook curry's met kokosmelk waar we zelf de boemboe maken. Ook smeuïg.
En we kruiden het eten. Onze zoon vindt vooral tijm, kerrie, paprika en knoflook erg lekker.
4 jaar geleden
In dit geval zou ik gewoon een beetje tomatenpuree toevoegen, kan prima bij pasta!














